- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
World of Tanks OFF topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Steelheart2 #3289 üzenetére
Ezek közül melyik a TOP VGA?
-
Gaz 78
aktív tag
válasz
Steelheart2 #3278 üzenetére
Megjegyzem számtalan 7-es,8-as tankot is kilőttem vele a hatékony sebzésével,tényleg megéri!
A Cromwell az egyetlen olyan tankom ami mindíg oda lő ahová célzok! Nem megy a lövedék mellé ,fölé,alá ..még
Nekem ventilátor,töltésgyorsító,és álcaháló van rajta. De haverom célzórendszert használ a háló helyett!
A Cromwel akkor vált igazán klassz tankká mikor a legénységem már a 3. képességeknél járt. -szóval igényli a jó legénységet! -
Gaz 78
aktív tag
válasz
Steelheart2 #3275 üzenetére
Én nagyon szeretem a Cromwel-t! Nagyon jó tank a kategóriájában!Szépen lehet vele darálni az ellent!
Szemléltetésképp it egy visszajátszásom!
[link] -
törölt tag
válasz
Steelheart2 #3180 üzenetére
-
Dr_Syrex
senior tag
válasz
Steelheart2 #3073 üzenetére
Délelőtt 5x próbálkoztam az IS-el, de nem jött össze egy győzelem se. Pedig harcoltam becsülettel, de egyrészt vagy teljesen töketlen társakat kaptam, vagy T8-9 besorolást az MM-től, ami a stock 85-ös ágyúval még gold lőszerrel is enyhén szólva problémás. A két jelenség együtt meg pfff
Pedig csak egy rohadz győzelmet akartam és mehetett volna fel a fejlesztett torony, amihez már használható a KV-1S top lönege.
Ellenben a KT és KV-1S, valamint a JP és JT 8.8, AT-1 elsőre meglett. Némelyik egész jó eredménnyel
-
Tomi0703
addikt
válasz
Steelheart2 #3073 üzenetére
Tudom nagyon jól. De ez most valami elképesztő...
-
.mf
veterán
válasz
Steelheart2 #3062 üzenetére
"Gondolom azért jo legénységgel javul a pontossàg is.A Kv-1s röl àtraknàm az embereket,mert nem jön be az a tank.Nem tudok vele jo köröket menni."
A helyedben nem tenném.
1.) A KV1S nagyon jó tank (nálam, ugyan most pontos számokat nem tudok mondani, de eddig 30 meccs után ~1400 átlag-dmg, ~1.7 átlag-kill - s ebben benne van, hogy az első 10-12 meccsen még nem volt meg a torony és nagy ágyú, és a legénysége még most sem 100%), ha avval nem tudsz jó köröket menni, a TD-kkel még kevésbé fogsz tudni. A KV1S-t még inkább úgy kell játszani, mint ahogy a T29-est: nem kirohanni, hanem sarkok és fedezékek mögül csak a tornyot kidugni, a testet rejteni. Ld. itt az előző oldalon a KV1S-es Ace tanker csatám, 4066 dmg, 10 találatot kaptam, de többsége a toronyra volt, ahonnan lepattant.
2.) A szovjet TD-k tier 8-asok top ágyújáig mind 0.43-0.41 között vannak, ezen legénységgel sem tudsz csodát művelni. Tier6-tól hiába 390 a damage, a 122-es 175mm penje a pontatlansággal és vékony páncéllal kombinálva elég frusztráló lesz. A lőszer-költség ott is 1025 a 122-eshez. S még forgó tornyod sincs.
3.) Más jármű-típusra átképezni a legénységet nagyobb xp-büntetéssel jár. Kreditesnél az azonos típusra -10%, más típusra viszont -20%...
4.) Pont vagy vessző után szóköz... -
törölt tag
válasz
Steelheart2 #3059 üzenetére
Mint elöttem is írták, teljesen más az ágyú.
Német kis sebzés, pontos, orosz pontatlan nagy sebzéssel. -
robertkill
aktív tag
válasz
Steelheart2 #3059 üzenetére
jó... véleményem szerint nem annyira pontos de jobban sebez...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Steelheart2 #3046 üzenetére
A századozáshoz gyak. nem kell semmi, a játék része. A játék ablak alján találsz egy [Tank Századok] gombot. Erre rákattintva kiadja az aktív századok listáját. Itt beléphetsz egy már létező századba, vagy prém acc-al te is indíthatsz egyet. A századba lépés után váró listán vagy ahonnan a század parancsnoka válogat be a játékos listába.
A századból bármikor kiléphetsz amíg a parancsnok nem indítja a csatát. A játéknak van beépített hangrendszere, a játékosok felénél jól müködik a többinél pocsék, valőszinüleg sávszélesség vagy más erőforrás hiány miatt.
A mikrofon érzékenység beállítása nagyon fontos, lehet tesztelni.
A századok egy részét klánok hozzák létre és a tagok alkotják, ide nehéz bejutni, ha mégis TS általában kötelező.
A századba be lehet jutni meghívóval is, amit a parancsnok küld ki.Tier szerint 4 féle század van. Kezdő / Közepes / Bajnok / Abszolút ezt szoktuk jellemzeni a max tier számmal is. A századokban össz tier limit van azaz a benne lévő tankok tierjeinek összege nem haladhat meg egy maximumot.
t4 - 40
t6 - 60
t8- 90
t10 - 150A limitek miatt a t4-t6 században általában csak 10-12 játékos van. t10-ben már 15.
********************Itt írtam le, hogy szerintem miként lehet sikeres egy átlag játékosokból álló század: [link]
Illetve egy másik hsz-emben a minimális elvárásokat foglaltam össze:
- Az jelentkezzen századba, akinek az adott századba illő harcjárműve van, és képes elfogadni az irányítók által megbeszélt taktikát, vagy ennek hiányában is tud a többiekkel együttműködni.
- A századba ne duplázási céllal és ne jármű "húzási" céllal menjünk, erre alkalmasabb a szakasz. A században ne raboljuk a másik 10 játékos idejét vagy kreditjét. A csaták között max. 5 perc teljen el, század indításkor küldjünk invitet, de később már ne ismételjük, csak annak aki kéri.
- A században nem kötelező, de hasznos a mikrofon használata és már elvárt, hogy a beszédhang be legyen kapcsolva. A lelkesedés díjjazandó, de azt kerüljük el, hogy egyszerre többen beszéljenek, vagy valakinek több ellentmondó utasítást/kérést adjunk.
- Ha valaki úgy hibázott században, hogy a taktikát szándékosan nem tartotta be, akkor viseljen el egy kis dorgálást és okkuljon a történtekből. Senki ne legyen mimóza, mert itt nem barbizunk, néha az adrenalin túlbugyog, de azért a dorgáló hajlamúak is maradjanak normális keretek között. -
Dr_Syrex
senior tag
válasz
Steelheart2 #3015 üzenetére
Nem rossz, bár a munkahelyi laptopon 10 fps-el nem nagy élmény bármelyik replay visszanézése
Viszont egész jól megúsztad 1 bekapott találattal. Örülj neki, hogy most téged segített a szerencse. Ez szerintem nem kisebbíti az érdemet és amúgy is sokszor van balszerencséje az embernek a WoT-ban -
fsb1000
nagyúr
válasz
Steelheart2 #3006 üzenetére
Grat! A replayt töltsd fel wotreplay.com-ra és add meg a linket, azt aki akarja megnézi, de csináltathatsz belőle YT videót is, és akkor annak adod meg a linkjét.
Van egy oldal ahol átkonvertálják videóra a replayokat. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Steelheart2 #2952 üzenetére
Egy idő óta minden pályán oda megyek a csaták 90-95%-ban, ahol az adatott tankkal eredményes szoktam lenni. Kivétel ha valami extra elrendeződés mutatkozik a saját vagy ellenfél csapatában.
Vidámparknál mindig az aluljáróhoz megyek vagy ahhoz a házhoz ahonnan belőhető. LT-vel a töltés előtt szaladgálok, amíg át nem tudok rontani az artykért.Ensk az egyik kedvencem. Med/HT és nagyobb TD-vel be a városba, be a közebébe.. ott csikicsukizni, csak meg ne kerüljenek. Mindkét oldalnak van 1-1 jó helye. A mezőre csak ritkán megyek mert ott hamar halnak a tankok esetleg még a sineken átrobogok gyors tankkal a az ellenfélhez, ha nagyon bénának tűnnek.
-
Fel
addikt
válasz
Steelheart2 #2946 üzenetére
Ezek éppen "kiképzésen" voltak. Valami francia klánnak az akadémiájában vannak. És gondolom a 18k csatás bonaparte volt a vezér. Gyönyörű volt látni, hogy a közvetlen közel lévő Maust sem találták el, hanem a földet lőtték előtte; kigurul sniperben fedezék mögül, csak a torony közben hátracsapva, stb...
Én sem alakítottam nagyot, de amit ezek leműveltek, az fájdalmas volt. Mines-on, a falu felőli oldalon ők bent a házak között, én a domb tövében. Szemből jött a Maus, és beállt sidescraperben, úgyhogy nem tudtam vele mit kezdeni (volt még vele egy M103, távolról fedezte egy O.704 + az artik..). Ők lazán lőhették volna oldalról, de először egy T-62-t kergettek 8és lövették szét magukat), majd inkább bujkáltak.Crytec210: Ez az. Korábban nem használtam ikon pakkot, de ezt inkább már felraktam, mert egyszerűen nem tudom felismerni a sok-sok új tankot az alap sziluett ikonok alapján... Ez legalább aránylag szolid, és írott
-
Enzolord
addikt
válasz
Steelheart2 #2928 üzenetére
Szerintem igen, ugyan úgy, mint a T34 volt anno..
-
Fel
addikt
válasz
Steelheart2 #2880 üzenetére
A legkisebbet (Universal Carrier) nem tudtam kipróbálni (kb. olyasmi lehet, mint a francia UE 57).
A Valentine AT szinte teljesen ugyanaz, mint a light tank verzió, annyi könnyedséggel, hogy egy tierrel alacsonyabban van, és a 6 fontos lövegnek végre rendes tűzgyorsasága van. Hamar át kell majd ugrani.
Az Alecto nagyon jó. Kb. egy szint a pedotankerek egyik kedvencével, a T82-vel.
A tier 5-ös AT-2-nél már elkezdődnek a bajok.. Piszok lomha, cserébe nagyon jó páncélja van (de persze nem mentes a weakspotoktól, szóval kilőhető). Nincs egy igazán jó lövege sem.. És ez vele a legnagyobb gond.
Tier 6-tól viszont végre vannak jó lövegek, úgyhogy erősen ugrik az élményfaktor. A Churchill GC kivételével a páncélzat is remek.Ha nekiesek ennek az ágnak, akkor nagy valószínűség szerint én a Churchilltől indulok.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Steelheart2 #2850 üzenetére
Ez sajnos így van, ha valakinek van már 3-4K csatája akkor nehezen tud a statján javítani.
Pl, ha 0,7 a kill átlaga, akkor 1,3 kill/csatát kell teljesítenie a következő 3-4K csatában hogy elérje az 1-et.(#2851) robogo81 Az M10-et átugrottam a régi techtree-n, de szerintem az M18 Hellcat- hozhasonló helyzetben lehet. Rejtőzök vele és távolról szedegetek. A sebesség jó kihasználható - szerintem nem felderítésre - hanem hogy gyorsan át lehet robogni másik pozícióba.
Igyekszek oldalakon manőverezni, keveset védek vele, max. visszaszaladok.
De leginkább hasznos egy jó bokorban megállni és 300m szedegetni az ellent. -
Fel
addikt
válasz
Steelheart2 #2844 üzenetére
Meg tudod nézni a resetelős ablakban. A visszaállítás módja szerint (fizetési mód) az összegyűjtött xp 0%-át, 10%-át, vagy 20%-át bukod. Azt, hogy hány százalékos lesz a reset után a skill szintén kijelzi ott.
Mellesleg fölöslegesnek tartom még a resetet. Ugyan a BiA nem rossz perk, de inkább csak 3. vagy 4. képzettségként.
Másrészt ha viszed tovább a legénységet, akkor később értelmét veszti. Ugyan a Jpz. IV-ben is 4 ember van, de később 5-re, majd tier 8-on már 6-ra bővül a létszám, és addig, amíg az új tagoknak nincs meg ez a perk, addig nem is fog működni. Majd ha eljutsz a JP II-ig vagy a Ferdinandig, akkor érdemes lehet megejteni, de most még teljesen fölösleges. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Steelheart2 #2847 üzenetére
Én sem vagyok túl jó játékos, csak tudatosan fejlesztem a Eff/NW6 értékemet. Nálam ez is a játék része, meg a statok böngészése.
Itt tudod magad megnézni: [link]A link alapján a legpozitívebb véleményem, hogy a stat értékeid folyamatos fejlődésre utalnak és a 48,17-es winratióval épp az átlag alatt vagy. (49% az átlag, amit jó pár tankoddal meghaladsz)
A túlélési arány önmagában nem jellemző érték, a lényeg hogy egy csatán belül minél tovább életben maradjunk, de nem haszontalon pozícióban, hanem úgy hogy sebezni killezni tudjunk. Támadó játékosként ez nehezebb, szerintem egy 20-25% túlélési arány se lenne elfogadhatatlan.
Nálad a 30% túlélési arány átlagosnak mondható, ha összevetjük az alacsony spot értékkel. Szinte biztos hogy többet védekezel, mint az első vonalban támadsz, de a tankjaid csataszámai ezt csak részben indokolják. Spotter tankod nincs is 100 csata felett ez ok, de van néhány light/med....
----A játékban max az lehet a tanácsom, hogy arra törekedj élvezetes legyen a játék, ezt leginkább azokkal a tankokkal tudod megvalósítani, amelyeket kedvelsz, jól megy a játék és lehetőleg a tierjükben elég erősek is. Mint pl Stug, Hetzer KV-1s. A pályákat úgy kell bejárni, hogy a fontos rejtőzési és ütközési pontokra emlékezz, a tankokat - olyat is ami neked nincs - meg kell ismerni valamenyire. Tudni kell melyik elől térj ki és melyiktől lehet 1 lövést bevállalni, ha szükséges. Némelyiknek könnyen átlőhető a tornya, de a többség csak elől/alul vagy oldal-hátul sebezhető
-----
A stattal kapcsolatban pedig az a véleményem hogy bármely paraméterét javítjuk, biztos jobb/hasznosabb játékosok leszünk. Annyit tudni kell nagy vonalakban, hogy az EFF metódusa kicsit kedvez t6 alatt, míg az NW6 büntet. Összeségében érdemes nagyobb tankok felé is elmozdulni, hogy az átlag tier t6 közelébe menjen. t5,5 már alap egy jó stathoz, t4-el még nem lehet zöldülni, csak a nagyon jó játékosok képesek erre.
Aztán vannak ökölszabályok:
- Átlag tier 4 felett 66%-os találati arányra kéne törekedni t6-tól inkább 70%. Most még csak 57%-nál tartasz ez könnyen javítható magasabb tierű tankokkal
- Az átlagsebzésnek elérhetné a tierenkénti 200-at. Ez a legszigorúbb követelmény, kevesen teljesítik, de ettől eléggé elmaradsz, szerintem már 150 érték is jó lenne. Az átlag sebzés növelése lesz a legnehezebb, de ez hoz legtöbb pluszt is a statba.
- Legalább 1 tankot kéne kilőni csatánként. A mostani értékről nem nehéz elmozdulni, ha egy kicsit aktívabban támadsz. Alkalmanként akár legyél killlopó. Akitől elveszed annak fáj, de neked és a csapatnak hasznos lehet.
A def/Cap értékeid szerintem teljesen rendben vannak, a spottolás alacsony, ez is dobna pár 10 pontot a statodon, ha javulna kicsit. Legalbb 1.0-ra fel kéne hozni. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Steelheart2 #2844 üzenetére
Grat! Nekem még nincs meg a 2 milla, de hajtom.. még kb 10-12 kör.
Pz4-el jól megy, de a Tigrissel sok a béna csatám. Felét lehet én bénázom össze, mert annyira a sebzésre hajtok.SZerk: Most hogy írtad... lehet stuggal folytatom, olyan rég játszottam már ezzel a jó kis TD-vel.
-
Steelheart2
őstag
válasz
Steelheart2 #2810 üzenetére
Na közben megtaláltam.Rosszul emlékeztem. Ebben a packban van az xvm,amit én is használok.
-
robogo81
senior tag
válasz
Steelheart2 #2808 üzenetére
Mi írja ki a sebzés alá,hogy melyik tankba menyit sebeztél?
Az xvm nekem is fent van,de ilyet nem ír ki. -
Fel
addikt
válasz
Steelheart2 #2759 üzenetére
Az alap 2 fontost (jó sok prémium ammóval megtömve), vagy a jobb 6 fontost (L/50). A 75 mm-esnek gyk. nem sok haszna van; ugyanakkora DpM, mint a 6-ossal, nagyobb alfa, cserébe kisebb pen.
Sajna a két top löveggel nagyon gyenge a tűzgyorsaság, és még egy nyamvadt töltésgyorsítót sem lehet rá rakni. El van baszarintva az a tank, de nagyon. -
robogo81
senior tag
válasz
Steelheart2 #2665 üzenetére
Próba szerencse: Itt
Vagy kipróbálhatod ezt a programot :WOT Statistics -
robogo81
senior tag
válasz
Steelheart2 #2473 üzenetére
Sziasztok.
Hát tanácsot nem nagyon tudok adni,én is még bőven tanulom,még olyan sokat nem mentem vele,de ha a fejlesztett tornyot rárakod,akkor már használhatod a 100mm-t,meg a 2x 122mm ágyukat is(ha van teljesen fejlesztett kv1-s géped,vagy volt,akkor a kv1-s top ágyúját rárakhatod,mert ki van fejlesztve),a 100 mm pontosabb,kicsit gyorsabb,de kisebb a sebzése(240 körül),a 122-esnek pedig 400 is képes belelőni.Ha jól emlékszem a 122 mm is ugyanolyan pontos mint a 107 mm.
Úgy vettem észre általában a venti+töltés gyorsító+lövésgyorsító kombót szokták rárakni(nekem csak a 2 gyorsitó van meg,a ventit nincsen szívem átrakni a kv1-ről),a töltési idő a top ágyuval nekem(98+96% töltővel) 10:73 másodperc. -
válasz
Steelheart2 #2187 üzenetére
A WoT wikit olvasgathatod.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Típusonként változó..
De általánosságban nem követsz el nagy hibát, ha a Nehéz, Közepes és Könnyű tankra elsőként a javítást fejleszted, TD-re inkább álcázás, de lehet javítás is, Artyra álcázás.Ha már a második szintet fejleszted, akkor szinte minden tankon hasznos lehet a 6. érzék parancsnoknál, illetve ha a tankot tartósan használod, vagy a legénységet továbbviszed majd, akkor a BIA. Ezek csak 100%-nál aktíválódnak
Én csak a 3. szintre rakok tűzoltást, bár ennek a hatása is a legénység átlagától függ, de ha már 3-4 elérte a 66%, szinte sosem gyullad ki az addig gyulladós tank.
-
bullseye
addikt
válasz
Elsőre kb. eccerű:
med-heavy-heavyTD: repair
light: camo/repair
TD-arty:camo100+2 skill olyan szinten amennyi elég, hogy ne essen 100 alá: parancsnoknak sixth sense
Dobi 562:
Na ha valami nem off, akkor ez az. Bár lehet éppen ezért jobb itt megkérdezni -
Dobi 562
addikt
válasz
Beb@szna ha már az OFF topikban sem lehetne kérdést feltenni. Írj konkrét típust és segítünk.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Steelheart2 #2149 üzenetére
Ez engem is zavar... bár van mikor jogos a koránhalók kritikája, mert pl. egyedül hagyták az egyik oldalon, vagy hiába spottol, az artyk tojnak rá.
A túlélési rátát tudtommal sehol sem számítják bele az alternatív statokba. Nehéz következtetést levonni belőle mert lehet alacsony full bénáság miatt vagy agresszív támadó játék miatt is.
Nézd meg a jobb játékosokét, talán az ad némi támpontot.
Nekem 26% volt régen, aztán felment 30% főlé (lehet volt 33% is mikor sokat századoztam), de mióta főleg t10 heavy-ket használok randomban, megint leesett 28%-ra.
Nem tudom ez jó vagy sem, engem nem zavar, bár az kétségtelen jó érv, hogy ha valaki tovább "él" akkor többet tud sebezni... nade miért él tovább??? Lehet mert nem megy ki a frontra, nem megy bele keményebb helyzetekbe, nem rajta múlik a csata kimenetele.Egyébként fontos lenne a csatákat túlélni, mert a legénység jobban képződik ha túlélik..
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Steelheart2 #2139 üzenetére
Azt magad döntsd el mennyire számít az effed.
Sokan nézik az effet, főleg mióta az XVM is kijelzi.
Szerintem egy játékost jól meg lehet ítélni az eff-jéből + csataszámból és átlagos LVL szintjéből és a győzelmi arányából. Vannak olyan számítások amelyek ezek közül párral kalkulálnak is, de nem terjedtek el annyira mint az effrating.
"Mélyebb" játékos elemzésnél érdemes tankonként nézni az effet és egyéb paramétereket is: célzás pontossága, winratió.Azt gondolom, ha az eff javításra törekszel, nem követsz el nagy hibát, mert a hasznosságot egészen jól jellemzi, tehát a csatákban szinte biztos hasznosabban játszol majd, ha az effed növekszik.
Csak arra kell vigyázni, hogy a játék élvezete és öröme megmaradjon, ne mindent a stat javítás határozzon meg. -
fsb1000
nagyúr
válasz
Steelheart2 #2134 üzenetére
Elöször is nézd meg miben vagy jó és miben nem.
Ott törekedj javításra amiben gyenge vagy. Mindig csak egy paramétert fejlessz, lehetőleg ne a többi kárára.Eff =
AvgKill *(350-Lvl*20) +
AvgDemage*(1,5/Lvl + 0,2) +
AvgSpot*200 +
AvgDef*150 +
AvgCap*150
Ahol az "Lvl" a csatákban használt tankok átlag tier szintjeÉn 1150-ről tudatosan emeltem az effem 1500 fölé. Sok kritika ért ezért, mert fel is vállaltam, és rendszeresen be is számoltam róla. Úgy gondolom, az odafigyelés egyben jobb vagy hasznosabb játékossá tett, és másnál is így fog működni.
A legfontosabb hogy olyan tankokkal próbálj effet javítani, amelyek arra alkalmasak (spotot spotter tankkal, cap-et medel, stb) és ezek a tankok legyenek jól felszereltek, lehetőleg 100%os legénységgel.
Az 5 eff paraméterről:
A képletből az látszik, hogy t7 alatt fontos paraméter a KILL, tehát több tankot semmisíts meg. El kell érni az 1.0 kill/ csata eredményt. 1200+ effhez már dukálna az 1,2 kill/csata
Az eff metódus legnagyobb hibájának tartom, hogy a kill értékét tiertől teszi függővé, sőt erősen függővé. T10-ben már alig ér valamit egy kill (150 effpont), Mig t1 ben 330 pontot ér 1 kill, ami lehetne több is.A def és cap pontok is fontosak, de a spot többet ér, de persze cap-elni sokkal könnyebb, főleg alacsony tierben.
Szerintem a legnehezebb a def átlagot javítani, mert ez az ellenféltől is függ, de itt is el kéne érni az 1.0 defpont/csata értéket.
A Sebzés az eff számításban nem kap kitüntetett szerepet, szerintem helyesen, de lehetne magasabb a szorzója.Ugyanis ha egy t5-ös tankkal a zászlót behúzod 50%-ra az 4500 pontot ér, ha közben sebeztél 1000 dmg-t, akkor az csak 500 pontot ér.
Persze átlagosan nem lehet 50%-ot capelni, de 3-at biztosan (kb ez lehet a caphuszár kezdő szint)
3 cap pont az 450 eff pontot ér. T5 tankkal ehhez 900-at kell sebezni, míg t10-es tankkal már 1800-at.
Vagy t5 tankkal 1,8-as kill/csapata árányt kell elérni, t10-essel pedig 3-at.Lehet látni hogy nincs durva unbalance, de elfogadható lenne ha a sebzés faktora kb 20%-al nagyobb lenne, mert így a 1200+ effet könnnyű cepeléssel összehozni.
Az én taktikám egyszerű: próbálok sokat sebezni, 1-2 killt bevinni és 1-2 tankot felderíteni, tehát elől megyek még TD-vel is, A csata végén szeretek eljutni a capzónába, akár csak 3-4 cappontot gyűjteni, amíg az utolsó tankot kilövik.
Vesztes csatában (szerintem az XVM jól előrejelzi), inkább védekezek és sok dmg-t beviszek. -
bullseye
addikt
válasz
Rakjál fel pár visszajátszást, akkor meg tudjuk mondani konkrétabban is. Azért ne túl sokat, inkább játszani szeretünk, mint mozizni.
Viszont profik visszajátszásaiból is sokat lehet tanulni... -
Atlantis
veterán
válasz
Szerintem nem számít, bár erre azt fogják mondani, hogy csak azok szerint nem számít, akiknek nem túl fényes az eff-je. Én elsősorban átlagsebzés, ehhez kapcsolódó átlagos tankosztály és találati arány alapján ítélem meg a játékosokat, ezeket ugyanis nehéz manipulálni.
-
D.Orion
veterán
válasz
KV-1 és T-150 nagyon jó tank a maga nemében. Mondhatni hülye biztos. Szerintem nálad ott lehet a baj, hogy a fronton harcolsz folyamatosan és ezért nagyon hamar meghalsz. Prábáld meg azt, hogy csata indulásakor vársz egy 15-20 másodpercet és utána indulsz csak el, abba az irányba ahova szerinted szükség lesz rád. Szépen maradj kicsit hátrébb, 500-100 méterrel és onnan lövöldözz, hogy ne te legyél az elsődleges célpont. Valamit a legjobb fedezés az nem a szögelt tank hanem, hogy ha nem is látnak vagy van előtted egy szép tömör tárgy, szikla vagy ház. Ezeket próbáld ki és 50 csata után szólj, hogy érzel-e javulást.
-
D.Orion
veterán
válasz
Ingame statod most nem lesem meg, de azt így is ki merem jelenteni, hogy első körben tanulj meg célozni. Látom KV-1 a legnagyobb tankod. Azzal menj jó sok kört és igyekezz tanulni a hibáidból. Nagyon alacsony szinte az összes jelentős statod, alacsony a sebzés,kill, detect, capture poing, reset point. Szinte minden. Emeld a sebzést és a kill-t első körben, erre a KV-1 jó lesz. Ha elérsz 500 csatához a KV-1el(most329nél jársz), akkor újra meg lehet lesni a statod. Érdemes lenni keresni egy másik KV-1 játékost platoon-ba akitől tanulhatsz és szépen hagyná neked a sebzéseket.
-
Atlantis
veterán
válasz
Foglalj sokat bázist, azzal lehet növelni, ha ez ennyire fontos. Szerintem amúgy ne törődj ezzel, sebezz sokat és a többi majd jön magától. Látom a csatákat te se szoktad sűrűn túlélni, sajnos én is így vagyok ezzel...
Találj 1-2 olyan tankot, amit nagyon érzel, azokkal menj sokat, ne erőltesd a továbblépést Nálam ilyen gép volt a T5-ös francia S-35CA TD és most az angol T4-es Matilda, utóbbi nagyon jó tanulni, sokat kibír és remek ágyúja van, cserébe lassú, ezzel bázist foglalni ritkán fogsz.
-
törölt tag
válasz
Menj többet szakaszban olyannal, akinek 1200 fölött van....
-
kicsitrash
aktív tag
válasz
nekem akkor kezdett nőni, amikor elkezdtem gondolkozni, nem csak rohangálni... illetve kezdtem megtanulni játszani
komolyra forditva: tier 4-ben fullos tank, fullos legénység, és apritani mondjuk hetzerrel, vagy su85b-vel...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Steelheart2 #2120 üzenetére
Csak 100%-nál aktíválódik.
-
nagysandor88
tag
válasz
Válassz neki álcát, vagy javítást, vagy felderítőt, vagy bármit, aztán amikor közel lesz a százhoz(98-99%), akkor képezd át 6. érzékre. Gondolom a tank már elit, így majd akkor ő kap több xp-t, és gyorsan beéri a többieket.
-
Dobi 562
addikt
válasz
Nem, mert a 6. érzékre szükség van TD-nél hogy tudd mikor kell pozíciót váltanod. Minél hamarabb megvan 100%-on annál jobb.
-
törölt tag
válasz
Én a Mentort szoktam.
-
Dobi 562
addikt
válasz
Steelheart2 #2118 üzenetére
Parancsnok: 6. érzék
Többiek: álca -
virkir
veterán
válasz
Steelheart2 #1678 üzenetére
Nagyon nem mivel az ad mindenhez 5%-ot és mint mondtam eléggé stílus függő sok képesség.
A felszerelésnél meg örök érvény, hogy nem lehet elég gyorsan tölteni, tehát töltésgyorsító, venti nálam az alap mindenbe.
A megmaradt helyre meg TD-n mehet a háló aztán ha megvan az álca skill le lehet cserélni valami látótávnövelőre. Azon jó a periszkóp mert TD inkább álldogál nem fontos, hogy menet közben is legyen látótávnövelése.
Szvsz. -
virkir
veterán
válasz
Steelheart2 #1674 üzenetére
Na akkor részletesen ahogy már én csinálom.
Ha tovább viszek egy legénységet a következő tankba és közel vannak a 100%-hoz akkor-
1: Nem osztok ki nekik képességet hanem a következőt tankot kezdem 90+-os legénységgél és majd ott kapják meg az első skill-t
2: Ha kellemes az adott tank és nem sűrgős akkor gurulok még vele pár kört, hogy érjék el a kb 120%-ot mert akkor az átképzésnél rögtön 100%-ról kezdenek az új tankban és nagyon sokat számít ha 100-as egy legénység.
A kiosztás-
Többször le lett írva, hogy típusonként mik a legfontosabbak bár erről megoszlanak a vélemények így csak a saját ízlésemet tükrözi amit leírok.
Első képességnek
Parancsnok összes típus: Sixth Sense
Legénység: Tank- javítás, TD/Arty-álca
Másodiknak
Parancsnok összes típus: amit a legénység kapott elsőnek
Legénység: itt már vannak variációk bőven, pl én TD-re itt adom a javítást mixelve a specifikus képességekkel de arty-ra pl javítást majd csak legutoljára mert nincs értelme, úgy is egylövés vagy sokszor -
bullseye
addikt
válasz
Steelheart2 #1674 üzenetére
elsőnek nem jó a BIA, mert csak 100%-nál kattan be, a javítás ellenben már az első százalékoknál is ér valamit. Aztán némi aranyért, vagy ezüstért veszteséggel át lehet váltani BIÁra, ha már a másodikat gyúrod.
-
Gaz 78
aktív tag
válasz
Steelheart2 #1668 üzenetére
Szia.
Tank Ász akkor leszel ha az adott csatában a csapatod ,tehát a tizenöt játékos által bevitt összes sebzés 99%-át te adod hozzá.Magyarán mondva ha te csinálsz mindent, a többiek meg csak bénáznak :/
Nem olyan sűrűn de össze szokott jönni .) -
Gaz 78
aktív tag
válasz
Steelheart2 #1614 üzenetére
Persze akinek sok sok sok vesztes csatája van,annak nem lesz olyan nagy az efije( törekedj a győzelemre ),de a vesztes csata az nem csak rajtad múlik,hanem 14 másikon is. Szóval ha vesztes csatában beviszel sok sok sebzés - mint ahogyan rávilágítottál,attól még lehet jó az effid...
.és szívesen,máskor is
-
válasz
Steelheart2 #1611 üzenetére
Van egy sor hosszúságú képlet, abba beütöd amit akarsz, és megkapod.
ER=(frags/#battles)x(350-(tier x 20)) + ((damage done/#battles)x(0,2+(1,5/tier))) + (200 x spotted/#battles) + ((capture % + Defence %) x 150 / #battles) -
Gaz 78
aktív tag
válasz
Steelheart2 #1611 üzenetére
Az effi a hatékonysági mutató (Efficiency rating ) ..sebzések,kritikus sebzések,felderítések,megsemmisítések összességéből számolja ki a program.
Az új tankoddal a T-150-nel !még! nem vagy olyan hatékony..
-
myckey
veterán
válasz
Steelheart2 #1486 üzenetére
most mid van meg?
egyébként ezt javaslom:
85mm löveg
felfüggesztés
torony
majd a legjobb ágyú
végül a 2 motor és a rádiópersze ha nagyon zavar a sebesség,akkor mehet előbb a 2 motor,majd úgy a Zis6 löveg és adóvevő.
felszerelést ha teszel rá,akkor a töltés legyen az első,mármint gyorsító
utána jöhet a célzás -
myckey
veterán
válasz
Steelheart2 #1466 üzenetére
nekem is tetszett a KV-1
de a KV-3 is bejön,meg a KV-4 is jó leszezek jó gépek
noob biztosak
tehát a bénább játékosok is védve vannak bennük -
kirjak
aktív tag
válasz
Steelheart2 #1466 üzenetére
Sok sikert hozzá!
-
myckey
veterán
válasz
Steelheart2 #1464 üzenetére
óóóóó
akkor ne lepődj meg rajtaelőre szólok,hogy a KV-3 KV-4 még brutálisabb lesz stock állapotban.készülj fel lelkiekben
(és ugye ott még több XP a modul)a T-150 remek járgány lesz.
a Zis-6 ágyú nagyon pöpec. TR8 tankokat is lehet vele tűrhetően sebezni.legerősebb motorral pedig aránylag tempós,mozgékony lesz.
mozgékonyabb,mint egy KV-1pattog bizony!
csak forgatni kell.
jó pár dolgot túl lehet vele élni.
engem a modul sérülések is elkerülnek,csak láncot szoktam javítgatni....most van vele 56% win
389 csata után
és 393 ellenséget aprítottam eddig le.én nagyon szeretem.
-------------------------------
de persze nekem már a 3. képesség jön,nemsokára(legénységnek)
illetve van rajta szellőzés,meg töltés gyorsító is -
kirjak
aktív tag
válasz
Steelheart2 #1460 üzenetére
Nekem is van T150, Aki ellenfél lehet a szinteden az a KV1-S ill. arty.
Ügyesen kell forgatni a testet, fullos ágyú stb. de a max motorral is lassú egy dög leszÉn szeretem... ha nem VIII-asokkal vagyok.
-
myckey
veterán
válasz
A T-150 a kv-1 kv-3 kv-4 trióval ellentétben,aránylag mozgékony lesz
de kell hozzá 100% legénység is.érdekes,én nem vettem észre,hogy arty mágnes lenne
-
scyllarus
veterán
válasz
Engem 1x szedtek ki vele, fullról. Akkor morcos voltam. Egyébként már a középső motor is sokat segít, a top pedig állítólag elég jól mozgatja.
-
válasz
Steelheart2 #1458 üzenetére
Nem tudsz több álcahálót rakni egy tankra...
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Steelheart2 #1377 üzenetére
Ezt sokkal gyakrabban tapasztalom. Kis hülyék lövöldöznek poénból kezdéskor, és el is találnak.
Van mikor látom másba lö bele.. lehet nem célozza, vagy csak poén neki...Úgy meg változtam eme köcsögnevelő játékkal kapcsolatban, hogy az ilyen agyatlan barmokot kilövőm.
(ha már kijött a kezdőkörből) -
Tomi0703
addikt
válasz
Steelheart2 #1343 üzenetére
Hát ha lövöldözés helyett visszamentek védeni akkor nyerhettetek volna. De nem is kellett volna foglalkoznod vele mert nem nagyon bírt átütni és talán egy idő után megunta volna...
Gondolom azért nyírt ki mert ő akarta kinyírni azt az M7-est.(#1351) Steelheart2: Mondjuk az furcsa, hogy több mint 2000 csatával is csinál az ember ilyet...
Az effje 400-500 között volt ha jól emlékszem... -
bullseye
addikt
válasz
Steelheart2 #1346 üzenetére
Én jobb szeretem, ha van egy 2-5-10 mondatos összefoglaló és aztán ha érdekel, letöltöm a replay-t.
-
Bingisz
addikt
válasz
Steelheart2 #1343 üzenetére
Melyik játékosra gondolsz?
-
Dobi 562
addikt
válasz
Steelheart2 #1309 üzenetére
Szerintem:
KV-1-re: célzásgyorsító, töltésgyorsító, fejlesztett optika (ami állandó +10% látótávot ad).
Marder II-re: álcaháló, periszkóp, célzásgyorsító.
Mardernél arra figyelj, hogy az álcaháló és periszkóp akkor működik ha mozdulatlan vagy pár másodpercig.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Steelheart2 #1300 üzenetére
jaja... ha kékültél, akkor nem az első eset vagy a cap körben csináltad.
Régebben megejnyebejnyéztelek volna, de már nincs rá alapom.
Nem csak véletlen TK-im vannak.
Egyébkén nincs értelme, de könnyű felvenni azt az alűrt hogy mindenki menjen a picsbe.Ezért török előre JagPZ100-al is. Általában beválik, ha legalább 2-en követnek. Nekem elég 3 találat.
Most az utolsó körben nem sikerült, mert oldalról kiszedett egy 704-es.
Engem moronoztak, pedig 3 arty figyelhette a tiszta célpontot. Mindegy.. mivel 2 lövésem volt (2200 dmg) csak 5K minuszban voltam. Persze az átlagom rontja, de már az elejéán látszott hogy bukó a csata, mert a t10-ek a bázisunkat védték, támadó nem vlt, sem felderítő... -
Bingisz
addikt
válasz
Steelheart2 #1300 üzenetére
Hát ha már kék a neved akkor a közelmúltban már sebeztél csapattársat..
Amúgy egy napig, és csak a garázsban lesz a neved kék, csatában nem..
-
D.Orion
veterán
válasz
Steelheart2 #1259 üzenetére
2K: ~2000 csata környékén jár.
300: Eff érték, bonyolúlt elmagyarázni, nagyjából ez a szám adja vissza, hogy mennyire jó játékosról beszélünk. Általában 1000 alatt csak lelkes amatőrről lehet szó. 650alatt meg már a saját csapatára veszélyes.
44%: Csatáinak 44%-át volt képes megnyerni. Egy átlagos játékos 50%-52% között képes ezt tartani. 44%-hoz már komolyan tenni kell azért, hogy veszíts. -
Dobi 562
addikt
válasz
Steelheart2 #1251 üzenetére
Te mozgásban voltál, ő meg gondolom egy bokor (vagy több bokor) mögött volt. Így csak akkor fogod észrevenni ha rád lőtt... A láthatósági rendszer nem tökéletes... A bokrok között 30-50 méterre eltűnő Maus-ok nagyon viccesek tudnak ám lenni.
Egyszer Malinovkán a templom mögötti bokros-erdős részen. IS-7-el spottoltam egy kb 20-25 méterre álló Maust, a saját artyknak. Csak akkor gyulladt ki a kis lámpám (hatodik érzék skill). Mikor az utolsó lövéssel kivégeztem. De azért megköszöntem az articsókáknak hogy lesebezték nekem.
-
Dobi 562
addikt
válasz
Steelheart2 #1235 üzenetére
A csatáid számához viszonyítva nem olyan rossz az eredményed. Sok játékos hasonló kill/battle és dmg/battle eredménnyel borzolja a játékostársai idegeit még több ezer csata után is.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Nem, de szerintem sokunknak ilyenje volt 1000 csata alatt.
-
myckey
veterán
válasz
Steelheart2 #1240 üzenetére
ajánlom,hogy kezdj el videókat nézni.
http://mwreplays.com/find.php?ci=players&dofromi=formén még néha kedvtelésből is nézegetem őket,nem csak azért,hogy ellessek ezt azt
illetve a tankok keresztmetszetét is érdemes,ugye modulok,gyenge pontokitt van ez az oldal is.
nagyon hasznos!
meg tudod nézni,hogy melyik tankra mit lehet rakni,felszerelheted....mutatja a gyenge pontokat,videó is van hozzá,a használatához
egyebek..
szóval nagyon jóhttp://www.wotdb.info/
-
scyllarus
veterán
válasz
Nem... A 751-es effi kevéske.
De itt egy másik értékelés:[link]
Leginkább a kiosztott sebzés számít. (Meg a kill, foglalás, védés) -
scyllarus
veterán
válasz
Steelheart2 #1212 üzenetére
A 85-öst, mindenképp. A sebzés számít nem a kilőtt tankok száma (arra is van valami kicsi bónusz, de a sebzés jobban számít sokkal)
[link]
Itt egyébként sok mindent megtalálsz, érdemes böngészni. -
kicsitrash
aktív tag
válasz
Steelheart2 #1212 üzenetére
Maradj a társaid mögött
Nem a killek száma, hanem a bevitt sebzés alapján ad tp-t. Illetve ha nagyobb ellenfelet sebzel, több tpt ér, mintha a kicsiket ölnéd halomra.
-
myckey
veterán
válasz
Steelheart2 #1191 üzenetére
Egy sztm jó tanács.
amennyiben kellő mennyiségű csatát mentél vele,és hozzászoktál asebességéhez,úgy ne a KV1S-re menj rá,hanem a T-150re.
szerintem. -
D.Orion
veterán
válasz
Steelheart2 #1183 üzenetére
Kv-1 lassú lesz mindenképpen maxon motorral is. Én az ágyút célzom meg mindig első fejlesztésnek, mert több sejtés, több xp, hamarabb van kész a többi modul. Gyenge pontokat nagyjából jól írtál, kiegészítén annyival hogy a test frontján levő géppuska a tankok 99%-nak a gyenge pontja, továbbá weakspot v. weakpoint. Ha nagyon nem megy a gyenge pontok megtalálása, akkor javaslom, hogy rakja fel weakspot skin-t és/vagy nézegess 3D modell oldalakat, ilyen pl a wotdb.info -n is található.
Szerk: Telefonról írok.
-
Gaz 78
aktív tag
válasz
Szia! Általánosságban a tankok frontpáncélja a legerősebb,tehát az oldalát és a hátulját a legkönnyebb sebezni! De ha szemben állsz vele akkor a talajhoz legközelebb eső haspáncélját lődd,vagy a parancsnoki nyílást a tetején - ez minden tankon másképp néz ki majd fel kell fedezned,általában a torony legtetején lévő kis kiálló búb,hogy így fogalmazzak. A csőszájat is érdemes lőni,ez az a rész ahová a löveg rögzítve van a toronyhoz. Sikerül oda betalálnod,olyankor az ellenséges játékosnak lelassul a töltője és pontatlanabb lesz a lövege amíg meg nem javítja.. A KV 1 az egy lassú és gyenge tank. Mindenét fejleszd ki ..a legnagyobb ágyút ne tedd rá mert az egy rövid húrkatőltő,nem lő messzire és pontatlan - asszem 122-es löveg.. Töltésgyorsító+ventilátor és célzórendszer jó ha van rajta bár nem érdemes arra a tankra sokat rákölteni,inkább a lehető leggyorsabban ugorj át rajta és célozd meg a KV-1S-t
-
kicsitrash
aktív tag
válasz
Én először a láncot, futóművet szoktam célozni. Igy általában van még 1 lövésem, mielőtt fedezékbe tudna húzódni... Ha pedig mozgás közben sikerül leláncolni, elhúzza valamerre, kicsit összezavarodik, ez is idő. Általában nemzetenként más, hogy a torony vagy a felépitmény a gyengébb páncélzatú. Úgy vettem észre,hogy repesszel inkább a felépitményt érdemes. Ha tudod, az oldalát lődd. Nagyobb a felület is, illetve sokkal vékonyabb a páncél, s a becsapódási szög is optimálisabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest