- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AusWolf
őstag
''Egy VGA tesztben? Jéé...''
A 3DMark azt teszteli, hogy mennyire megy a géped 3D-s alkalmazásokban és egy erősebb proci is tudja tologatni a pontjaidat fölfelé.
''nem 3Dmarkból áll a világ''
Ebben teljesen igazad van, én is így gondolom.
tud SM3-at
''És ezt a 06-on kívül hol tudtad olyan nagyon értékelni?''
Igen, pl a TRL-ben is bár azt még nem próbáltam, de majd inkább az Unreal Tournament 2007-ben és még rengeteg játékban, ami még nem jelent meg (címet most nem tudok csak úgy, de mostmár nem sok játék fog SM3 támogatás nélkül megjelenni).
''ha már váltás, akkor PCI-E, és vmi komolyabb cucc.''
Pontosan, de X800 Pro-ról meg 7800GS-ről nem szükséges váltani. Én is csak a SM3 miatt meg a nagy tuningpotenciál miatt váltottam X800XT-ről csak hogy ellavírozzak még egy ideig a PCI-E rendszerek mellett. -
AusWolf
őstag
A 7800-as eredményeimmel csak azt akartam kifejezni, hogy mennyivel gyorsabb a gép egy erős videókártyával meg gyengébb procival, mint egy erős procival, de nem annyira erős videókártyával (persze az X800 Pro is fasza cucc, de nem egy San Diego magos Athlon mellé). A 16 pipás XT-vel az a gond a Proval szemben, hogy szinte nem is lehet tuningolni. És nem a 3DMark06 miatt vettem meg a 7800GS-t, hanem mert tud SM3-at meg sokkal többet ki lehet belőle hozni, mint egy X800-asból és még pénzem is maradt, amiből le tudom cserélni az ultrabéna tápom.
-
AusWolf
őstag
Üdv. Tudtommal a referencia hűtő ráér a memókra (nem vagyok benne biztos, mondd meg, ha nem így van), úgyhogy ha felhúzod a ventit 100%-ra akkor biztos nem lesz gond. Az ezelőtti vkártyám (lásd lentebb) 500/1000-en ment szintén 2ns ramokkal hűtés nélkül 32 GB/s-en és no problem.
Nem lesz semmi baja 100%-os fordulatszámnál még akkor sem, ha eléggé hangos lesz. Legalább is az én HIS X800XT IceQII-mmel nem volt gond (bár az hangos se volt).
-
AusWolf
őstag
válasz
kadettmester #286 üzenetére
Pontosan milyen x800-at vett? Van sima, RX (Asusból nem biztos), GT, GTO, GTO2 (Asusból nem biztos), Pro, XL, XT, XT PE...
-
AusWolf
őstag
A TrayTools-t én is ajánlom.
-
AusWolf
őstag
Ha játszol, meg 3DMarkozol, akkor az általad felsoroltak közül GF 6800 GT-t vagy Ultrát javaslok (ha tudsz, akkor Ultrát szerezz inkább, de tudtommal azt már nem gyártják). Tuning és teljesítmény terén az X800XT-ről tudok csak infót, nekem volt olyanom. A konfigommal <katt a felhasználónevemre> 5831 pont volt 3DMark05-ben, de a Shader Model 3.0 hiánya miatt 06-ban csak 1800 pont körül ért el.
Szerk.: A tuningot nagyon nem bírta, 50 MHz plusztól már kifagyott. Alatta meg nem éri meg, 1-2 extra FPS-t nem fogsz észrevenni.
[Szerkesztve] -
AusWolf
őstag
OK, a tesztek kb. 10-15%-ában bizonyult gyorsabbnak az x850XT.
De!
1. A 7800GS lévén G70 chip van rajta, így egy gyengített 7800-ról van szó. Ebből az következik, hogy lehet overclockolni, mint az atom. Az x850XT pedig egy csúcs széthajtott X850-es, így tovább már nemigen lehet tuningolni.
2. A 7800GS már Shader Model 3.0 kompatibilis, így egyes játékokban (és 3DMark06-ban, de azzal nem játszunk) sokkal szebb grafikát ad.
UI: Lentebb olvashattad, hogy én X800XT-ről váltok (bár gondolom ezt is hülyeségnek tartod, ha nem akkor nem szóltam). Majd ha meglesz a 7800GS, akkor megmondom, melyik a jobb. -
AusWolf
őstag
Nekem volt egy HIS x800XT IceQII-m, kár, hogy nem volt benne Shader 3.0, ha lett volna, akkor le se cseréltem volna.
A sokak által dícsért ATi-féle 2képernyős üzemmódról, amihez az nVidia állítólag nem ért igazán, meg csak annyit, hogy rádugtam a karira az S-Video -- analóg videó átalakítót, rá a kábelt, TV-be be, bekapcs, CCC-n második képernyőt be (kb 3-4 kattintás), majd élvezhettem volna, de a TV 50 Hz-es, a kártya meg min. 60-at tud.Így én is szilárdan állítom, hogy igenkönnyű használni ezt a funkciót, kár, hogy 50 Hz-et nem tud.
Ha SM3.0 lett volna, az ATi meséje is tovább tartott volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- OLED monitor topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest