- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
monsu
újonc
válasz
muffwaders #699 üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen routert állított be a telekom (ZTE Speedport Entry 2i), és nekem is nagyon rossz a jel. Had kérdezzem meg mint hozzá nem értő, hogy ha kikapcsolom a wifi jelet, és a lan csatlakozóval hozzákötök egy másik routert, akkor van bármi más egyéb teendő vele, vagy működni fog? (bocsi, nem igazán értem a témát
) Előre is köszi!
-
Vynx
tag
válasz
muffwaders #697 üzenetére
Ha a ház elektromos hálózata régebbi, akkor nem érdemes powerline-t berakni, meg ahogy írtad is az költségben jóval több lenne.WiFi-n és vezetéken is megoldható a két router összekötése. Ha kábelen kötöd össze őket, akkor a második routert ne routerként, hanem access pointként használd. A lényeg, hogy ne a wan portjába dugd a kábelt, hanem valamelyik lan portjába. Magyarul a második router inkább egy wifi-s switchként fog működni, mint routerként. Be lehet még állítani, hogy a fő router (ami a ZTE mögé van téve) mac address-e alapján osszon ki a másik routernek egy fix ip-t (de a többi eszközre is be lehet ezt állítani, ami a routerhez csatlakozik, ha akarod), így biztosan nem lesz majd keveredés, ütközés a hálózaton. Ha wifi-ként kötöd össze őket, akkor vannak leírások a neten: [link],[link], [link]. De ebben a topikban meg tudsz minden kérdezni ezekről: [link]
-
Vynx
tag
válasz
muffwaders #695 üzenetére
Kapcsold ki a ZTE-ban a wifi-t, az csak modemként működjön. Tegyél mögé egy másik routert és annak a wifijét használd. A repeater (wireless range extender) is jó megoldás, kinek mi jön be (nekem mind két megoldás van és szerintem ugyanolyan jó).
-
muffwaders
csendes tag
válasz
muffwaders #694 üzenetére
Az előbbe bejegyzésem előtt és azóta is sokat olvasgattam a topikot, úgy látom, a repeater nem az igazi megoldás. Kábelen összekötve egy másik routerrel tűnik működőnek és költséghatékonynak.
Két külön WiFi hálózatot érdemes így csinálom, vagy vegye át a másik router teljesen a WiFi jel szórást, a ZTE csak modemként működjön?
Köszi és üdv.: MW
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Apple MacBook
- Mesterséges intelligencia topik
- E-roller topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Okosított PS4 Slim 11.00 GoldHEN 500GB - Telepített játékokkal
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó használt Lenovo IdeaPad 5 15ALC05, 15,6", AMD Ryzen 3 5300U, 256GB M.2 SSD, AMD Radeon Grapics
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop(Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest