Új hozzászólás Aktív témák
-
Vigneau
félisten
válasz
screwdriver #792 üzenetére
Ez így van, már csak a húzhatóság a kérdés. Nem véletlenül ajánlottam első körön a 16 pipás PRO biost. A frekik változatlanok maradnak, a többi meg az ATI Tool dolga.
-
Vigneau
félisten
válasz
screwdriver #776 üzenetére
Nekem a PRO-m, GTO-m és a GTO2-m se volt 3 pólusú. Tuti, mert külön, más tápellátást kellett adnom a Zalman ventijének. Viszont a Silencer a karira csatlakoztatható volt.
-
Vigneau
félisten
válasz
screwdriver #774 üzenetére
Érdekes. A Zalman csatija rá se ment volna nálam a karira. A kari 2 tűs, a Zalmi meg 3 tűs csatolójú volt.
-
honey007
csendes tag
válasz
screwdriver #758 üzenetére
nézelődtem, tanulság: egyiknek sikerül, a másiknak meg nem.
kissé lutri
nem tudok dönteni, hogy GTO ( állítólag 16 pipás ) vagy VIVO-s PRO 1.6ns ramokkal, de nem tudom, hogy menne-e plusz 4 pipe.
nagyjából egy árban vannak -
bigyo.su
tag
válasz
screwdriver #752 üzenetére
Egy Viewsonic VP191s TFT-n nézve. De úgy néz ki megoldódott, átdugtam a másik dvi csatiba, és így nincs hiba. Nem értem, eddig miért volt????
Catalyst viszont még mindig meghal. -
Szabtom
senior tag
válasz
screwdriver #729 üzenetére
Legrosszabb esetben visszakapom a pénzt. Nem vagyok köteles cserét elfogadni. Csak szerintem megérné, ha lennének jobb karik náluk. Egy 7600GT jó lenne, de akkor platform váltás kell, ami plusz költség.
-
Soni
tag
válasz
screwdriver #668 üzenetére
''Ott a cat 6.3 vacakolt nekem. nem indult benne a control center''
Ez nekem is volt,mindig azt írta ki,hogy kilép mert nem inicializálodott.Nekem ezt Win reinstall oldotta meg.De mint írtam,amikor felraktam a 6.3-at és elinditottam a 3dmark05-öt mindig ujraindult a gép,erre én felraktam mégegyszer a 6.3-at.Azóta semmi baj,kop-kop.
Neked hány pontot csinál 05 ben?
[Szerkesztve] -
neoforce
aktív tag
válasz
screwdriver #680 üzenetére
szerintem is böven elég a teljesitménye ez a kari ténleg kiválo
-
neoforce
aktív tag
válasz
screwdriver #678 üzenetére
de félre értettetek nem azért adom el a karit mert valami gáz van vele vagy mert nem vagyok megelégedve a teljesitményével ! a kari szupi de ma félre tettek egy másikat ! az meg hogy tuning baráte-e az csak az én véleményem nem vagyok tul nagy tesztelö lehet hogy nem a legjobb proggal probálkoztam! meg nem olyan rossz eredmények ezek szt egy nw procival! alap beálitásokkal
[Szerkesztve] -
neoforce
aktív tag
válasz
screwdriver #652 üzenetére
waz radlinkernél a leg kissebb állitás is 48 mhz jelent
-
neoforce
aktív tag
válasz
screwdriver #652 üzenetére
egyik sem nincs semmi hibája csak nem tuning barát
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #651 üzenetére
pozitívan rágondolni, nem fagy, nem fagy
Sőt: ''megy ez, megy ez, atomstabil, atomstabil''.
Most ATT van fent és Control center nélküli driver..vagy mi?
Igen, pontosabban a driver önmagában van, se center, se panel (se control- mármint nem lenne akkor, ha nem lenne fent - az amúgy - tutifrankó ATT).
nem találok ilyesmit
Ez az ATT egyik opciója.Remélem tényleg csak ez fagyasztotta be.
én sem nagyon csípem ezt a CCC-t valahogy a sima Control panel jobb volt
Én egyszer raktam fel CCC-s verziót, de hamar repült.CP jó volt, de most, hogy nincs, le van ejtve, az ATT mindent tud, amit CP-ből állítottam volna: ha stabil, voilá.
-
Soni
tag
válasz
screwdriver #664 üzenetére
Nálam amióta a gépben van.Volt Xp reinstall,és omegát raktam fel,de nem javult a helyzet.Most a tanácsotokra felraktam a 6.4-es catalystot.Az első 3dmark05-ös probálkozásokra mindig újraindult a gép valamiért.Mégegyszer felraktam a 6.4-et,lefutattam a 3dmark05-öt,és most normális(alapon 520/560----6334 pont).Örök hálám üldözzön titeket,és köszi mindenkinek!
-
várnarancs
addikt
válasz
screwdriver #662 üzenetére
Nem találom
Ezek vannak alatta, csak a végét írom ki:
r420
agp
6.4
256mb
GDDR3
256bit
12
475
450 -
várnarancs
addikt
válasz
screwdriver #662 üzenetére
Kössz. Akkor leszedek egy 0.25-öt
-
Soni
tag
válasz
screwdriver #658 üzenetére
Bocs,ez kimaratd.A kari eredetileg Pe,tehát 520/560,és így is megy.Miért csinál ilyen kevés pontot?Amikor vettem kiprobáltuk az eladónál és 1800Mhz-es procival csinált 61xx pontot.
-
várnarancs
addikt
válasz
screwdriver #656 üzenetére
Egy restart megoladotta, de nemtom mi lehetett vele
Ami oda van írva: 0x4A49
11 sec különbség
[Szerkesztve] -
várnarancs
addikt
válasz
screwdriver #654 üzenetére
Elég sok mindent
Ok, meglesem. Át van vágva! Igen rajta van még. De van még1 gond! Leszdtem a Northpole 1000-et, h meglessem mi van ráírva. viszszarktam és azóta borzalmas FPS-eket megy Most Wantedban!
ég 640*480-on is szaggat. Szted mi lehet a gond?? -
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #647 üzenetére
Tudod mi vicc?
Hogy azóta nem fagyott.
(Csak nehogy elkiabáljam.
)
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #644 üzenetére
Hát talán az nem kavarja a dolgokat.
Nem kéne, de sose lehet tudni.
vmi kari beugrott, ilyesmire gondoltam
Nem, ilyen szempontból nem buzeráltam a gépet.
Esetleg szoktál restore pontot kreáltatni vele?
Én nem, ő szokott, ha olyanja van (aláíratlan illesztőprogram, stb.)
akaár vga driver csere elött...
Mondjuk DriverCleanert ráküldtem az összes ATI cuccra, és csak a szükségeseket raktam újra, de még mindig csinálta, viszont van vmi olyan pipa benne, hogy aggresszív 3D detektálás: ezt kikapcsoltam, egyelőre megy.Bár ez sovány, mert eddig is általában ment, csak néha dobta el magát, az arányt nem tudom pontosan.
Remélem azért sikerül megoldani a dolgot
Ha rájövök, hogy miért volt, tuti megírom.Nehogymár csak így megszivasson az egyik - játék szempontból - leghasznosabb proggim.
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #640 üzenetére
Új hardver, driver, progi install?
Most, hogy mondod, mintha a procicsere után kezdődtek volna a bajok.Az a vicc viszont, hogy amúgy tök stabil a cucc, meg ha ilyen gond lenne, akkor inkább a játék maga makkanna meg, mint ez a nyamvadt beállítás, szóval nem nagyon értem.
Esetleg catalyst verziókkal visszafele lépkedni.
Lehet, hogy visszamegyek egy CP-s 5.13-ra, aztán sanyi.
ha monitor megy akkor tuti ki tudja rakni játékban is
Köszi a tippet, majd megnézem. Az igazság az, hogy így az ''elején'' igencsak érdekeltek a hőmérsékletek, de idővel úgyis tudom, hogy mi mennyit megy. Mondjuk az OSD-n az aktuális FPS is megjelent, még olyan esetekben is, amikor a FRAPS kiakasztotta az adott játékot: ez is jópont. Viszont asszem a ezzel a bug-kérdéssel együtt volt olyan is, hogy egyszer csak nem tudtam kirakni az OSD-t az adott játékban: néztem is nagyokat! Túrni fogom még a cuccot, köszi a tippeket.
vagy win le-fel
Ezt baromira szeretném elkerülni, mert mire mindent rendesen beállítasz...Pff.
Mod #642-re: a fagyogatás újkeletű, régebben ment minden, mint a karikacsapás, max. olyasmire emléxem, hogy mondjuk egyszer nem sikerült beállítania az előírtakat, mintha elfelejtette volna, vagy mi.Ehh, az agyamra megy, ld. a fentiek.
[Szerkesztve] -
lacka1111
tag
válasz
screwdriver #629 üzenetére
te az x800xt-t mennyiért vetted??
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #616 üzenetére
Eh, nem is olyan rég fejtettük ki, hogy BIOS-a válogatja, hogy mit ír ki rá.
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #607 üzenetére
Az elmélkedéssel egyetértek, viszont ha nem csak a RaBiT, akkor a Pro és az XT BIOS ebben nem különbözik.
A RivaTuner amúgy hol dobta ki neked ezeket?
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #605 üzenetére
Érdekes, a RaBiT ugyanezt látja az eredeti Pro BIOS-omban is, de az unlockolásra favorizált GigaBIOS-ban is. Most akkor rosszul tudja, vagy tényleg ugyanaz?
Mod: a most bent lévő BIOS-ra is ezeket az értékeket írja. Hát ez elég érdekes.
[Szerkesztve] -
Vagyok
senior tag
válasz
screwdriver #584 üzenetére
Igen tényleg. Nem merültem bele még ennyire az AtiToolba.Köszi.
[Szerkesztve] -
morfondőr
addikt
válasz
screwdriver #528 üzenetére
Nekem 360-as Chieftec tápom van x800-al (16 pipa) + 3Ghz P4 Nw és simán elbírja! Bár lehet, hogy egy erősebb tuningot már nem tudna etetni.
-
szimcsi
senior tag
válasz
screwdriver #521 üzenetére
Mit akartál ezzel mondani? Amugy 520 wattos a tápom.
-
szimcsi
senior tag
válasz
screwdriver #519 üzenetére
Rendelem http://www.dabs.com/ Most külföldön lakok.
-
Elrond
senior tag
válasz
screwdriver #513 üzenetére
igen tényleg! Köszi
-
PeL
addikt
válasz
screwdriver #507 üzenetére
Háhááá
Na még a végén mégiscsak lesz belőle valami ???
Keltsed csak a reményeket -
Elrond
senior tag
válasz
screwdriver #464 üzenetére
Ok Köszi, csinálok helyet a ventiknek!
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #463 üzenetére
Elvileg minden XT 1,6-os ramokkal fut, viszont az eredeti XT (nem XTPE) órajeleket még 2.0-sal is hozni lehetne simán, hiszen épp az az 1Ghz az elémleti határuk...
Fel lehet-e húzni büntetlenül 560-ig a ramot
Szinte garantált! ATT-vel, vagy ATI Toolal még kis is tudod tesztelni a végét. Nekem ezek a 2.0-ás Samsungok 570-nél is vígan szaladgálnak, bőven túl a specifikáción, és ha jól emléxem 580-nál kezdenek sárga pöttyök megjelenni az ATI Toolban, szóval ott a vége, fuss el véle. Egy 1.6-os akár 600-ig is bírhatja (elméletileg simán).
Nem akarom húzni csak kíváncsi vagyok
Én se 600/570-en járatom a karit, hanem ''defaulton'' (500/500), de jó tudni, hogy hol a vége, és hogy ha nagyon kéne, mennyi a tartalék: nyugodtan teszteld ki szvsz, baja nem lesz, max. kifagy a win a teszt végén, és újraindíthatod.
Mivel a feszültségeket nem bántjuk, és normális a hűtésünk is, nem valsz, hogy elfüstöl.
-
Elrond
senior tag
válasz
screwdriver #459 üzenetére
Köszi Én is pont ezt hallottam a Northpole-ról!
Remélem beválik!Van aki passzívan hűti az X800-at vele,de Én
nem merek kockáztatni,nehogy megfeküdjön! -
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #447 üzenetére
Az szvsz pofátlanság, hogy ha már a gyári is kerreg, azt elvileg fel kellett volna készíteni erre a sajátos működ(tet)ésre...
Amúgy örülök, hogy segíthettem.
Mod2PeL: Szerintem a ''Játék után megnézem: annyi volt a max!'' hozzáállás iszonyatosan nem nyerő, ugyanis baromigyorsan tud változni a hőmérséklet.Ezt most nem azért írom, mert nem fogja bírni a karid, hiszen írod, hogy bírta gond nélkül, hanem csak azért, hogy ne téveszd meg magad: ha játék után 60 fokos volt, játék közben pl. 65 simán lehetett. Javaslom az ATT-t, és az online monitorozást, ha tényleg érdekel, hogy mennyi az annyi.
(Amíg kísérletezel a tuninggal, érdekes lehet, ld. nekem is csak a melegedés - 70 fok - miatt akadt le 600/570-en, emberi értékekre hűtve - 54 fok - nincs para.
Utána meg nem kell nézegetni...
)
[Szerkesztve] -
Robaj
addikt
válasz
screwdriver #443 üzenetére
Igen, adnak hozzá átalakítót.
DigitX: minek? Mire nem elég most egy ilyen proci?Majd később, amikor már érzem a lassulást
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #443 üzenetére
A Silencer 4-es problémáról itt olvashatsz részletesebben.
[link]
A papíron sem rémlik, hogy az lett volna, hogy a vga-ra kössem
Akkor sorry, Zalmiban nem vagyok otthon.A poti biztos módszer.
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #440 üzenetére
Az úgy volt...
Szóval a kari is tudja szabályozni a fordulatszámot, de mivel nem feszültséget állít, hanem az áramot szaggatja, ezért ez a Silencer (4-es típus) motorja csúnyán kopogni/morogni kezd (az 5-ösben állítólag már javították ezt a hibát): ergo át kellett vennem a dolog fölött az irányítást, amit először úgy tettem, hogy fixen 5V kötöttem, és sanyi.
Aztán moddolhatnékom támadt, meg ugye eszembejutott, hogy mi van ha épp erősebb hűtést szeretnék eszközölni, csak nem dugdoshatom át a csatit, így csináltam végül egy előlapi szabályzót hozzá, amivel kb. 5V-on járatom szinte mindig, csak most a tuningnál tekertem fel, és ez eléggé meg is látszott, ld. a hőmérsékletek csökkenése, és a fagyás helyett stabilitás.
Hogy mi lenne a jobb, azt neked kell mérlegelned: az automata szabályozás előnye, hogy elméletben végig a legcsendesebb tud lenni, és melegedés esetén (szintén elvileg, mivel valóban ez is részletesen buherálható pl. az említett ATT-vel is) csak a szükséges mértékben teker oda a ventinek, valamint ezt nem tudod véletlenül elfelejteni megtekerni.A manuális szabályozás előnye, hogy pontosan annyit és olyan hangerővel megy a venti, amit beállítasz, ha meg úgy látod, hogy szükséges, rá tudsz adni kakaót, de jó esetben erre nem is igen lenne szükség.
És mivel azt a Zalmit direkt VGA-hűtőnek tervezték, nem szabad, hogy kárt tegyen a VGA-ban, tehát nem lehet olyan durva az áramfelvétele: a döntés a tiéd. -
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #421 üzenetére
A másik oldal természetesen nincs hűtve.
Erre gondoltam.
Az ATI silencered azért sokat jelenthet
Szerintem is, az egészséges hőmérsékletek tartásában feltétlenül!Azért az 54/44-es max. hőmérsékletek a TR:Legend demó közben ''extrém tuning'' mellett elég megnyugtatóak.
Persze ha csak XT szinten nyomom, akkor elég 5V körül tartani, és 60 fok körül tetőzik a hőfok, stabilitás szintén rendben.
Mondjuk olyan játékkal ritkán találkoztam, ami nem tekerte volna meg a prociventit is, és ha már az pörög, akkor nyugodtan lehet küldeni a Silencernek is, és akkor belefér az extra tuning is.
-
screwdriver
tag
válasz
screwdriver #428 üzenetére
Húúú, kvázi-tag lettem itt...
-
Robaj
addikt
válasz
screwdriver #424 üzenetére
AGP-st nem gyártanak már, boltok kifogytak...
Majd ha váltok PCIE-re, eladom neked -
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #402 üzenetére
Úgy hogy le a kalappal a karid elött, húzhatóság tekintetében
Azért közben kiderült, hogy ez így nem full stabil, kb. 10 perc TR:Legend (demo) után kifagyott (70 fok körül): tkp. az ATT tesztje is vmi 604-nél makkant meg, szóval talán egy kicsit bátor dolog volt 600-on próbálni.De egy 3Dmark05 erejéig ment.
de a 2ns-os ram 518-nál már hibázott, szintén gyári hűtéssel
Gyárliag van egyáltalán rajtuk hűtés?Amúgy lehet, hogy nekem is a RAM miatt dobta el magát, mert a GPU hibát talán a VPU recovery elkapta volna... Lehet, hogy megpróbálom 600/560-on, nem jöhet rosszul kitapasztalni, hogy hol a vége.
nem tudtam jó áron megszerezni
Én úgy éreztem januárban, hogy jó áron szerztem (55K), uis szinte zsír új volt, minden cuccával, de már Silencerrel, kiskergarival, aztán ki tudja: most már biztos olcsóbban is futnak itt a PH!-n, de az AGP-sek vagy drágák, vagy nem is nagyon vannak, és nem is igen lesznek, és különbenis már 2 hónapja hiba nélkül használom, ami nem hátrány + megy is, mint a meszes.(Kivéve a +4 pipe.
) Ja meg, hogy kijött ez a TR:Legend, látszik, hogy a ''next gen'' már eléggé ellépett, bár kétségkívül a játék nextgen opcióját engedélyezve még egy X1900XTX-et is megfektet, szóval nem tudom, mire írták: mezei grafikával azért elszalad az X800-on 1024-ben, de az AA-ról már kb. lemondhatok, stb. Nemt'om egy XT segítene-e ezen, de simán meglehet, hogy nem, szóval most már tényleg ''necces'' az AGP.
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #400 üzenetére
aztán megtaláltam azt a linket
Na igen, pedig nyilván utánaolvastál te is, node ez van.
nem tudok várni gari időre stb ha vmi befuccsolt volna, ezért van két cucc
Trükkös!Én viszont örülök, hogy ezt a gépet fent tudom tartani/tuningolgatni (családi a gép elvileg, anno még szüleim vették a ''lelkét'', de én már eladtam az ördögnek
, akarom mondani azóta már gyakorlatilag mindent lecseréltem rajta tuningolgatás közben. Egyedül a vinyó az eredeti még 2003-ból, de már az is Zalmi bordában csücsül, stb.
).
Nálam nem a game a lényeg max 20%
Én még sajnos nagyon game párti vagyok, de legalábbis (graf)teljesítmény-párti.
Amúgy a csend + sok PCI slot meglátásoddal egyetértek, ezért sem nForce4-re váltottam anno az Athlon XP-ről, hanem S939+AGP-re. Viszont ha most előrenézek nem is tudom, mi lesz majd a jó megoldás: egyelőre hagyni kell így, az a tuti...
Futtattam 3Dmark05-öt 600/570-en (ne feldejük, 2ns RAM, 5V körül járó Silencer!!!):
5905 pont Kár azért a +4 pipe-ért, de ha ilyen extrém tuningot is elvisel a kari, nagyon boldogtalan azért nem leszek vele.Eddig is hasított, ahogy kell.
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #398 üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy így jártál
csak én ezért nem ezüstöztem.
De ha igaz, amit a srác ír (mégpedig meggyőzően adja elő), akkor... ''For the 990 line, the 5th digit must be an F (all other digits irrelevent). if it isn't, the card cannot be unlocked by any means as pipes are disabled on die.'' ...mégis így jártam...
aztán a gyárak rájöttek és a lézeren kívül még a DIE-on is tíltanak
Simán: ez a kari is elég friss, 2005. decemberi...
de sajna sokat dobtam rá
Na igen, de én meg az ablakon ki 2,5K-t a LOCTITE CIRCUIT+-ért.Mindegy, végülis így is elég jól megy, és a tuningot is nagyon bírja elvileg (mindjárt ki is tesztelem ATT-vel), aztán meg már úgyis az AGP-s cucc lesz alatta a kevés, mert az ilyen 7900GT-k PCI-E-n eléggé alázósak tudnak lenni, szóval mindig tovább kell lépni.
Csak azt utálom, hogy olyankor sosem biztos, hogy ami eddig így működött, az új környezetben (alaplapcsere) is ugyanúgy fog működni (pl. legutóbb a TV-karival szívtam meg), ezért nem könnyű meghozni a döntést, egyszerűbb megalkudni egy kicsit, már ha egy X800Pro-t megalkudásnak nevezhetek - korábban sosem volt ilyen erős karim.
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #396 üzenetére
Minden ''stimmel'': így jártam.
Nem cserélünk?
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver #394 üzenetére
Köszi az infót és a linket (mindjárt elolvasom), sajnos pont erről lehet nálam szó.
Amúgy azt mondod, hogy a CONFIG_SUBSTRATE_FUSES sor utolsó karakterének változása jelezné, ha sikeres az összekötés?
Mert akkor nekem még az sem sikerült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- The Alters teszt
- TV antenna és jelerősítés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xbox Series X|S
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 7 - Újszerű, kipróbált
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest