- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
crok
Topikgazda
válasz
Melorin #27310 üzenetére
AEX 5.7 - nem tudok ilyen opcióról, én amikor ilyet akartam használni akkor a [Root Call Blocker]-t (a [Pro]-t meg is vettem) használtam, de [erról a Call Blocker]-ről sok jót hallottam.
-
vargalex
félisten
válasz
Melorin #27060 üzenetére
Én egy Nulaxy KM19 FM transmitter-t használok az autóban. Mind zenelejátszásra, mind kihangosításra hibátlan. Előtte próbáltam több FM transmitter-t (persze volt, ami nem bluetooth-os volt, így nem volt kihangosító funkció), de még a zene minősége is csapnivaló volt.
Valamint összehasonlítottuk kollégám Xiaomi Roidmi 3S-ével is (ez ugye kihangosítást nem tud, így csak a zene minőségét vizsgáltuk), ő és én is egymástól függetlenül mondtuk (ő egy Renault Megane-ban, én egy Skoda Superb-ben teszteltem), hogy a Nulaxy sokkal jobb.
-
kelly416
veterán
válasz
Melorin #27060 üzenetére
Na most akkor bluetooth headsettel van bajod, vagy a fejegységgel? Az sem mindegy. Ha a fejegységed más telefonnal jól működik, csak a RN4-el van baj, akkor nyilvánvaló, merre kell keresni a hibát. Ha pedig headsettel van bajod, akkor azt próbáld ki egy másik telefonnal összepárosítva, és akkor is hamar kitalálod majd, telefon vagy headset hibáról kell beszélni.
-
kelly416
veterán
válasz
Melorin #27051 üzenetére
Azt nem, de roidmi 3s-t igen, és nem túl acélos a minőség, ha van hangerő is. Érdekes, mert halkan, vagy normál hangerővel még szépen szól, barátom samsung valamijével meg hangosan is jól szól ugyanaz a roidmi.
Szerk.:
Ja? Az kimaradt, hogy zenehallgatáskor, mert ugye a 3s nem tud telefint kihangosítani. A kihangosítást próbáltam másik fajta autós cumóval, az elviselhető volt, meg S-cross gyári rendszerrel, azzal kiváló volt.
-
Melorin
addikt
válasz
Melorin #12480 üzenetére
A probléma egyre idegesítőbb! Az imént a fórum olvasása közben jelzett a gmail hogy jött egy üzenetem. Rányomtam az értesítésre, hogy elolvassam. Megnyílt egy levél, láttam, hogy nem érdekes, visszaléptem a böngészőbe és lám, elkezdte újratölteni a weboldalt.
Hihetetlenül kezdem emiatt útálni a telefont. Nem hiszem el, hogy egy 3GB-os telefonnak így kellene működnie!Van erre valami MŰKÖDŐ megoldás vagy törjem ketté ezt a szart?
Ja, és a mobil hotspot sem működött a héten pont amikor fontos lett volna...
-
vadkörte
addikt
válasz
Melorin #14396 üzenetére
Ne rágd magad.
A GMail app nálam is eléggé hektikusan működik. Samsung Galaxy ACE (az első), Huawei G700, Huawei Y300 (tarcsi), Xiaomi Redmi 1S (szintés tarcsi Y300 ment, ez jött) most pedig a Redmi Note 4 telefonokon használtam/használom. Évek óta probléma ez a szinkronizációs nyűgje. Egyet gondol, tökéletesen mködik hetekig-hónapokig. De van, hogy hetekig vacakol. Minden üzenetet megkapok, el is küldi, de vannak vele anomáliák. Elfogadtam, használom, a K9 nekem nagyon nem jött be, az Outlook-kal még nem próbálkoztam.
Úgyhogy nyugi, nem Nálad van a hiba.(#14404) MrChef:
Egyszer minden üveg hajlítható. Egyszer... -
crok
Topikgazda
válasz
Melorin #11973 üzenetére
Ugyanezekkel - ezek arányszámok, mintha egy gumiszalagra felskiccelnéd a hangerő egységeket aztán ha kihúzod akkor távolabb kerül mind egymástól (nagyobb a szám) ha meg visszaengeded akkor közelebb kerülnek egymáshoz (kisebb a szám). A thread-ben azt írják, hogy egyes zenék 88-on már kihangosítva kissé torzulnak, 76-nál meg már nagyon halknak hallatszik a beszédhang telefonálás közben (bár itt megjegyezném, hogy ez eleve szolgáltatófüggő is hogy alkalmaznak-e gain-t vagy nem..). Szóval így működik a leírások szerint.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Melorin #11025 üzenetére
Attól függ hogy kell e hokolni, hogy milyen romod van fent a telón ,build prop mokolva van e stb.
Amit leirtam az fedi le a legtöbb esetre a megoldást, de ha amugy a safetynetet nem lökted fel akkor elég lehet a root hide.
Az appok csekkolhatnak rootot is meg safetynetet is, mindkettő opcionális, de amelyik mindkettőt nézi ott ha bármelyikkel gond van a telódon, akkor nem fog menni az app.
Amugy nem nagy hókolás amit irtam, leirni több idő volt mint megcsinálni
Annyival több mint a sima magisk hide hogy plusz 1 zipet kell flashelni recoverybol, csak próbáltam kicsit részletesebben leírni.
-
crok
Topikgazda
válasz
Melorin #10419 üzenetére
Activity Launcher > Jobb fent > All activities > FactoryKit Test > FactoryKit Test (az utolsót válaszd, mert a másik 3 force close-ol..)
-
Upo
addikt
válasz
Melorin #9868 üzenetére
Ezen amúgy mit kell felidegesedni?
Én megcsináltam első alkalommal a hitelesítést (még redmi 1s-en), és azóta se kellett. Azután ha kicseréled a sim kártyát akkor kéri újra. Meg talán készülékcserénél, hogy a másik készülékhez kösse a sim kártyát. Vagy ki kell kapcsolni a készülékkeresést, bár szerintem praktikus dolog.
-
-
vadkörte
addikt
válasz
Melorin #9493 üzenetére
Ez lehet akár hálózatfüggő is. Pl. ha vezetékes számot hívok, van, hogy maximumon is alig hallom a másik felet. Mobil vonalon előfordul, hogy nem bírom annyira lehalkítani, hogy ne üvöltsön, de mondjuk úgy 10-ből 1-2 alkalommal.
(#9495) tsabeekaa:
"Aki romolgatni akar/szeretne, az inkább nyissa a bootloadaert, rakja fel a twrp-t, és tiszta telepítéssel csinálja. Tapasztalatom szerint, sok problémától menti meg magát."Ezt a saját káromon tanultam meg a Redmi 1S-en...
-
-
crok
Topikgazda
válasz
Melorin #9241 üzenetére
Szintén a Logout blogomban van egy app, egy build.prop szerkeszto. Vagy FX file manager vagy az ES is megoldja..
@Trouble: nem kell root, szerintem a vegen felcserelted a #*-ot és oda is *#-et irtal aztan megnyomtad a hivast. Ha jol utod be akkor azonnal a menube. Masik mod a belepesre: settings, about phone, internal memory - kezdd el nyomkodni sokszor.
-
kelly416
veterán
válasz
Melorin #9156 üzenetére
Szeretem az ilyen örök igazságokat.
Használd egészséggel a gyári matt fóliát sokáig.
Én tudom, hogy nem dobálom a telefont, nem szoktam elejteni, nem homokbányában dolgozom, le mertem venni első pillanatban. És még egyszer hozzá teszem, csak leírtam, hogy lássa, van ilyen tapasztalat is.
Departed:
Nekem van egy xiaomi fülesem a xiaomi telefonomhoz, amikor megérkezett, kipróbáltam, konstatáltam, ezt is megvettem, mert olcsó volt, de használni nem igazán fogom, és azóta is a fiókban pihen. Sajna hiába van, segíteni mégsem tudok.V.Stryker:
A waze-el is van pár embernek panasza más fórumokon is, de a hálózat eldobálása nem azért van, mert nem dual aktív a telefon? Tehát ha az egyik kártyán telefonálsz, a másik leszáll a hálózatról? Mert így egyértelműen megszakad a mobilneted a másik kártyával.MrChef:
Összefoglaló... -
kelly416
veterán
válasz
Melorin #9151 üzenetére
A gyárilag sérülékeny üveg nálam nagyon szép, pedig mióta kapható a 4/64-es, azóta van nekem ez a telefonom. Van rajta 2-3 hajszálkarc, amit bizonyos fényviszonyok között nagyon figyelve észre lehet venni, másképp nem. Ujjal, körömmel sem érezhető. Üveg volt rajta 1 órát, a gyári fólia semmit. Nem bíztatok én senkit, hogy védelem nélkül használja, de a pontos információkhoz ez a taoasztalat is hozzá tartozik.
-
Departed
őstag
válasz
Melorin #9151 üzenetére
Most azért mert te kínoztad magad egy hétig az azonnal leveendő első használatig szánt homálymatricán keresztül nézéssel, más javasolhatja a leszedést.
Mondjuk nekem egyszerű volt mert Redmi 3 is övre rakható tokban volt ennek meg egyből a telefon átvétellel egyidőben megvettem egy ugyanolyat csak 5 helyett 5.5 inch-esnek valót, abban vidáman elvan.
-
Upo
addikt
válasz
Melorin #9021 üzenetére
Nem tudom. Kb. a magisk dokumentációban levő template-be lett beírva plusz 1 sor, és nyilván a modulnevek és leírások átírva a mintaszöveg helyett. Nem írt még senki ilyent. Nem lehet hogy sérült a zip? Próbáld még egyszer letölteni. Magisk 13 van fent? A 12-vel lehet nem működik, oda talán valami régebbi template kellene, de értelmetlen foglalkozni vele mert a 13 sokkal jobban működik. Esetleg próbáld meg twrp alól telepíteni a zip-et.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Melorin #8970 üzenetére
Én sok éve ezt használom nagy elégedettséggel
Próbáltam sok mindent, de végül mindig visszatértem ehhez.
(#8969) z0d1@Ku$ ahogy elöttem irták ezt valamilyen "overlay" app okozhatja valoszinüleg. Sok app müködik igy akár tudtod nélkül, én legtöbbször "éjszakai fényerő" appoknál ütköztem ilyen hibába, mert ezek az appok legtöbbször egy sötét overlay-t használva érik el azt, hogy a gyári beállítások alá viszik a fényerőt.
-
crok
Topikgazda
válasz
Melorin #8970 üzenetére
Definiáld a "bazárian kinézést" ( :
Én ezt a kettőt ajánlanám:
Root browser
Root browser classicMeg a jó öreg Total Commander-t
-
mateglaj
tag
-
Gloob
addikt
válasz
Melorin #8519 üzenetére
Ha emlékeim nem csalnak, akkor a V8, amivel a telefon jött, az még felajánlotta, hogy a Lenovo HW01 karkötőmet hozzáadja megbízható eszközként. Ott még működött is, csak én nem szeretem így, inkább feloldom egy mozdulattal ujjlenyomattal. Itt a V9-ben viszont én sem találom a lehetőséget, pedig most direkt kerestem. Lehet, hogy kivették?
-
Oldman2
nagyúr
-
-
-
vadkörte
addikt
válasz
Melorin #8418 üzenetére
Bocs. Rövidítettem.
FR = factory reset.
Mint írtam nem csináltam se előtte se utána (a francnak se hiányzott, vagy 90 app újratelepítése, beállítsa...)
Facrory reset akkor ajánlott, ha pl. stable-ről váltasz dev-re, vagy MIUI-ról egyéb custom OS-re és viszont. Stable és dev frissítéseknél nem muszáj. -
vadkörte
addikt
válasz
Melorin #8396 üzenetére
És (#8400) trouble-nek is.
Pénteken - 08. 18. - kibontottam, kigyönyörködtem magam, majd jött a költözés. A MiMover-rel nem akart összejönni, pedig MIUI 8-ról 8-ra ment volna. Igy FR után a lementett apk-ból telepítettem, majd egy backupból a beállítások (nem minden, van amit újra el kell végezni, pl. fiókok hozzáadása) után belaktam. Este kapott wifit, az appok frissítése közben letöltötte a 8.5.4-es global stable-t éa telepítette is. Ezt is csak akkor vettem észre, amikor kérte az ujraindítást.
Semmi gubanc nem volt, se a telepítéssel, se azóta, pedig Android 6-ról lépett 7-re, tehát android főverzió váltás volt. Nem csináltam semmiféle wipe-ot, csak a szemetet töröltem le a beépített cleaner-rel.
A GPS mindenféle +segedelem nélkül is gyors és pontos (a 3-5m nekem elég pontos), a kihangosító kihangosít és hangos(!), a hangminőség akármilyen irányba és ~ból kifogástalan (olyan, mintha a másik fél mellettem állna) a rendszer gyors, pörgős.(#8400) trouble:
Backup-ra én elég régóta a MIUI saját belsó backup-ját használom, de az app-okat nem mentem le vele. Egy alkalommal ez miatt rogyott össze egy friss telepítés (lehetett egyedi hiba is) az appok-hoz simán lementem az apk-ikat (pl. Total Commander-rel). Nem mondom, hogy ez a legjobb, de nálam bevált.(#8410) nzsolt24:
Alapértelmezetten - out of the box - ezen sincs kijelzőzár csak a simogatós. Neked kell definiálni.
Ha eltároltál biometrikus azonosítót, mellé KELL valamilyen egyéb is - pl. minta, PIN, stb... - ha nem Te akarod feloldani a biometrikus azonosítóval, akkor a kódot (mintát, stb...) kéri.
Állítsd be az értesítési LED-et, hogy jelezzen, mivel RGB, így értesítéstípusonként tudsz színt megadni. (pl. SMS fehér, e-mail kék, hívás pink, stb...)(#8411) Jamboo529:
Ha 8.2.10-zel jön (sanszos), akkor max a 8.5.4-re frissít (Global Stable) miután kap netet.MIUI 9 csak a dev-ben van. ha megelégszel a MIUI 8-cal és nem akarsz a dev-ekkel soglalkozni, akkor hagyd, használható ez is.
Vagy belövöd azt a fiókot is (nincs 1db GMail fiókra limitálva a fiókszám). Aztán, hogy melyikből veszi a telefon a névjegyeket, Te eldöntöd.(#8416) igali:
Azért nem tapasztaltál nagy változást, mert "csak" android főverzió váltás volt, a MIUI 8 maradt. -
-
trouble
senior tag
válasz
Melorin #8396 üzenetére
Sziasztok !
Ezt én is szeretném megtudni !
Ha verzió váltás van (6 vs.7.,vagy miui 8 vs.9), és nincs nyitva a bootloader,akkor mennyire ajánlott egy gyári adtok vissza állítása, mert ez mostanában többször felmerült itt ?
Vagyis : OTA frissítés esetében hogyan is néz ki a tiszta telepítés ?
Plussz: mi a legjobban működő backup eljárás (eddig nem volt rá szükség az átköltözést használtam a R3/pro-ról) ?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest