- iPhone topik
- Magisk
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
World of Tanks OFF topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
rlazol
veterán
válasz
diegho #37876 üzenetére
grat!
egyszerű, amit csinálsz, de a csata hevében figyelni arra, h mindig side scrape és gyenge pont és beszűkül - na nekem ez nem megy sokszor (bár épp tegnap ugyanítt volt egy hasonló szitu Bélával, amit megoldottam).Megleptél a modokkal! Főleg, h XVMet használsz. Azt hittem, az neked nem kell.
A spot helyét mutató nyilak engem kifejezetten zavartak, amikor kipróbáltam, amikor egyszerre 4-5-6 bukkan fel, nem tudok vele mit kezdeni.
ha javasolhatok:
-a minőséget ennyire ne rontsd le, ez már befolyásolja az élvezhetőséget, mert a feliratok (rádióforgalmazás, térkép, OHM, csapat és sebzéspanelok) nem kivehetőek.-a gyereksírás a háttérben nem zavaró csak nagyon amatőr... Kapcsold ki a mikrofont játék közben.
amúgy
-
-
jagada
addikt
válasz
diegho #37863 üzenetére
Élvezzél csak a xaros statjaidra, komolyan szánalmas vagy. Én szórakozásra használom a játékot, neked meg teljesítési kényszered van folyamatosan, de annyira nem tud érdekelni, hogy mennyit sebzel hidd már el és ne ezen lovagoljál!
Ha olyan rossz top tankkal lenni, játsszál folyamatosan kis tankokkal, akkor majd nem neked kell lehozni a csatát, ennyi. -
jagada
addikt
válasz
diegho #37825 üzenetére
Ha már az átlagoknál tartunk, te átlagban hány csatát szoktál stocként, 75% legénységgel tolni? Amint a korábban berakott kép is mutatja a T49-em is stock és a legények is 75%-on vannak, és van még több ilyen T8-T9 tankom is. A felszerelések, festések nélkülözéséről nem is beszélve, kredit hiányában.
Az meg vicces amit az E100-ról meg az AP skullóról írtál, most megint toltam pár csatát a T34-el, mindben volt E100 és csak HEST lőtt mindegyik, úgyhogy hagyjuk az urban legendet. -
jagada
addikt
válasz
diegho #37816 üzenetére
Azt ne mond nekem, hogy menjek oszt flankeljek vele.
Pl. torony nélküli T10-es TD-k szemből úgy majdnem mind, + pár heavy, japán heavy-t még oldalról sem, ha nem közvetlenül mellette állsz, hanem mondjuk 300m-ről.
De ha neked így jobban tetszik, akkor Én nem tudom átütni őket.Farmolásra vettem, arra kiváló, ha nyer a csapat.
-
sith7
félisten
válasz
diegho #37775 üzenetére
Értem ... sajnálom
Utána jött a Diablo3, ahol szintén pár hónap játék után már egy elég erős Barbárral futkároztam,
Valami rémlik ...ráadásul amikről beszélek ott vannak a tech tree-ben és kb fél óra lenne megtanulni.
azt csodálom, hogy még nem akasztott ki teljesen ...... tényleg a legjobb barátod lehet, ha eltűröd/elnézed ezt neki
-
sith7
félisten
válasz
diegho #37768 üzenetére
Én nem értem ezt az egészet ...
A legjobb barátod ... valószínű értelmes ember, mutatod neki, odaülsz mellé, "figyelj ! ha ilyen tank jön, akkor itt, meg itt lődd, ha x tankkal vagy, akkor ezen a pályán erre, ne arra menj stb." ... adsz neki 1-2 rep -et ...
Akkor miért nem javul ?
Én sem vagyok egy pro, de ha 3000 csatánál már azt tudtam volna, amit most akkor nem itt tartanék
-
Lanash
senior tag
válasz
diegho #37763 üzenetére
pl. itt: http://tanks.gg/wot/
-
kchryss
veterán
válasz
diegho #37716 üzenetére
Statisztika a tier5-ös átlag netto credithez: [link]
Ez alapján a Bishop a legjobban kereső tank.
Persze ez csalóka, mert ha belegondol az emeber akkor könnyen rájön miért vezeti a listát. A Bishop azon kevés tankok egyike aminek nincs prém lőszere így a full golddal lövöldözők nem tudják lehúzni az átlagát, mint a többi tanknál.
Minden esetre így a listát elnézve a Stug G és a az ELC az én emlékeimben is jó kredittermelőként maradt meg. Oi expet nem próbáltam, de nem meglepő hogy ilyen jól termel, majd ha jön a japán leárazás kifejlesztem azokat a monstrumokat is. -
zodo
nagyúr
válasz
diegho #37731 üzenetére
Azzal kezdtem hogy nem vagyok top játékos így érthető a gyenge átlagsebzés mutató.
Lehet rosszul fogalmaztam de úgy gondoltam hogy vannak más egyéb tankok amik fejtörést okoznak míg ehhez képest a bdr már nem akkora kihívás.
Továbbá nagy valószínűséggel nálam sose muzsikálna úgy a bdr mint a kv amit ellenfélként le tudtam szűrni a bdr-ről. Természetesen találkoztam jó bdr játékossal mikor haltam is de gondoltam még mindig az ismerősöd végett kérdezed/keresed a tier V favoritját. -
zodo
nagyúr
válasz
diegho #37729 üzenetére
Jó, hát igazad van de te kérdezted én meg csak példálóztam a saját tapasztalataim alapján.
Itt a mai tank statom példaként.
Tiger I, IS, M6, JPanther mind új tank és szinte mind alap ami a lövegeiket illeti.
Toldi III-al csak a fb játék miatt mentem.
KV-1 -el délután mentem egy rosszabb kört és az imént pedig ezt ...ennek a hozama pedig ....
Ugyan talán az egyik legjobb köröm vele és sose hittem volna hogy közel 2k -t tudnék vele sebezni de ha kicsivel rosszabb kört sikerül összerakni akkor is szépen termel.
Semmi másért nem ajánlottam volna, ha valaki jobban játszik más tankokkal akkor válasszon azok közül. -
zodo
nagyúr
válasz
diegho #37721 üzenetére
Igaz én rossz játékos vagyok de szintén a KV-1-et mondtam volna igaz nem volt BDR-em így nem tudom mennyit lehet vele a kasszára hozni.
Nálam mai napig a garázsban áll mivel még csak mostani nemzetek leárazásaiban vettem meg az első VII-es tankjaimat így teljes magabiztossággal még csak az alsóbb osztályok csatáiban mozgok.
Sokat pattint, kevés a javítási költség míg nálam kiszámíthatatlan a teljesítménye de ha jól megy szépen vissza lehet tornázni vele a sok sok bukott csatás napi statisztikát.
Számomra a BDR csak addig volt ellenfél míg nem tudtam mit lőjek rajta, magas építmény és a kupola kb 3 esetleg 4 lövést bír amit nem igazán tudsz elrejteni. -
Kakumix
senior tag
válasz
diegho #37716 üzenetére
A kis teáskanna szerintem is nagyon jó, de amikor még T5-ben farmoltam akkor azt a KV-1-gyel tettem, mert ez volt meg és ehhez "volt meg a tudásom". Mire a BDR G1B meglett, már volt SP-m, de azon ritka tankok egyike, amit még a "kijátszása"
után is sokáig megtartottam.
-
törölt tag
válasz
diegho #37687 üzenetére
A P8.8-at nem ajánlom jó szívvel. Az ágyúján kívül semmi sem jó benne: nincs gun dep, nincs páncél, nincs camo, kevésbé mobilis. Ráadásul nem tier limites. T10-ben semmit sem ér. Nem mezei játékosnak való (sajos 300 csata után rájöttem, nekem sem). Gondolom még mindig ajándéknak szánod.
-
stork13
aktív tag
válasz
diegho #37671 üzenetére
Akkor gondolkodnék egy T-28 F-30-on neki.
Lassan gyorsul, szarul fordul, böhöm nagy.
Van egy lóbaszó tier 6-os lövege ami AP-vel 120, golddal 161 mm-t visz, 160-as sebzéssel, ami nem rossz. Gold nem nagyon kell bele, T2-4-ben HE-vel is lehet pusztítani rendesen. Viszont ehhez párosul egy több, mint 3 sec-es célzás, amit ha nem vársz meg akkor bárhová képes lőni, de ahová kell oda nem.Ráadásul nettó kb hoz annyit, mint a T5-ös prém Chi-nu.
Én még nem éreztem rá, kap egy kis időt (B2-t jobban érzem). -
stork13
aktív tag
válasz
diegho #37667 üzenetére
Ha szereti a Churchill III-at akkor a Matilda BP sem lehet rossz számára. Sebességre, mozgékonyságra ugyanaz csak van egy nagyobb penű, pötyögtetős lövege.
Érdemes lenne megkérdezni, hogy akar-e legénységet fejleszteni. Ha igen akkor arról az ágról nézni valamit.
Ha T5 és pénz a lényeg akkor:1. Type 3 Chi-Nu Kai
2. 105 leFH18B2
3. Pz.Kpfw. T 25
4. SU-85I
5. Matilda Black Prince
6. Churchill III
7. T14
8. Matilda IV -
törölt tag
válasz
diegho #37283 üzenetére
Az ilyen e-pénisz viagráról nekem is megvan a véleményem.
Ez kb. olyan mint amikor Móricka a diszkóban dicsekszik, hogy a múlt héten öten sz*pt@k le.
Csak azt felejti el bevallani, hogy abból kettő pasi és egy kutya volt.Nagyon égés tud lenni ha kiderül az igazság, bár úgy sejtem, hogy a hardcore stathuszárok már azt nézik le aki nem használ ilyesmit.
-
joergie
őstag
válasz
diegho #37277 üzenetére
Van a sima, amivel nagyjából köré kattintasz, akkor ráviszi asima gyári autoaim-et, erről volt szó, hasznos nagyobb távolságból menet közben álló tankra, vagy ha sok tank van, vagy takarásban van a delikvens. magasságban nem nézi a tankokat, szóval lehet hogy ha kb egymás alatt állnak a tankok(mountain pass), és horizontális vonalon elhelyezve a tankokat, az alsóhoz közelebb van a kattintás, akkori hiába van térben/síkban közelebb a fentihez, az alsóra fog menni az autoaim, azt hiszem ezt tapasztaltam korábban.
Aztán van a csunyán OP büntetendő, tesztszerveren kipróbáltam. Gyorsan haladó tank elé céloz térben(számolja a tank sebességét, lövedék sebességét azt hiszem nem, nem tudom mit számol standard lövedéksebességnek), a tankból kilátszó legjobban átüthető részét lövi. Ez azt jelenti, hogy egy teljesen látható tankon folyamatosan az éppen látható legvalószínűbben átüthető pontra céloz, és időben is igazodik hozzá(kicsivel vagy sokkal elé céloz).
Van amikor ez inkább hátrány(pl tornyozó csiki-csukizó tankoknál-felbukik lő, visszamegy...mire utóléri magát a célkereszt már megy visszafele a delikvens). -
rlazol
veterán
válasz
diegho #37277 üzenetére
2 féle aimbot van, amit cheatnek minösűlhet.
A beépített auto aim továbbfejlesztése, ami vel nem kell magára a célpontra kattintatod jobbal, elég a környékére. Így befoghatod hát mögött, vagy "röptében" is. De ettől még a tank közepére céloz. Én is használom, hasznos cucc, ahogy írod, light tankban, közelharcban esetleg odevetett kapáslövéskor.
A másik típusú aimbot ugyanúgy befogja, mint az előző, de weakspotra céloz. -
rlazol
veterán
válasz
diegho #36565 üzenetére
"Itt látni kell megtanulni, azt pedig nem fogja tudni megtanítani az, aki maga sem látja azt, amit kell."
szerintem ez a lényeg.
persze, nem lesz minden unicumból automatikusan jó tanár, de aki nem lát a pályán az csak olyan, lexikális tudást tud átadni (spotter helyek, tankjellemzők), amiket az ember replayek és a wot-wiki tanulmányozásával maga is elsajátíthat. -
MinionFlasH
senior tag
-
rlazol
veterán
válasz
diegho #35664 üzenetére
annyira tudtam, h ez lesz a válaszod!
pedig direkt kiemeltem.
alap XP ről beszélünk, nem mindenféle módosítók utániról.800 alap xp, győzelemmel 1200, erre a prém, az már 1800. És igen, az már a legtöbb tankon ász közeli. Nem biztos, h ász, de ász közeli. Kap még mellé egy túlélési bónuszt, meg mondjuk egy team dmg kárpótlást és ott vagyunk a 2000-nél. És az még mindig 800 alap Xp, és, ahogy írtam, az "ász közeli".
szerk.: de szerintem te ezt nálam jobban tudod. És nem véletlenól nem reagáltál az előző 2 hsz-em neked címzett, érdemi részére. De ez már nem az én dolgom.
-
rlazol
veterán
válasz
diegho #35628 üzenetére
dvids: nem.
amiről te beszélsz, az már a módosított érték. Van egy ún, alapXP, ezt veszi alapul pl amikor küldikhez kell XP sorrendet felállítani. ERRE jön rá a prémium és az esetleges győzelmi jutalom. Én az alap XP-ről beszélek. Abban igazad van, hogy a statokban látható értékek, amiket a fentiekkel már torzítanak, nem lehet mérvadó.
diegho: nem.
Természetesen a spotter lőjön is, ha tud, de ha olyan a terep, a spotter sokkal hasznosabb, ha spottol. Rengetegszer látom, és én is csináltam már, hogy malinovka-n, prokhorovka-n sokezer spot sebzés után egyszerűen nem maradt nekem mit lőni, max egy arty. És mégis rengeteg XP, sokszor ász jár érte! És meg is érdemelt, mert a spot nélkül nincs sebzés.
A másik, ahol nem értek veled egye, az az átlagsebzésre vonatkozó elméleted. Egyszerűen matematikailag nem jön ki. Ha ugyanis mindenki, minden csatában meglövi a hp-ját, akkor minden csata túlélő nélküli döntetlennel végződne. Ehhez tegyük hozzá az artykat, akitkől ugye a hp 3x-osa a minimum, de inkább a 4xerese az elvárt. Vagyis aki normál tankkal minden csatában meglövi a hp-ját az átlagon felül teljesít. Nem unikum, de jó játékos.szerk.: egy csomó terepen nem tud spotolni a light, aláírom, h akkor nála is a sebzés fog számítani. És igen az arty nem tank, de a tankok HP-pooljából vesz el, tehát a tankoknak kevesebb sebzési lehetőség marad.
A DMG nagyon fontos mutató, de csak arra nem szeretek támaszkodni, szerintem az XP (az alap XP, amihez prémiumot, győzelmi szorzót még nem tettek hozzá) sokkal pontosabban mutatja, h valaki mennyire tette oda a vasat. Akát a saját hp-jának (vagy többnek) a lesebzésével, akát felderítéssel, akár vegyesbe szerezte azt.lacibacsi: nem
, de köszönöm
Én is mégcsak makogom ezt a játékot. A másik bajom, h az elméleti tudásom nem ültetem át a gyakorlatba. Sokszor hiába gondolom végig, hogy azon a dombon szokott TD lenni, és még 3 TD nem spottolódott fel, kimegyek. Máskor tudom, h ezt a területet lövi az arty (látom/hallom a becsapódás) és be töltött (arty töltését mindig számolom) bízom a szerencsében és kibújuk. Vagy tudom, h fel vagyok spottolva, de nem megyek vissza. Hiába tudom, hol kell lőni a lőszerrekeszhez, izgalmamban sokszor amint lehet, DURR, ahelyett, hvárnék 1 mp-et amíg jobb célpontot mutat. És még sorolhatnám. Az elméleti tudás egy dolog, de gyakorlatban folyamatosan megvalósítani, az egy másik skill. És utána jön még az alapvető motoros skill - mennyi idő alatt húzod oda, mennyire pontosan stb... összetett játék ez...
-
szbalogh
addikt
válasz
diegho #35628 üzenetére
Azért TD-kkel sokkal könnyebb lesebezni a HP-t, mert eleve kevesebb van nekik, mint az azonos szintű nehéz tankoknak és ugye sebzésre vannak kitalálva. Az átlag játékos meg a bokorba bebújva biztos távolból lövöldöz vele.
A könnyű tankokkal meg az első percben kilöveti magát egy átlag játékos. Persze wn8-at jól lehet húzni light-al, de mire valaki erre a szintre eljut.... nem is beszélve arról, hogy ezeknél egy 5k wn8-as környi sebzés nem sokat dob a latba. Pl. T10-ben egy 8-as lightal lősz 2500 HP-t, ennek megfelelő wn8-hoz E3-al 6000 sebzés kell. -
jagada
addikt
válasz
diegho #35632 üzenetére
Egy jó felderítő sebzés nélkül is lehet nagyon hasznos tagja egy csapatnak. Ez a sebezd le a saját életerőd amúgy is egy bullshit, sok tanknak ez meg van 2 találatból (artyknak egy is bőven elég) és vajmi keveset ad hozzá a csatához, persze adott esetben akár meg is fordíthatja a csata kimenetelét, szerintem semmi értelme általánosítani.
-
Angel1981
veterán
válasz
diegho #35466 üzenetére
Bocsánat, csak azért jöttem be, mert valaki a MÁSIK fórumban is panaszkodott, gondoltam, pusztán kíváncsiságból benézek, és megyek is vissza.
Figyelj! Nem az a gond, hogy változik a véleményed, ehhez bárkinek joga van. A gond az, hogy aki éppen mást fogalmaz meg az aktuális véleményeddel szemben, azt nem győződ savazni a fórumon.
ITT a korábbi (nem is olyan régi) véleményed a Leo-ról, amihez azóta - tudomásom szerint - nem nyúltak hozzá. Gyakorlatilag pálfordulat - és itt még viszonylag kulturáltan mondasz ellent a másiknak.
Hasonló példából sok tucatnyit linkelhetnék, de nem fáradok, mert semmi értelme. Ezt is csak "hirtelen felindulásból" írtam, hogy a kevésbé jó emlékező tehetséggel rendelkező fórumtagok számára megmutassam.Nem, ettől még nem vagyok boldog!
Lépek is, Üdv! -
válasz
diegho #35466 üzenetére
Én eddig nem voltam valami nagy unicum, de az AMX30-nál kezdem azt érezni, hogy 2800-at simán tudok vele hozni átlagban. Nem voltam sosem nagy medes, a T-54-et szeretem, csak játszani nem tudok vele, de az AMX 30 hihetetlenül jó tank!
Viszont a PT A ágyú buff miatt lehet, hogy már annak jobb az ágyúja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Gombászkönyvek egyben
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Gray - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest