- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
syrrius
tag
Az ilyen HSZ-eket (láttam egyet a ''Gépfejlesztés'' topikban is) nem díjazzák itt...
Észrevettem , hogy jött egy kedves takarítónő , aztán meghívtam a picikét egy fagyira hogy ne legyen annyira magányos!!!! bár hajnalok hajnalán nem tudom ki ért rá ennyire rajatam kívül , igaz szegény takarítónők korán kelnek , még hétvégén is -
screwdriver
tag
A Silencer 4-es problémáról itt olvashatsz részletesebben. [link]
Köszi a linket.
Amikor a pro-t vettem a gyári hűtő is kerreget. Még lefogva is.
Az XT is.
Majdnem vettem egy pót gyári hűtőt, azt hittem, hogy csapágyas az eredeti.
Találtam én is itt egy linket, hogy minden pro-xt ezt csinálja.
De most már legalább tudom az okát -
PeL
addikt
-
screwdriver
tag
Ez nagyon részletes válasz, kösz
Megtudtam, hogy a vga nem a fesszel játszik, hanem az áramot szaggatja.
Impulzus modulált, netán?
Az igaz, hogy a zalmit vga hűtőnek tervezét, ahogy írtad nem kéne hogy kárt tegyen a kariban. De asszem adtak hozzá egy ilyen 12V-> 12V és 5V átalakító Y kábelt.
A papíron sem rémlik, hogy az lett volna, hogy a vga-ra kössem.
De az a legjobb megoldás, amit te alkalmazol, megy a zalmi a zalmi venti panelra -
screwdriver
tag
Na most itt hűtés tekintetében lehet láma kérdéseket fogok feltenni.
Ugye itt a silencereddel kapcsolatban te feszültségeket említesz.
A karidra kötötted a venti csatiját és az ati tray változtatja a ford.számot?
Hú visszaolvastam te potival változtatod...?
Na most ez nálam még a 9800pronál úgy volt, hogy a zalman vf700cumat egy zalmi venti szab. panellel vezéreltem.
Most az XT-nél mi lenne a jobb, vhogy rákössem a vga csatira zalmit vagy kapcsoljam a kézi vezérlő panelra.
Azt nem is tudom, hogy a vga-ban nem tenne-e kárt a zalman viszonylag nagy ventije
Mennyit fogyaszthat ez? -
screwdriver
tag
Gyárliag van egyáltalán van rajta hűtés
Nem a ramra értettem, hanem a normál gyári ventire (gpu), bár a gigabytoknak, asusoknak a hűtője rálóg a ramokra is, és vmi szivacsos, gyúrma anyag van a ram és hűtő között, hővezetésnek.
A másik oldal természetesen nincs hűtve.
Az ATI silencered azért sokat jelenthet
Asszem én is rádobom a zalmit
[Szerkesztve] -
-
DigitXT
félisten
Ennek még utánanézek
No igen (viszont most már bealszom): valóban vegyes limitált 1024x768-ban, minden full/minden maxon, kivéve az AA-t! Érdekesség, hogy az AA vagy bugzik, vagy nemtom, mert extrém módon leesik tőle az FPS (75-ről 13-ra), ami szerintem még azzal sem magyarázható, hogy mindjárt a 6x-at pakolja rá, ha engedélyezzük.
Ami viszont ezekután várható volt: 800x600-ban durván procilimitált a dolog, a menüben 93-tól 96-ig változtatható az FPS érték a VGA tuningolásával (úgy, hogy a 96 sem stabil, néha ismét 93), ami elég érdekes annak fényében, hogy a procim 9x245-ön meg (@3500+), mellette a RAM szinkronban (490@2.5-3-3-7-1T), azaz összességében nem egy nagyon csirke rendszerről beszélünk.Szerintem.
Szóval a 26%-os tuning eredménye 1024-ben mindössze 15%-os gyorsulás, míg 1600x1200 esetén már 21%, ami jelzi, hogy ott már inkább a VGA játszik (le is esik az FPS). Hogy konkrét legyek (a sorrend az előző HSZ-beli tuning szerinti):
75 78 82 86@1024x768
43 46 49 52@1600x1200
Ha kicsit blogszerű lett, akkor bocsánat, de ha más ''TR-es'' is benéz, esetleg összevethetők lesznek az eredmények - egyelőre csak demo, mert bár tetszik a játék, de nem vagyok akkora fan, hogy 13K-ért megvegyem, mert nem Prince. -
DigitXT
félisten
Nolám, nolám Silencer 12V-on (feltekertem a potit): GPU max 54 fok (ENV max 45)
600/570 TR:Legend (demo) stabilMás kérdés, hogy mennyi értelme van a húzásnak, ha a gyorsulás csak 10% körüli. Pro->XT->XTPE->''Extrém'' órajelek alkalmazásával a nyitó animáció után mérve 60->62->65->67 FPS: lehet, hogy a proci is beleszól itt?
Ennek még utánanézek.
Amúgy játékon kívül persze visszaszabályozom a Silencert 5V körülre, mert ahogy elhallgat az 5.1 (bár így éjjel ez nem volt hangos
), és visszaáll a prociventi is 35%-ra durván kihallatszik a gépből. (Amúgy a prociventi 100%-on simán elnyomja, mivel 12 centis a kicsike.
)
-
PeL
addikt
''600/570''
Huh bazz az azért már durva...
A GC20 jelölés azt jelenti hogy 2ns-es RAM van rajta, aminek 1000 MHz -ig bírnia kéne stabilan nem ?
Most alap 900-on van, tehát nincs kihajtva. De erre akkor már kellene valami borda is gondolom
GPU meg olyan 520-ig menne a gyári hűtővel akkor az már zsír lenne
[Szerkesztve] -
screwdriver
tag
''600/570-en ''
ez azért szvsz nem semmi, mostani XT-n méricskéltem egy kicsit, nem rég.
Gyári hűtő van rajta, van itthon egy zalmi vf700cu, de még nem raktam rá.
Szóval gyári hűtővel ramokat 540-ig engedtem (1,6ns-ok), de 552 gpu frekinél megfagytam, pedig a gpu hőfoka 74 volt.
Nekem VGA alap + p4 3@3,6 csinál 5911 pontot 3Dmark05-ben.
Úgy hogy le a kalappal a karid elött, húzhatóság tekintetében
Az x800pron a gpu-t 545-ig néztem hiba nélkül, de a 2ns-os ram 518-nál már hibázott, szintén gyári hűtéssel.
Én is alkudoztam itt asus x800pro-ra de nem tudtam jó áron megszerezni -
screwdriver
tag
Én is vetten 1900-ért vezető ezüstöt, nyákjavítót ahogy tecc., aztán megtaláltam azt a linket
Nálam is van PCI cucc, TV kari, yamaha sw1000XG midikari, hangkari mittom én
2 nw p4 proci, 2 alaplap (agp) 2 táp...x1600pro agp vga melózni.
Nálam nem a game a lényeg max 20% + ATI párti vagyok 2D miatt, de ez most mind1.
Én nem tudok várni gari időre stb ha vmi befuccsolt volna, ezért van két cucc.
Maradok ezeknél még.
A játék nálam nem mérvadó, csend, alacsony fogyasztás, és lehetőleg némi teljesítmény.+ 3-4 pci slot.
XT fölött már csak PE, x850 vagy 7800GS lett volna, de ezeket agp-ben nem igen láttam már. -
screwdriver
tag
Én nem azt mondtam, hogy így jártál
csak én ezért nem ezüstöztem.
nálam a 3e helyett 37 volt.
a második sor vége meg 9e volt.
sajnos a neten nem találtam összefoglaló adatot, ahol ezen kódok variációi ill. a sikeresen moddolható kódok össze lennének írva.
A nálam lévő PRO-t 2005.nyarán vette az előző tul. Lehet, hogy csak a 2004 körüli karikon működik a mod. aztán a gyárak rájöttek és a lézeren kívül még a DIE-on is tíltanak
Én cseréltem XT-re, a PROt a vételi áron tudtam tovább adni, de sajna sokat dobtam rá -
screwdriver
tag
Valahol középen van az idevonatkozó rész.
Igen, itt az uccsó karakternek asszem E-ről F-re kell változnia.
Nekem az x800pro-n E volt, fizikai összekötés esetén úgy olvastam F-re vált.
Most x800xt van nálam..szintén giga.
0x4A4B az XT kari bios id száma, a PRO 4A49 volt.
DIE_FUSES 0xEFF7FFFF
SUBSTRATE_FUSES 0xFFFFFF9F -
screwdriver
tag
Volt nálam egy gigabyte x800pro, szintén lézerrel butított.
Gondolkodtam az ezüstözésen, de találtam egy linket, és inkább nem próbáltam.
[link]
''...the 5th digit must be an F (all other digits irrelevent). if it isn't, the card cannot be unlocked by any means as pipes are disabled on die.''
Itt arról írnak, hogy az AtiTool ''CONFIG_DIE_FUSES'' sorában, a 0x után, az ötödik karakternek F-nek kell lenni.
Ha nem így van, akkor nem lehet kilockolni a karit.
A chip alapján (Die), van letiltva a +4 pipe.
Az Atitool következő karaktersorának utolsó karakterét lehet ezüsttel módosítani.
Lehet, hogy volt erről már szó, de talán ez okozhatja nálad a gondot. -
Mackósajt
senior tag
Igazából az apróneten találtam egy ilyen hirdetést.
eladó egy HIS EXCALIBUR X800Pro ICEQ2 256MB videókártya nem garanciális dobozában kitünő állapotban nincsenek hozzá cd- k
Mindezt 38 000 Ft-ért. Sajnos míg itt fontolgattam, valaki más megvette.Pedig nem kevéssel volt alatta a futó enyhén horror áraknak.
Valóban, Cataystet használok. Ezek szerint ha veszek egy X800-at, akkor annyi, hogy leszedem a drivert, aztán újra felrakom az új kártya betétele után? Ez jól hangzik. -
jpisti
senior tag
A 9600series telepített driverét úgyis újra kell majd raknod (Windows beszól majd jól),
Ez nem biztos nekem az 5.11 Catalyst volt a gépemen, aztán jött az alábbi csere:
NF7-S-> ASRock DUAL SATA2; 2800+ BARTON-> 3700+ SanDiego; 9600XT-> FireGL v7100@X800XT és a második indításnál minden ment simán. Ez nem azt jelenti, hogy így jó lesz és nem kell piszkálni, csak azt akarom mondani, hogy nem biztoan lehet észrevenni az elavult a Driver-t.
Tök igazad van az OFF témában, de azért hagy legyek tisztában a lehetőségeimmel én. Te vennél egy másik tápot 10~15k-ért, mikor ami tönkrement az is csak 1 hónapos és még garis? Egyébként a mostani kölcsön kodegány szintén egy hetes darab.
[Szerkesztve] -
jpisti
senior tag
nem vakmerő vagyok, csak nincsenek lehetőségeim míg a Coolink gyogykezelésen van, a gép meg kell (említett okokból). Sajnos tapasztaltam, hogy a táphalál általában olyan mint a piros VII-es, mindent visz, talán az FDD ússza meg a bulit és ez nem gyártó specifikus dolog, ez csak az elhalálozás modjától és a szerencsétől függ.
Szerk: volt már dolgom olyan márkás táppal ami az összes kimenetére kb 60V-ot adott ki.kb így viselték a dolgok, dülledt a szemük míg birta, aztán jött a füst...
[Szerkesztve] -
jpisti
senior tag
Sokan, kokmindent mondanak, de az oldalon szereplő adatoknak könnyen utána lehet nézni, ha akarod tedd meg. Szerintem kb reális adatokkal dolgozik és nem szabad elfeledni, hogy ezek az adatok full kraft-nál értendőek.
Szerk: és csak adalékként nekem, a Coolink 450W-os tápom gyengélkedése miatt már két hete egy Kodegány 300W van a gépemben (lásd: adataim), igaz, hogy estére azért áramtalanítok és azóta csak a párom nyúzza a gépet, szakdogát ír.
[Szerkesztve] -
mandroo
tag
Abit X800Pro-m van. Nem VIVO-s.
Vagy 50-szer biztos flash-eltem a kártíát. Mindent megpróbáltam. Végig olvastam a topicokat, leírásokat, szóval mindent megtettem, még sem sikerült bekapcsolni a 16 PIPE-t.
Végül a következőben maradtam saját magammal: Hagytam a kártya saját BIOS-át, csak a sebességeket módosítottam benne. Most 225/225-ön megy. A vége 250/235. Pár pont nekem nem számít. A jelenlegi BIOS-sal és beállításokkal mindig teljesen hibátlan. -
DigitXT
félisten
-
Robaj
addikt
Ilyesmi kéne neked?
General
Display adapter Radeon X800 XT PE (4A50)
Core Name R420
SubVendor GigaByte (1458)
SubDevice 4052
BUS 1
Device 0
Function 0
Base Address 0 F0000008
Base Address 1 0000CC01
Base Address 2 FDFF0000
Base Address 3 00000000
Catalyst Registry Path
System\CurrentControlSet\Control\Video\{2CB075BC-94B7-4EE0-A8ED-7A5E3D7D32F9}\0000
Ha kell kidumpolom biost ati tray tools-al és felrakom vmi tárhelyre
UI: nem néztem utánna (pedig google a barátom), mivel épp plexit gyalultamMár csak fúrót kéne kunyizni valakitől
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Fejlemény: egy speciális (2.0-ás Samsunghoz való
) HIS X800XT BIOS-t flashelve megváltozott a device ID, és már X800XT-nek ismeri fel a Win a karimat!
A dolog szépséghibája, hogy ez a device ID nem 4A50, hanem 4A4B, és maradt 12 pipe.
Mod: viszont a PH-s átírom az ID-t, majd beflashelem módszer ezesetben sem vált be, ugyanis ekkor visszaállt az ID 4A49-re, és maradt a Win számára X800Pro.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Két megjegyzés: 1. amit össze kell kötni, iszonyat pici!
2. de talán sikerült megcsinálnom: mintha sikerült volna csak vmi pici ellenállást mérnem a pacám két lába közt (és szerencsére még tudok ide írni, szóval mást nem zártam rövidre
), viszont egyelőre nem sok jelét látom a sikernek, továbbra is 12 pipe.
A PH-cikk szerinti BIOS-buhera utáni 50-es azonosítójú (más minden maradt) BIOS-t sütöttem bele a giga flashproggijával (lehet, hogy ez lesz a baj?
), de a device ID továbbra is 49.
Ja és akkor már egy 3. megjegyzés: az ATI kártyák BIOS moddolása topikban olvasottak alapján az ATItool nem sok jóval kecsegtet, mert F betű helyett E van.Valamint jozsi vmit elnézhetett anno, mert mintha nem az lenne a GPU-ra írva.
Szóval: simán lehet, hogy a karim nem moddolható, és a végeredmény: sok hűhó semmiért.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
Én nyákjavító filcet használtam annak idején. Nekem sem sikerült ''fűtőszáljavítót'' szereznem.
Most nézem, ügyes vagy. Azért annyira nem is drága. De csak akkor, ha jó is a moddingra. Mert akkor bőven megéri az árát, ha szerencséd van és tudsz XTPE-t fabrikálni.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Ja még vmi: a device ID ugy néz ki maradt 49...
Ezt sem értem!
ATT info:
General
Display adapter Radeon X800 Pro (4A49)
Core Name R420
SubVendor GigaByte (1458)
SubDevice 4052
BUS 1
Device 0
Function 0
Base Address 0 F0000008
Base Address 1 0000E001
Base Address 2 FBFF0000
Base Address 3 00000000
Catalyst Registry Path
System\CurrentControlSet\Control\Video\{45EACC39-11C7-437C-9B0A-52009B46ED17}\0000
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- Asus ROG STRIX RTX 4090 EVA-02 Edition Videokártya!
- Palit GeForce RTX 3080 GameRock 10GB
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest