- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Tudom. És jogos. Szerintem is maradjunk az ajánlottnál. Aki meg eltér attól és bejön neki, örüljön, ha szív ne panaszkodjon ÍJ!
(#31267) crok:
A példa jó, a hivatkozott dolog nagyon nem. Azóta egyfolytában bolygóhollandi bringásokkal találkozok.Inkább "ugorjon" a Magisk és ne maradjon rendellenesen működve. Ennyi "kényelmetlenség" belefér. (~15-30s alatt telepedik)
-
aRm1n
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos nem sikerült maradéktalanul megoldani a problémát a Quickstep fagyasztásával... Továbbra is azt csinálja naponta többször, hogy:
- újratöltögeti a launchert, vagy
- kezdőképernyőről egy appra kattintva a legutóbbi app indul el, ekkor visszalépve újratölti a launchert és utána működik.
Vajon a Novával lehet a baj (legfrissebb, béta), vagy a crDroiddal? Kezd bosszantóvá válni... -
crok
Topikgazda
Vagy ott van a jó öreg pm disable [csomagnév] ADB alól PC-ről, vagy telefonon terminálból (su után).
A csomagnevet meg tudod nézni az app tulajdonságainál is (ha jól tudom, talán ott van valami "i" ikonka) vagy ugye a jó öreg pm list packages -e | grep -i 'appnévamitkeresel' -
kmarci25
veterán
Persze, kibírom anélkül is, de hasznosnak tartottam, megszoktam. Mindegy, ez van.
Az Unicredit app-ját használja valaki? Abban be van építve az ujjnyomatos belépés, kéri is, de nem fogadja el.Miui alatt nem volt gond, csak crdroid alatt. Be tudok lépni pin-nel is, de kényelmesebb az ujjlenyomatos belépés, és nem értem hogy mi a gondja.
Plusz furcsa, hogy ha tokent generálok, akkor működik, ha a mobilbankba akarok belépni, akkor még nem -
kmarci25
veterán
Nem, szó sincs ilyenről, nem vettem magamra, csak nem értettem miért nekem szántad. Mondjuk nem baj felhívni a figyelmet ezekre a dolgokra. Amikor belefogok, akkor előtte mindig alaposan átrágok mindent, hogy ne legyen probléma. Mondjuk igaz, hogy ez az egyik legjobb topik segítség szempontjából, mert itt előbb segítenek, csak néha van a máshol bevett sablonválasz ("csak ma 3-an kérdezték ugyanezt, használd a keresőt!").
vadkörte: még az Ace topikban kezdtük (szerintem együtt) az ismerkedést a romolással.
A MiFit sem látja a band-et? Lecsatalkoztattad a MiFit-ben mielőtt romot cseréltél?
-
vadkörte
addikt
Tény, a kolléga elég ROM-oláson lehet túl. Párszor már összefutottam vele ilyen-olyan telefonok topikjában.
Szerintem rutinosabb annál, hogy magára vegye.(#30973) crok:
File-rendszert kell választani, vagy hagyni kell azt amin van.
Lehet este még bepróbálkozok egy full wipe+format data+reinsstall-lal
Csak másra is el tudnám cseszni azt a cirka 3-4 órát, amit a telefon teljes telepítésével és belakásával töltök. A Drive helyreállítás nem gyerebe. Dobozos mobilnetem - Voda HomeNet - van otthon.A BT továbbra sem találja a MiBand-et... Egyre ráncosabb a homlokom...
-
szunyi777
őstag
Dirty flash tökéletes! Nem szükséges tiszta telepítés. Wipe cache, Dalvik, vendor. Javasolt csak a tiszta telepítés.
Ujjlenyomattal eddig sem volt gondom, de én az automatikus arcfelismerést használom elsődlegesen, ha sötét van, vagy ilyesmi akkor meg az ujjlenyomat.
Valóban ez a rom tartalmazza a legtöbb beállítást! 😉😁
Stabil, nincs FC, nem döcög ha a kernel be van állítva. Cpu boostot 1400 mhz re állítottam 1000 ms, és max 2200 mhz cpu.l ethernal 7.3.1 kernellel. Extreme kernel nem frissül, ezért hanyagolom.
-
kmarci25
veterán
Pedig a feloldás gyorsasága a(z egyik) nünükém. A frissítése hogy megy a Pie verziónak? Recovery-ben kell telepíteni, vagy intézi magától a szükségeseket?
crok: az mi?
(az ujjlenyomatos trükk)
Néztem a listát, csak ott véleményeket nem találtam. Oké, tudom, hogy az szubjektív, de azért alapot adhat. -
-
-
-
crok
Topikgazda
Az a touch része - és csak a kernelmodul neve ami meghajtja.
-
vargalex
félisten
Szintén zsebben hordom (bár a Note 4 Global-t már táskában, mert nem BKV-ztam a nyáron, hanem bringáztam) és besárgult. Szintén nem játszom. Leginkább fórumot olvasok (azt is inkább PH app-al).
Idol 2 mini S egy kollégámnak is volt, az övé is ugyan úgy besárgult (illetve neki a végére már durván barna volt majdnem végig a bal oldalon, de addig én már 3 kijelző cserén túl voltam). -
vargalex
félisten
Én ugyan így jártam 3-szor az Alcatel One Touch Idol 2 mini S-el, negyedjére kaptam egy Idol 3 (4,7)-et helyette. Ez a mai napig hibátlan. Aztán vettem egy Xiaomi Redmi Note 4X-et (3/16 GB-os), ezen 2-szer cseréltek kijelzőt, harmadik alkalommal 2000 Ft ráfizetéssel váltottam egy Xiaomi Remdi Note 4 Global-ra (3/32GB-os), ami most éppen szervízben van azonos probléma miatt. Nekem sem sikerült rájönnöm, hogy mi okozza, de minden készülék ugyan ott kezdett sárgulni (később barnára váltott a folt). Kollégám Sony Ericsson telefonja is ugyan ott produkálta...
Ez a SIM/MicroSD összefüggés még eszembe sem jutott...
A kollégák már ott tartanak, hogy én okozom (megkérdezik hol tartom, stb.), de akkor nem értem, hogy az Idol 3 és a korábbi telefonjaim miért nem produkálták... -
crok
Topikgazda
-
sandró60
addikt
Ilyet használjatok és nem lesz hibás az usb bemenet.
Én a kezdetektől használom.A család összes tagjának ilyen van a készüléken mágneses usb kábel -
crok
Topikgazda
-
crok
Topikgazda
A format data és a wipe data közt a különbség, hogy..
Az appjaid és azok adatai a /data/app és /data/data könyvátakban vannak. Szóval a storage-ból a /data-ra van mount-olva. A "belső memória" tartalma, ahol a képek/videok/egyebek vannak az a /data/media-ba (alias /sdcard-ba, /storage-ba) van mount-olva.
A wipe az a /data tartalmát tulképp' szabadnak fogja jelölni (mkfs-el csinál rá egy üres filerendszer leírót, ahogy írtad "formatálásnál csak a fájlok és a fájlrendszer közti kapcsolatokat törli" pontosabban megszünik mivel tiszta, üres lesz a filerendeszer leírója) de meghagyja a /storage vagy /sdcard (vagyis a /data/media, ez az a hely ahol a fotók meg minden "lakik", amit belső memóriának hív a rendszer) tartalmát (nem csinál vele semmit), vagyis "törlöd" a ROM-od és az általad telepített appok adatait és a felhasználói appokat, új lappal indul az új vagy régi ROM-od majd de nem törlöd a képeid/videóid.
Ellenben a format mkfs-el új filerendszert készít tiszta táblával mindkét (/data és /data/media) partícióra. Ezért tudsz megszabadulni a titkosítástól csak format-al és ezért nem lehet megszabadulni tőle wipe-al - a titkosítás mindkettőt titkosítja. [Kis TWRP adalék.]
Egyébként ezért lassú a factory reset, mert az konkrétan rm -rf parancsot használ minden file-ra mielőtt formázna minden megadott partíción, szóval konkrétan töröl minden file tartalmat is (egyébként a legtöbb custom recovery-ben van lehetőség arra, hogy rm -rf -el vagyis egyenkénti törléssel töröljön minden file-t mikor wipe-ot csinálsz, nem simán mkfs aztán sanyi).
Ha általános a kérdés és nem a fentiekről hanem tárolók partíciójának a formázásról (high-level) kérdeznél akkor az nem igazán megfeleltethető a recovery-ben levő wipe-nak vagy format-nak (a format-nak inkább, az egyik csak egy partíciót a másik kettőt érint). Meg hát régen ugye volt HDD formatálás meg partíció formázás, ami nem ugyanaz, de ez már nagyon nagyon nagyon off ebben a topikban.. -
kmarci25
veterán
Szerk.: most látom, hogy ez ugyanaz a vezió, mit az enyém...
Azért nézd meg, hátha nálad is hasonlóan viselkedik.
Nekem ez a verzió vált be legjobban. Ez is néha összeomlik, és igen, ilyenkor nem készül el a kép.Azt tapasztaltam, hogy legtöbbször akkor omlik össze, amikor elforgatom a telefont állóból fekvőbe, ha ezt azonnal, az app megnyitásával együtt teszem, akkor vége. Ha várok egy picit, akkor nem csinálja.Próbáltam más verziót is, más fejlesztőtől is, de mégis ezzel értem el a számomra legjobb képminőséget. (És ez a verzió ugyanoda menti a portré képeket is.)
-
kelly416
veterán
-
unyadavid
senior tag
Mindent lehet cserélni. Például:
Csatlakozó
GombokPersze nagyon meg kell nézni, hogy biztosan a jó típus legyen rendelve mindenből, lehetőleg megbízható eladótól. Illetve az oldalsó gomboknál, lehet a fizikai egységgel is baj, egy szétszedéssel ez is ellenőrizhető.
-
unyadavid
senior tag
-
crok
Topikgazda
Tegyél fel OrangeFox R6 beta--t, Mega tárhelyemen meg XDA-n megtalálod, azzal menni fog. A probléma a LOS 15.1 két héttel ezelőtti kiadásávala jött be..
Szerk: ha nincs OTG USB pendrive se MicroSD akkor csomagold ki a ZIP-et és ahogy a TWRP-t úgy a ZIP-ben levő img file-t flash-eld fastboot-al. Aztán kínozd fel a ZIP-et és telepítsd fel "rendesen".
-
Upo
addikt
Ahogy vesszük, meggyorsíthatja, ha a vendor rész nem változik.
A treble rendszereken a boot, baseband és a vendor image ami készülék specifikus, és fix (úgymond a telefonhoz való "driverek"). Ezek szabványosított vendor interface-n keresztül kommunikálnak a GSI-vel (generic system image). A gyártók által kiadott treble romoknak meg kell felelniük a VTS tesztnek, és így a google által definiált szabványos funkcióknak működniük kell, azaz a VTS teszten megfelelt vendor image felett bármelyik VTS teszten megfelelt system image a szabvány funkciók tekintetében működőképes kell hogy legyen (kamera, audio, gps, hardware acceleration, fingerprint, gyroscope, stb).
Tehát az alap funkciókban bármelyik készülékhez készült system image működik a treble telefonon. A generic system-eknek nyilván kevesebb funkciója van, mivel minden készüléken működnie kell, közel is állnak az alap aosp androidhoz. Persze lehetnek kibővített funkciók, specifikus dolgok, amik a szabványhoz képest plusz dolgokat tudnak, nyilván azt a vendor és system részbe is be kell építeni. Nyilván más készülékre rakva ezt a specifikus system-et, ezek a kibővített funkciók nem fognak működni.
A vendor rész nem android verzió függő, tehát 8-as 9-es 10-es stb. android ugyanúgy működik felette.
Tehát elvileg még az is lehet, hogy az android 9-es beta system működik a telefonunkon (már amennyiben ez a főzött treble rendszer VTS kompatibilis 100%-ban).
A gyorsabb rom frissülés még olyan szempontból is működik, mivel az egyik leginkább időigényes procedúra kimaradfhat. Ez a hírközlési hatóságok engedélyezési procedúrája, ami adott esetben akár hónapokkal is késleltette az új kiadásokat. A treble esetén az összes rájuk tartozó dolog a vendor részben van, amit a telefon kiadására engedélyeztetnek, és ami változatlan, azaz nincs szükség újra engedélyeztetésre. -
rin33
senior tag
Sztem bármelyik jó, az AEX is de az 5.6-os laggosabb lett nálam az 5.5 után..., volt jobb. Most Pixel Romot használok, nagyon jól van optimalizálva, gyors, üzemidő mint a miui..
(valszeg a legnépszerűbb, több mint 50ezres letöltéssel) Ha fontos a testreszabhatóság akkor RR, crDroid is jók (előbbi LOS alapú, utóbbi kevésbé de sztem ugyanolyan stabil).. -
crok
Topikgazda
Én most az Electrablue-t javaslom, a 8.0-t ha pl. AEX/RR/LOS-t használsz (értesítésled miatt). Ha Oreo akkor 8.1.
A második nagy kedvencem a ReVolt. Abból az R10.1 20171118-at ha AEX/RR/LOS-t használsz (értesítésled miatt). Ha olyan ROM-ot használsz amiben az értesítési led driver az "új" akkor R10.1 20171119-et.
A Stormguard is jó, ott most ott megy a vekengés a CPU Quiet miatt. Meglátjuk mi lesz vele (marad, nem marad).
A Velvet is nagyon jó (Fudi tud többet róla), nagyon dícsérik 4PDA-n.
Meg vannak még kínai fejlesztések (pl. a Wayang) de arról elég nehéz olvasni..
Most ugye két nagy rendszer közt vagyunk épp, az emberek több, mint fele még Nougat-ot használ, de már sokan Oreo-t, szóval kernelek terén is vannak eltérések/több változat. Így most épp nehéz "okosat"/általánosat mondani.
-
pprod94
aktív tag
Eu dev.-et használok, nem nagyon merül.
Mondjuk jó a térerő, munkahely egy gyár, az leárnyékol, ott picit jobban beleharap az akksiba. Főleg Chrome alatti olvasgatással nekem is megvan a 10-11 óra, custom kernellel sem volt jobb. Fényerő automata, de beltérben használom főleg. Kb. így jön össze, nekem legalábbis.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nintendo Switch 2
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- E-roller topik
- Medence topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- További aktív témák...
- Honor Magic V5 -- 512Gb -- 16Gb Ram -- Magyar Nyelv -- EREDETI
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest