Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tlala

    addikt

    3in1 - TWRP, root és legfrissebb fejlesztői ROM telepítése egyetlen lépésben

    Az új kezdő márkatársaknak észítettem egy moddolt friss dev ROM-ot, amibe betettem a ZCX recovery-t, és az emmc_appsboot.mbn fájlt a biztonságos verzóra cseréltem. Így egy lépésben megvalósítható a legfrissebb fejlesztői ROM telepítés, TWRP telepítés és a rootolás.

    Letöltések, előkészület:
    A. Töltsd le és telepítsd a MiFlash programot, ez a ROM telepítő.
    B. Töltsd le a fastboot_edl.zip fájlt (egy segédprogram), és bontsd ki a tartalmát egy könyvtárba.
    C. Töltsd le a módosított 7.2.16 ROM-ot, és a zip-ben lévő mappát bontsd ki a törzskönyvtárba, hogy így nézzen ki pl.: C:/KATE7216.

    Telepítés:
    1. A KIKAPCSOLT telefont tedd "nyuszis" (fastboot) módba: hangerő LE + Power gombokat hosszan lenyomva tartva az indításkor.
    2. Csatlakoztasd a telefont a PC-hez, majd kattints a kibontott fastboot_edl könyvtárban az edl.cmd fájlra, ekkor a nyuszis képernyő feketére vált, és a LED pirosan villogni kezd.
    3. Indítsd el a MiFlash programot, a Select gombbal tallózd be a C:/KATE7216 mappát, majd nyomj a Refresh gombra a programban. Ekkor baloldalt fent az "id" alatt a telefonnak meg kell jelennie egy olyan azonosítóval, amely valamelyik számú COMxx portot is tartalmazza. (Ez jelzi a driverek és a csatlakozás helyes meglétét.) Jobbra lent kattintsd be a "clean all" opciót.
    4. A Flash gombbal indítsd el a ROM telepítését, a telepítés végén húzd le a telefont, és a hangerő FEL + Power gombokat hosszan nyomva lépj be a TWRP-be. A "Beállítások" menüben (Földgömbön) állítsd át magyar nyelvre (ha véletlenül kínai nyelven indul, nézd meg ezen a linken a képet a menüpont azonosításához).
    Lépj a "Haladó" menübe, és a SuperSU-ra kattintva végezd el a rootolást.
    Ezután lépj a "Csatolás" menübe, jelölj be mindent amit tudsz, lent a "Rendszerpartíció csatolása..." opciót is.
    Indítsd újra a telefont, és készülj fel rá, hogy nagyon sokáig tart az újraindulás.
    Újraindulás után nagyon ajánlott egy gyári visszaállítás, hogy minden garantáltan a helyére kerüljön - Beállítások/További beállítások/Biztonsági mentés és visszaállítás/Gyári adatok visszaállítása menüpontban.

    A telefonon lévő TWRP segítségével most már telepíthetsz egyéb ROM-ot, custom kernelt, stb.-t.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák