- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
Ha csak simán a telefonon a gyári ROM-on csinálsz egy gyári visszaállítást az leformázza a belső tárat és így kb. ennyi, ettől még a kernel patkolt marad és benne lesz a Magisk maradéka a ramdisk-ben, aztán mivel gondolom a lazyflasher is felment így viszont legalább el fog indulni. A bootloader nyitott marad, a recovery is marad ami volt (RedWolf ha azt tettél fel).
Igazi visszaállításhoz egy fastboot-os ROM telepítést ajánlok, és én a bootloader-t nem zárnám vissza. Ezzel visszakerül a gyári recovery, visszakerül a stock kernel ezáltal a Magisk maradéka is eltűnik és a belső tár is formázásra kerül.
Viszont mielőtt nekikezdesz mindenképp végigcsinálnám a helyedben a Mi account-ból meg Google account-ból kilépést hogy nehogy megszivasd magad reboot után.
-
guftabi96
addikt
Ez: rmn4_mic_noise_cancellation_fix_by_crok_and_Zile995_Oreo_0.0.5.zip
Persze lehet, hogy teljesen ugyan az, nem tudom. Azt nem is tudtam eddig, hogy ez a neve a Magisk modulnak, én a twrp-ből szoktam felrakni a zip-et, de annak simán aosp audio fix a neve.
De Crok biztos meg tudja mondani, hogy van-e különbség a 2 között. -
guftabi96
addikt
-
zodo
nagyúr
Üdv.!
Segítsetek légyszíves mert megvadulók már a kamera videó felvételi hangjától.
Korábban kikapcsoltam VoLTE és OK,Google -t.
Később nyitottam BL-t, feltettem sok mindent amit nem akartam csak próbáltam ráncba szedni a hangot.
Magisk v15.3
RedWolf-V3.2.0_023-mido.img, stb.
Magisk Manager-el felraktam ezt a modult: rmn4_mic_noise_cancellation_fix_by_crok_0.0.5 zipFelvételek hangja katasztrofális.
Próbáltam már külön-külön szivaccsal szűrni a mikrofonokat de ugyan az a helyzet.
Azóta valamiért nálam is eltűnt a VoLTE menüpont és a keresőben rákeresve azt írja Bekapcsolva.Hívások közben nincs gond a hanggal, kihangosítva is jó.
Egyedül a videó felvétel hangja ad sci-fi , víz alatti hangokat.Van rá valami tuti megoldás vagy cseréljem a telefont (amit persze nem szívesen tennék) ?
-
Trailblazer
veterán
TWRP-ből is tudsz másik recovery-t flashelni, ehhez nem kell fastboot mód. (Én is így csináltam.) Át kell váltani .img-re (így, ahogy az első képen van, install image, jobbra lent), és felflasheled mint recovery-t. (Persze a RedWolf-V3.2.0_023-mido.img az sdkártyán legyen.)
-
crok
Topikgazda
Ajj, most nézem mit akarsz csinálni..
Ezen XDA thread alapján (meg a benne levő video alapján) akarod átírni azt a 3 file-t, jól gondolom?Ha igen, akkor most hagyd is abba amit eddig csináltál, mert arra megírtam a Magisk modult amit letölthetsz az XDA threadből is vagy a Logout blogomban is bent van (ami az összefoglalóban is bent van).
Ezt a zip-et letöltöd, a Magisk Manager-ben betallózod, az feltelepíti, újraindítod a telefont és kész is vagy. -
Thrawn
félisten
Ahogy én csinálom (a nehezén már túl vagy egyébként):
Töltsd le ezeket és másold át a telefonra:
- xiaomi.eu_multi_HMNote4X_8.1.18_v9-7.0.zip (MIUI EU DEV ROM egyébként)
- Magisk 15.3
- AdAway 3.2A következő lépések során el fog veszni a telefonról minden eddigi adatod, programod, stb, ha valami nagyon fontos lenne rajta akkor azt mentsd el számítógépre.
1. Lépj be a recoverybe (TWRP)
2. Wipe -> alul Swipe to Factory reset (ha végzett lépj vissza a főmenübe)
3. Install -> itt válaszd ki a ROM-ot, az "Add more Zips" gomb megnyomása után a Magisk-et és flasheld fel őket
4. Ha kész van akkor indítsd újra a telefont, elsőre lassabban indul a megszokottnál. Ez mindig így lesz ha a dalvik cache törlésre kerül, idő mire a telefon "újraépíti".
5. Elvégzed az ilyenkor szokásos beállításokat (időzóna, gmail fiók, mittomén, stb)
6. Indítsd el a Magisk Managert a biztonság kedvéért, de ne állíts benne semmit
6. Az AdAway telepítéséhez be kell kapcsolni a következőt: Beállítások -> Rendszer -> Adatvédelem -> Ismeretlen források. Ha ez megvan akkor telepítsd is fel és indítsd el. Ki fogja írni, hogy "Tiltott", de semmi gond, ráböksz a "Fájlok letöltése és hirdetés blokkolás alkalmazása gombra". Természetesen ha a Magisk ablakja felugrik, hogy akarsz e neki rootot adni akkor add meg neki. Ha végzett újra kell indítani a telefont.
7. Bódottá'!Bónusz lépés:
Ez a ROM minden pénteken frissül, ezt adatvesztés és minden egyéb macera nélkül meg tudod tenni. A fenti linkről letöltöd a frisset, TWRP-ben csinálsz egy backupot, rögtön utána Wipe cache és dalvik cache, Install ROM+Magisk, reboot, AdAwayt elindítod és letöltöd a fájlokat, reboot, bódottá' -
crok
Topikgazda
Ott ahogy látom más gond is van..
A Magisk hivatalos XDA linkjéből szedd le a legfrissebb Magisk Uninstaller-t és Magisk-ot (benne lesz a friss Magisk Manager is) és tedd fel TWRP alól. De megpróbáltad a build.prop szerkesztést akkor a build.prop szerkesztő appal amit linkeltem vagy nem? Kicsit feleslegesnek érzem hogy írok aztán fele az így "kiesik a kosárból" :\ -
crok
Topikgazda
Nyisd meg a Magisk Manager-t, mondani fogja hogy van újabb Magisk és Magisk Manager is.. telepítsed. A beállításokban amúgy ott van hogy minek lett adva root. A Total Commander nem kér rootot hacsak nem állítod be hogy kérjen. Valószínű nem állítottad be így nem is kért. Ha tényleg csak a build.prop-ot akarod átírni akkor itt van ez az app. Mondjuk így meg nem volt sok értelme Magiskkal rootolni ha kézzel írsz át /system-en levő file-t.
-
-
crok
Topikgazda
Minden..
A mega gyűjteményből az ADB könyvtárból szedd le a windows_adb_fastboot_twrp-3.2.1.0_mido.zip file-t, csomagold ki és abban a könyvtárban nyiss parancssort. Ott már minden egy helyen lesz, fastboot, adb, twrp, minden, logout blogom elején le van írva minden. Remélem a drivereket már feltetted, ha nem akkor a logout blogban az is ott van az elején..
-
-
ronin79
addikt
A BL nyitás mint autón kinyitni az ajtót, beülni de nem indítani be a motort, hülye példa de lehet így érthetőbb
Amit korábban írtál, hogy módosítani akarsz ahoz root (rendszergazdai jog) kell, custom recovery (twrp) amihez meg a bl nyitás szükséges első lépés ként.
Ha miuin akarsz maradni javasolt a RedWolf recoveryt feltenni amin tudod engedélyezni az ota frissítéseket.(#20612) djtörök
A képernyő színhőmérsékletét hol lehet állítani? Tegnapi buildben ez is benne van, de nem találom
-
Trailblazer
veterán
A BL-nyitás csak az alapfeltétel, hogy feltehess recovery-t, majd azzal rootolhass.
Ennél szájbarágósabban nehéz lenne elmagyarázni a folyamatot. (Nekem már a többedik alkalom, kvázi 2011 óta használok androidos telefonokat, és mindig ezek az első lépések, valamint magam is negyvenes vagyok.)
-
Maist
senior tag
A telefonról, minden paraméter, miui verzióra ráböksz sokszor, míg ki nem írja, hogy ön mostantól már feljesztő. Aztán elmész a beállítások, rendszer, az alja felé lesz egy új menü, aminek fejlesztői lehetőségek a neve. Ott aztán értelemszerűen bekapcsolod az OEM feloldást, és ott van még egy olyan, hogy "mi unlock státusz", vagy valami hasonló, és ott hozzáadod a fiókodat. Aztán utána meg majd azt fogja kiírni a mi unlock program, hogy várni kell mostanában 72 órát.
Amit linkeltél leírás, az egyébként elég régi. Amit leírtam, abban nincs is benne, ez azóta jött be a folyamatba.
-
crok
Topikgazda
Sajnos nem igazán..
Az én jelenlegi tudásom szerint még mindig annyi lehetőség van mint ami a logout blogomban van ) : magisk modulok, flash-elhető zip-ek és egy app Defluence néven ami kikapcsolja a szűrést (de mindhet kell a nyitott BL ésvagy TWRP és root (supersu vagy magisk). -
-
Ájvé
veterán
Face, Msssangert és Chromeot is felejtsd el. Opera minit tedd fel, tudsz facebookozni, üzenetet küldeni facen, kapsz értesítést üzenetekről ha beállításokba kipipálod és böngészés is sokkal kisebb adatforgalmat generál. Ha más nem akkor Face-t és Messengert felejtsd el, sok adatot zabálnak. Opera minim állísd be az üzenet értesítést és Chromeot használd Facebookra is.
Na ez a Swipe fast zabálja az adatot ahogy látom, hát ne használd. Opera mini is tud értesíteni. Kicsit lassú böngésző, nyisd meg akkor Chromeba és használd azt. -
kelly416
veterán
Az a jó. Ameddig Te nem bántod, nem változik vagy tűnik el. Régebb utáltam mindig beállítani a képeket, ma meg 400 feletti telefonszámmal nagyon sokszor kép alapján keresek a szememmel és pörgetem csak a híváslistát vagy a névsort. Bár az utóbbinál azért oda szoktam ugranina kezdőbetűre.
-
vadkörte
addikt
De kell. Mivel dev ROM-ot először TWRP-vel tudsz telepíteni. (később a frissítéseket már lehet a telefon update-ével is)
(#9184) NakonXipan:
Nézd meg kérlek, hogy van-e Fejlesztői beállítások menüpontod a Beállítások/Rendszer és eszköz pontnál. Ha van akkor nézd meg a Fejelsztői beállítások/Mi Unlock állapot mit ad. Nyitott, vagy zárt? Ha nyitott, akkor mókolták (eleve nem is lehetne rajt aktív MiAccount!!!) ezesetben nem ártana az egész ROM-ot újrahúzni. (ha nyitott és másik ROM-ot tervezel rátelepíteni, azt minél előbb tedd meg)ui.:
starr Redmi 4X mod-jai mennyire használhatóak nálunk? -
embe
nagyúr
Kéztől venném, azon MIUI 9-es rom van. Az milyen, valami dev. rom? Ha az akkor gondolom a bootloader már nyitva van, így ha vissza kell rakni a stock romot, akkor az megoldható.
Igen a factory reset mindig, inden telónál ajánlott komoly frissítés után, főverzió váltásnál meg szinte "köztelező".
Én még az androidos Himedia Q10pro médiaplayernél is megcsináltam. -
vargalex
félisten
Szia!
Átváltod videó felvétel módba (jobb alul kis kamera ikon), majd megnyomod a "Módok" feliratot. Itt rögtön aktiválhatod a Time-lapse-t, vagy a Lassított felvételt. Jobb felül pedig van egy kis fogaskerék ikon, arra kattintva feljönnek a beállítások. Itt a Video minőség állítható: FullHD 1080p, HD és SD módba.
-
helixP
nagyúr
Ha a BL nyitás megvan, akkor kvázi a nehezén túl vagy. Nekem úgy, hogy az előző telefonnal megkaptam az engedélyt, most 5 perc volt a nyitás+TWRP+root, de azért volt ennyi, mert közben már újabb unlocker kellett. Amúgy 2 perc lett volna. A BL engedélyt elérni, várni a kódot, az az idő. A többi piskóta, szóval ne csüggedj
-
vadkörte
addikt
Vigyázz, mert ezzel magát az applikációt törlöd, nem csak az ikonját!
(#7361) kovesli:
Ha nincs szükséged valamelyik programra, de nem akarod törölni (csak elrejteni) akkor javaslom a jegelést. Ehhez viszont root jogosultság szükséges (pláne ha rendszer app-ot, akarsz jegelni).(#7362) kovesli:
Pl. on-line back-up (képes visszaállítani a teljes telepítést, ha szükséges) én pl. a kontaktlistám - google melletti - biztonsági mentésére használom. Emellett elfér itt az összes bejövő üzenetem (~3-4000 db évekre visszamenően) hívásnaplók, jegyzetek, stb... De enélkül bizonyos Xiaomi programok, funkciók nem is működnek megfelelően. -
Fulár
senior tag
Ebben az esetben a legfrissebbre fog frissülni a készüléked huszon akárhányadikán.Remélem.lesz valaki olyan kedves és majd leïrja mert nem emlékszem pontosan a dátumra.Aznap annyi lesz a teendőd,hogy adsz neki internetet.Wifi vagy mobilnet.Mindegy csak lehetőleg gyors legyen mert kb 1 gigâs lesz az új Rom amit le fog tölteni magának.Szóval adsz neki netet-Beâllítások-alulra lapozol-A teleronról-Szoftverfrissítés.Mindent megcsinâl majd magától.És semmid sem fog elveszni.Sem a programjaid sem a telefonszâmaid.Huszon akárhánydikán adjâk majd ki rá a legújabb verzíót.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Ezeket sehogy, ha jól emlékszem. Max egy mappába tudod őket beletenni. Van egy program, amivel a gyári nem szükséges appokat le lehet tiltani, vagy tán törölni is.
Quickshorcutmaker. Ezzel. Ha leszedted a nem szükséges fájlokat, akkor meg tegyél fel egy Nova launchert. Állítsd be alapértelmezettként. Nah azt teljesen testreszabhatod. Majdnem olyan jó, mint az Asus launchere. A fizetős már kb. tudja hozni azt a szintet.
-
Fulár
senior tag
Az akku teszthez nem kell lenulláznod semmit.Egyszerűen csak töltsd fel csurig és már nullázódik is.Beállítások Akkkumlátor és teljesítmény menüpont alatt tudod nyomon követni,hogy mennyit bír.Ennek a telónak az üzemideje átlagon felüli.
Ha végig tapizod az általad írt menönpontot annak semmi köze sincs a frissítésekhez.Csak megjelenik a Beállításokon belül egy"Fejlesztői Menú" ahol rendszer szinten tudsz belepiszkálni mindenbe.De csak is kizárólag a nagyon hozzáférhetőknek ajánlott!!!
A frissítéssel kapcsolatban csak akkor tudunk mondani valamit ha leírod,hogy most milyen Rom van a készüléken
Beállítások,legalulra lapozó-A telefonról)
-
zodo
nagyúr
Szeretném megnézni mennyit bír nálam az aksi csak úgy kíváncsiságból.
Keddi érkezése óta még nem merült le igaz nem nyomkodtam sokat és volt usb-n töltés egy rövid ideig.Miket és hol nullázzam a számlálókat hogy tiszta képet kapjak majd egy teljes feltöltés/lemerült ciklus után?
Mivel még új vagyok androidon így nekem új és a mostani frissítés lázzal kapcsolatos hogy pl. a
Beállítások => Telefonról => MIUI verzió menüpontot tapizva a 3. érintésre felugró üzenetben azt írja hogy
"4 lépésre van attól hogy fejlesztő legyen" következő érintésre már csak 3 lépésre és így tovább.
Ha végig nyomnám akkor válna elérhetővé a szoftver frissítés?
Rendszer frissítés alatt egyelőre nincs elérhető frissítésem. -
kriszpontaz
veterán
Bármilyen levelezőprogrammal használhatja G-Mail postafiókját, a POP3 protokollt használva.
Beérkező levelek kiszolgálója (POP3 server): pop.gmail.hu
Felhasználónév: felhasználónév@gmail.hu (itt helyettesítse be a saját felhasználónevét)
Jelszó: postafiókjának jelszava
Port: 110Kimenő levelek kiszolgálója (SMTP server): ezt az internetszolgáltatójától kapja
Felhasználónév: az internetszolgáltatójától kapott felhasználónév
Jelszó: az internetszolgáltatójától kapott jelszó
Port: 25 (alapértelmezett)Fióknév (felhasználónév): a teljes e-mail címet kell megadni (felhasználónév@gmail.hu)
Figyelem! Ha POP3 protokollal tölti le leveleit, a levelezőprogramok alapértelmezett beállítása szerint azok törlik a leveleket a szerverről, így weben később nem lesznek elérhetők. Amennyiben ott is meg szeretné tartani a leveleket, úgy azt a levelezőprogramban be kell állítani.
Nem tud IMAP protokollt. Csak POP3-ként megy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest