-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz
MageRG #21772 üzenetére
Épp itt tárgyaltuk a múltkor, hogy Kínából rendeltem egy Redmi Note 5-öt, és sokan azt mondták, hogy hiba volt, mert hogy azon kínai rom van és hogy nem lesz sem magyar, sem más. Nos, kapásból felajánlotta a magyart is és első lépése az volt, hogy felajánlja a global rom updatet. Mivel ezen a telefonon nem lesz mobilnet, így a B20 nem volt annyira érvágás. A telefon azóta is frissít, totál olyan, mintha itthon vettem volna. Annyi különbséggel, hogy fele annyiba került.
.
"Good News:
This Xiaomi Redmi Note 5 comes with Official Global ROM.
Some phones will come with a logo "China mobile 4G LTE" on back.
Don't worry, the network band is the same." -
Geller72
veterán
-
Geller72
veterán
válasz
DroiDMester #21731 üzenetére
Szia.
Köszönöm a választ.
Van itthon is T-7000 elég nagy kiszerelésben is. Akkor rendeljem meg azt? Ha minden igaz, az akkut nem kell olyan sokszor kiszednem majd ezután. Ha akku csere lesz, akkor a réginek úgy is annyi.. Ha meg a gyerek megtöri megint, akkor lehet hogy kuka lesz.
.
-
Geller72
veterán
Ok, akku fix megvan, a legjobb cucc erre a 3m 300lse. Már csak a folyékony ragasztó lenne a kérdés.
-
-
Geller72
veterán
Üdv!
A gyerek megtörte a Redmi kijelzőjét. Rendeltem egyet, meg is jött. Viszont ahogy néztem a vidiket, ahol kicserélték, az én csomagomban pár dolog hiányzik a boldogsághoz.
-Nincs benne olyan ragasztó, amivel az akkut vissza tudnám frankón ragasztani úgy, ahogy volt
-Nincs benne olyan ragasztó, amivel az új kijelzőt vissza tudnám ragasztani. Ez a kerethez ragasztja vissza a kijelzőt. Maga a folyamat nem lenne bonyi és a neten található 30k-s árajánlatokat böngészve (plusz a dupla posta, elküldés, stb..macera része) a 10k alatti bekerülési ár mindenképpen jobb annál, így ki szeretném cserélni. Aki csinált már ilyet, megosztaná velem, hogy milyen ragasztó(k) jó(k) és itthoni forrásból honnan tudnám beszerezni? Hőlégfúvóm is van, az sem lenne probléma.
A válaszokat előre is köszönöm.
GellerUi.
Egy rakás ragasztóm van, RC-hez, drónokhoz. UHU, Palmatex, etc.. Pillanatragasztóból is vagy 3 féle. Mi lenne ide az ideális a kijelzőt visszaragasztani? Lenne ötletem, de hátha van már egy eleve használt metódus. -
Geller72
veterán
válasz
wwenigma #20605 üzenetére
Vagy esetleg, ha rendelek én egy ilyet innen, azt én ki tudom cserélni? Ahogy nézem, nem lehet valami bonyi.
És még mindig 10k körül megállna. Ahogy nézem, elég horror árat kérnek itthon egy cseréért. Átlag 2, 2.5x ennyit. Ha most valaki azt mondja, hogy 10k az anyag és 5k-ért kicserélem és ugyanúgy megvárható, akkor azt mondom, ok. Az a baj, hogy elküldeni nem szeretnénk sehova. Itt lenne jó valahol a környéken, (Tamási, Siófok, Dombóvár) ha valaki megcsinálná, akár az üveg cserét csak.
-
Geller72
veterán
Üdv!
Ismét lenne egy kérdésem.
A gyereknek van egy elvileg Redmi 5 Pro-ja. (ezek közt nagyon nem igazodok el).
Leejtette és a kiejlző védő üveg elpukkant. A kijelzőnek semmi baja, minden érintés múködik, csak ugye ronda. Kérdésem az, hogy kell e komplett kijelzőt cserélni, vagy meg lehet e ezt oldani csak üveg cseréjével is?. (Nem, sajna nem volt rajta sreen protector). Ha igen, akkor ki, hol és mennyiért csinál egy ilyet. Jöhet privátban is, ha sérti a topic szabályait.
Köszönöm.
Geller -
Geller72
veterán
"Az attól függ, mit szeretnél vele csinálni. Ha másik ROM-ot, esetleg custom ROM-ot, root-ot, ilyesmit akarsz, akkor nyitni kell"
-Leginkább semmit. Ha ez így működik, akkor az a leendő gazdájának tökéletesen megfelel. Telefonálni, viber, skype, web - mindezt wifin max, a telefonálás meg ugye adott.
""Mobil net nem lesz rajta használva, így az esetleges B20 hiánya (már ha van) nem érinti a használóját."
A B20 nem szoftveres paraméter tudtommal." -Így van, ezt nem is írtam sehol, viszont ha ez - ahogy az eredeti problémám is a kommentben - kínai verzió, akkor eleve olyan a HW is, tehát nincs B20, de nem is hiányzik, mert nem lesz mobilnet a telón/előfizun.
"Valószínűleg én vagyok lemaradva, de nem látom pontosan milyen MIUI van rajta. (Global Stable, Developer, stb) Ha valami kínai tákolmány ROM, én mindenképp nyitnék és feltennék valami másikat, de ha egy Global ROM van rajta, akkor teljesen használható az is"
-Egy MIUI Global 10.2.1.0 Stable (OEIMIXM) Ezért is írtam, hogy meglepődtem, mert elvileg, ahogy olvastam (itt is korábban) a kínai verziókon nem ennek kellene lennie. Ebből gondolom, hogy változott a felállás és a kínai telók is megkapják ezt a ROM-ot. Tehát akkor mégsem volt rossz üzlet ennyiért ez a teló.
. Itthoni ára akkor 65k lett volna. Ez 129 Euró volt. A frissítések folyamatosan jönnek rá. A gyári app és rendszerszinten is. Annyi, hogy ez ugye még 8.1 droid alapú. A Mi 8-hoz már az új (stable) ROM van nekem is.
-
Geller72
veterán
Üdv.
Valaki esetleg erre tudna valami megnyugtatót írni? -
Geller72
veterán
Üdv, megint.
.
Pár hónapja itt írtam a nyűgömről. Ami annyi lett volna, hogy rendeltem egy piros (egyesek szerint sárga) dobozos Redmi 5-öt (4/64) Kínából, igen jó áron. Azóta kiderült, hogy elvileg egy eleve kínai verzióról van (lenne?) szó. Node.. Elvileg abban nem lenne szabad magyar nyelvnek választhatónak lenni, ebben viszont van. Gyárilag független ugye. 8.1.x.x MIUI-val jött, most frissül, (10.2.1.0) egy korábbi-másik droidos google telóról a visszaállítás éppen most zajlik - eddig hiba nélkül. Akkor abban maradtunk, hogy nyitogatni, flashelni kellene. De ezek szerint jól gondolom, hogy nem igazán kellene hozzányúlni? Mobil net nem lesz rajta használva, így az esetleges B20 hiánya (már ha van) nem érinti a használóját. Van e-lesz e valamilyen egyéb hátránya ennek a verziónak, vagy teljesen használható mindenféle piszkálás nélkül is?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Geller -
Geller72
veterán
Mobil net nem is lenne használva rajta, kizárólag wifin keresztül lesz net, így annyira ez a része nem érint.
Ha már lenne magyar nyelv és másban nem különbözik (B20 nem érdekes) akkor megtartanám. Vagyis családon belül maradna, mert ha a B20-at nem nézem, és lesz minden más amúgy, akkor az nem rossz. Árban meg lényegesen olcsóbb volt.
Tehát akkor BL, TWRP felrakás és custom rom. Utóbbiról egy biztosan működő verziónak a linkjét tudna valaki adni? -
Geller72
veterán
-
Geller72
veterán
Üdv.
Kaptam ajándékba egy új telót, de nem global ROM-os, hanem kínai. Érdemes e foglalkoznom - kínlódni vele, vagy adjam el a Kínából rendelt áron meghirdetve? Piros dobozos, ebből gondolom, hogy nem global.
Szoftveresen, menü, nyelvek, egyéb mi a difi a kettő közt? Ha nem piszkálnám, hanem használnám így, az is ok lenne? Még nem bontottam ki, mert ha macera, akkor inkább felrakom valahova.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- Honda topik
- Hardcore café
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Filmvilág
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic V5 -- 512Gb -- 16Gb Ram -- Magyar Nyelv -- EREDETI
- iPhone 11 Pro Max 12 hónap garanciával
- HP EliteBook 830 G11 Üzleti erő kompromisszumok nélkül!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest