Hirdetés

Aktív témák

 • Woox0423

  csendes tag

  Kedves Tagok.
  Olyan kérdéssel fordulok felétek, hogy adott egy Huawei Mate 20 lite mobiltelefon Android 11-es operációs rendszerrel. A telefon zárolt képernyőjét nem lehet feloldani a megfelelő minta megadásával, holott a minta megfelelő. Tehát valamilyen úton módon a telefon egyik pillanatról a másikra sajnos megzakkant. A tulaja hívást tud fogadni a telefonnal ekkor kiírja a hívó telefonszámát viszont hiába van az adott hívó a telefonkönyvben a telefon adott számhoz már nem hajlandó nevet társítani, de voltaképp nem is ez lenne a gond. Hanem az, hogy több évnyi családi kép van a telefonon, ami az évek során nem lett lementve a készülékről.
  A telefon újra lett indítva hátha ez megoldja a problémát, de továbbra sem hajnaldó elfogadni a zárolt képernyőhöz tartozó mintát.
  Ezenfelül arra gondoltam, hogy hívás közben a telefon tulaja csatlakoztatja a telefont adatkábellel a számítógéphez s hátha megengedi a zárolt telefon az adatátvitelt. Gondolva hogyha már úgy se működik rendeltetés szerűén a készülék akkor hátha működőképes ez a megoldás, de sajnos se adatátvitel se szinkronizálást nem enged.
  A telefon a vásárlás helyére vissza lett víve hátha ott a megfelelő okmányok bemutatásával együtt tudnak tanácsot adni a hibajelenségre, de sajnos ugyan azon az állásponton voltak, mint a később felhívott telefonos szakszervíz. Hard resetelni kell a készüléket. Sajnos ez lenne az utolsó dolog, amit a tulaja meg szeretne csinálni, hisz ebben az esetben minden adata elveszne a készülékről a családi képekkel együtt.
  Olyan kérdésem lenne, hogy valaki esetleg nem tudna segíteni abban, hogy a telefon memóriájában fellelhető képeket hogy tudnánk lementeni. Gondolom esélytelen a dolog, de utolsó lehetőségként gondoltam felteszem ezt a kérdést a fórumban. Igazából nincs mit veszteni alapon.

  Továbbá hard reset után mennyire lehet megbízni egy ilyen készülékben, hogy nem fordul elő ez a hiba újból. Természetesen ez egy jó lecke a tulaj számára, hogy a potolhatatlan adatokat rendszeresen mentse le a telefonról. Bár senki se szeretné ezt ilyen áron megtanulni, de az élet már csak ilyen.

  Előre is köszönöm az észrevételeket!

 • Viktor0610

  MODERÁTOR

  válasz Woox0423 #1 üzenetére

  Ennek nem kellett volna új topik, a telefon saját témájában bőven elfért volna.
  Azon kívül más megoldás pedig nincs rá, mint a hard reset.

  De az is csak akkor opció, ha tudjátok a használt Gmail és/vagy Huawei fiók adatait, mert gyári visszaállítás után kérni fogja a készülék.

  A témát zárom, a továbbiakat a telefon saját témájába írd!

  [ Szerkesztve ]

  "A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait!" :D

Aktív témák