- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
Nálam is írt ki mindenfélét a GTO2-m bioscserék után, de legalább ment rendesen. Max, ha nem figyeltem oda a RAM típusra a biosnál - szánt szándékkal persze -, attól még ment a kari, csak a tuning nem volt az igazi. Nála viszont bioscsere után kampó mindennek.
Gerg0 ajánlott anno egy jó linket a 16P végződésű Flashrom-ra, de az most nem találom. Állítólag csak azzal ment jól a bioscsere. Valahol az archív X800PRO topik vége felé lehet. -
Vigneau
félisten
ATI Tool-ban az Overclocking menüsort legördítve a következő lesz a Temperature, ha jól emlékszem. Ott nézz körül.
Flashrom-ból amúgy a 16P-s megkülönböztetésűt használtad? Értem én, hogy a 16 pipa alapból megy rendesen. A RaBiT se rossz választás, de egy idő után be tud kavarni. Remélem, Neked nem lesz gondod.
Tapasztalataim szerint pár bios próbája után még nem szabad feladni a kísérletezést. Amúgy egyszerűbb a 16 pipás PRO-ként használni a karit és az ATI Tool-ban beállítani a bootnál betöltődő mag és RAM frekiket.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
Látom, készültél, akkor ezzel nem lehet baj. A biosos honlapról még jó bármelyik AGP-s X800XT/PE bios, amelyik 1.6-os memóriákhoz készült. Tehát, ha az nem jönne be, amit mondtam, akkor még a ''klasszik'' Gigabyte X800 XT PE (AGP) 256 MB bios is jól jöhet. Sajna, van olyan, amikor kisérletezgetni kell.
Természetesen jó lehet az is. Én csak arra mutattam rá, ami általában menni szokott. Eszembe se jutott a gondolat, hogy nem akarsz az ATI Tool-lal húzni. Bocsi...
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
válasz
várnarancs #541 üzenetére
Ahogy szoktam mondani: A lelki békéd megőrzése miatt mindenképp meg kell próbálnod, ha már a lehetőség adott a Számodra.
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
Nézzük csak...
Az X800GTO2 gyárilag 16 pipa mellett 400/490 es frekvencián megy, míg a 16 pipás X800PRO 475/450-en üzemel szintén gyártói beállítások mellett. Talán a PRO lehet valamivel gyorsabb a magasabb mag freki miatt, a RAM-ok között kisebb a különbség. Természetesen, ha csak a gyári adatokról beszélünk. -
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
Én nyákjavító filcet használtam annak idején. Nekem sem sikerült ''fűtőszáljavítót'' szereznem.
Most nézem, ügyes vagy. Azért annyira nem is drága. De csak akkor, ha jó is a moddingra. Mert akkor bőven megéri az árát, ha szerencséd van és tudsz XTPE-t fabrikálni.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
Egyébként, aki ilyen karit vesz, az általában képben van, hogy mit is lehet művelni ezzel a VGA-val. Ezen a téren amúgy én is afelé hajlok, hogy moddolva kell eladni, úgy többet lehet érte kérni. Természetesen, erről tájékoztatni kell a vevőt is, hogy eredetileg más kariról van szó.
-
Vigneau
félisten
válasz
amdkiller #231 üzenetére
Hm... Én még ilyen freki romlásról nem igazán hallottam. ATI Toll-al nézd meg - természetesen manuálisan beállítva - a max. tuningot (3DMark tesztek), aztán azt a frekit tedd be a RaBiT-tal a biosba, majd flash-eld a karira. Ha mégsem lenne jó, akkor maradj meg a 16 pipás PRO biosnál. A lényeg, hogy törekedj arra, mindig a RAM-oknak (1.6 - 2.0) megfelelő bios legyen a karira flash-elve.
-
Vigneau
félisten
válasz
nemtommi #224 üzenetére
Hm... Lehet, hogy VO-snál is megy, de én nem igazán hallottam róla. A VIVO-s modellek kapták a jobb (moddolható, jobb esetben lasercut nélküli) magokat. Nekem HIS X800PRO VO-m volt, annál megvolt a lasercut is. Hiába kötöttem össze, nem ment a modding és vele együtt a +4 pipa.
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz
Hammon Serra #213 üzenetére
Hm... Remélem, akkor jó tippet adtam. Majd várom a híreket.
-
Vigneau
félisten
válasz
Hammon Serra #211 üzenetére
Nem X850XT, de AGP-s: [link]. #840 HSZ. Hátha...
-
Vigneau
félisten
válasz
Hammon Serra #199 üzenetére
Ahhoz képest, hogy a boltból vennéd, igen meglepő az ajánlatuk. Ebben az esetben hanyagold azt a karit.
-
Vigneau
félisten
válasz
Hammon Serra #177 üzenetére
Szerintem nem rossz gyártó. Remélem, ebben más is megerősít hamarosan.
-
Vigneau
félisten
válasz
Hammon Serra #171 üzenetére
Még mindig bizonytalankodsz? Megértelek, nem könnyű a választás. Nem találtál a Hardverpiacon valami jó darabot?
-
-
Vigneau
félisten
Ezt a gondolatsort csak megerősíteni tudom.
Az ára nagyon szépen alakult az elmúlt időben. A 16 pipa nem könnyű dolog, de a GTO2-knél bejön. A tuningpotenciál változó, de az ára baráti. Ha teheti az ember, akkor tesztelt példányt vegyen. Nem kell a gyártóhoz ragaszkodni. Jó a HIS, Sapphire, Connect3D, GeCube és a jó öreg BBA.
-
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
válasz
Lev Andropov #36 üzenetére
Ahogy mondod. Kötögettem a lasercutot, de semmi eredmény nem jött össze. Sima VO-s kari volt, de az X800***-asaim közül ennek mentek a legjobban a RAM-jai. A három kariból kellett volna összegyúrni egy jót.
-
Vigneau
félisten
válasz
Lev Andropov #33 üzenetére
Tavaly januárban vettem használtan, már akkor se volt gari rajta. Na jó, talán egyszeri csere. Vitte is az 530/570-et, csak a +4 pipa nem ment benne. Közel egy évet húzott ki nálam.
-
Vigneau
félisten
válasz
Lev Andropov #30 üzenetére
Huhh, az nem mostanában volt, de rémlik még valami... Én mindenesetre nem bánom, hogy váltottam PCIe-re. A karim már gari nélküli volt elég rendesen.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
válasz
Lev Andropov #26 üzenetére
Kérdés, mikorra aknázzák ki a gammák az SM3.0-t.
Nehéz eset az eladás, túlkínálat van a piacon, estek az árak is rendesen.Már ami az X800-as kezdetű karikat illeti.
-
Vigneau
félisten
válasz
Lev Andropov #23 üzenetére
Megéri átcsábulni miatta a másik oldalra.
Persze fontos a jó ár is.
Loretto: Majd várom.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
válasz
Lev Andropov #19 üzenetére
Azt elhiszem. Viszont nálam pont jó a 17-esen, a képfrissítésről nem is beszélve. A TFT-ig meg ellavírozok így vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpársportok
- Mikrotik routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- További aktív témák...
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Hibátlan - GIGABYTE Geforce GTX 1660 Super Gaming OC 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- Sapphire R7 250 1GB
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest