Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dfsz34

őstag

válasz Cucuska2 #16188 üzenetére

A 8.8-as 2064, a 7,5 pedig 2025, minimális, ha nem elhanyagolható a különbség. Ez a vk3002d-n van, a 3001p-n, ha jól számoltam 1760 a DPM +-20 mindegyik ágyú esetében, szóval gyakorlatilag a DPM egyforma.

A 7.5 pontosabb valamivel, nagyobb átütésű, de sokkal kisebb alfa sebzésű ágyú. Városi harcban jobb a 8.8, de gyakorlatilag mindenhol máshol meg a 7.5.

Igazából a gond az, hogy tier6-ban még elmennek ezek az ágyúk, de gondolj már bele, tier7 med tank, aminek ráadásul nincs sebessége sem, megkapja ugyanez a fegyverarzenált. Nagyon kevés már tier7-be ez. Miért nem lehetett legalább a panther ágyúját rátenni, nem értem.

• dfsz34

őstag

válasz LZs?! #16186 üzenetére

"Ugyanakkor a VK 3002(DB) számomra a 88-assal volt az igazi; kb. egy hónapja végeztem vele."

Én most próbálgatom, de nagyon nem jó az az ágyú. Arany? Annak is csak 171 az átütése, tier8 kemények ellen pláne tier9 kevés szemből. Jött szembe egy 110 és ott röhögött a chat-ben, lőttem, lőttem, aranyra váltottam, lőttem, semmi, minden lepattant 5 vagy 6 lövésem pattant róla.

Kínomban már kipróbáltam párszor a 10,5cm-est is, hogy majd közelharcban he-vel lövök, de az sem jó, sőt, a lexarabb a választékból.

Még a 7,5cm-es ér valamit, bár 150 pen már kevés itt, de annak legalább 194 az arany átütése, azzal már lehet valamit kezdeni, ha komolyabb ellenfél jön. Csak az a pici alfa, jajj. Lövöm, lövöm és csak nem akar elfogyni. Sniperkedni jó, de eddig 2,8k volt a legtöbb vele, amit össze lőttem és csak másod osztályra volt elég, mert a sniperkedés nem "fizet" jól xp-ben.

Az addig rendben van, hogy gyenge pont meg oldal, hát, de a leggyakoribb helyzet nem az, hogy az ellenfél szépen engedi az oldalát vagy hátát lőni. Illetve kiemelkedő sebesség kéne, hogy tudjak flankolni vele, de az nincs, úgyhogy a fene tudja mit lehet ezzel a tankkal kezdeni.

Nagyon durván alul van méretezve a tűzereje a tier-hez képest. Az egyik lexarabb tier7 tank, még akkor is, ha lesz olyan, aki meg áradozik róla.

• dfsz34

őstag

válasz mefistofeles #16172 üzenetére

[link]

A németeknek 9 csík van összesen, de így is jobb vagy, mint sokan.

A harmadik jel nem egyszerű szerintem. A T49-el még csak két csillagom van és már legalább 100 csatát mentem azóta, kb 3000-3500 wn8 mellett, az átlagsebzést nem tudom, de felment az is legalább 50-60-al közben, de a mutatóm megrekedt 92.22%-on, nem hajlandó megmozdulni és én meg az átlagsebzésemet csak nagyon lassan tudom már növelni tovább, sőt most már volt olyan nap, hogy csökkent, szóval valahol a tudásom határán vagyok, innen már lassú lesz a fejlődés. Megemeltem az arany lőszer adagot 8 darabra, ezt még úgy-ahogy ki tudom vele gazdálkodni (átlagban kb 2e kredit a veszteségem, azt könnyen pótolom az SP-vel) meg vettem 100 darab kólát még az akcióban féláron (na ezt már nehezebb lesz pótolni, ha elfogy, lehet, hogy veszek 1 nap prémet és egész nap tolom az SP-vel), azt felhasználom, de ahogy látható, prémium előfizetés nélkül egy kör kb 12-15e kreditbe kerül, úgyhogy nem egyszerű dolog ez. Kóla meg megemelt arany adag segítségével tudtam még egy kicsit csavarni felfele az átlag sebzésemen, de úgy látszik, hogy ez is kevés lesz, szóval még fejlődni is kell, ami lassú. Nem lesz meg egyhamar a harmadik csillag.

Mondjuk nem rossz dolog ez egyébként, mert akinek megvan mindhárom jelzés, az elmondhatja, hogy tényleg mesteri szinten kezeli az adott tankot, illetve ösztönöz a tanulásra.

Más szóval, szerintem ne várja senki, hogy majd 50-100 csata után megszerzi a csúcs jelzést, hacsak nem überpro játékos.

• dfsz34

őstag

válasz unravel #16124 üzenetére

T49-el is kicsipegettem már T29-t kb 70% hp-ját, de akár az egészet is le tudtam volna szedni. Erlenberg encounter módban, amikor egy zászló van a városban. Kijött a város szélére, az oldalát mutatta én meg adtam neki, kétszer a láncát is leszedtem. Nem spotolt közben egyszer sem.

Szóval igazából az, hogy kiszedsz egy nagy tankot még kb nulla információ. Nem is értem, ezen miért kell meglepődni vagy mi ennek az információ tartalma? Komolyan mondom. Napjában ez nagyon sokszor előfordul.

Ha csináltál valami nagyon trükköset vagy okosat, akkor meg jöhet replay vagy legalább magyarázd el.

A tornyán a gyenge pontot csipegetted vagy mi volt ebben a nagy dolog?

• dfsz34

őstag

válasz Stigma.HC #16102 üzenetére

A legelvetemültebb egy orosz, akinek 43e csatája van/volt IS7-el. Szép fejlett legénysége lehet.

• dfsz34

őstag

válasz unravel #16055 üzenetére

Nem kellett sokat várni erre és akkor megint vita lesz a vitáról meg a stílusról.

Nem mondom, hogy nincs igaza kicsit mindenkinek, de ez már tényleg agyzsibbasztó dolog.

Mindenki leírja, amit akar és ha nem tetszik akkor ignore. Nekem is ezt kellett volna tennem :)

• dfsz34

őstag

válasz mefistofeles #16011 üzenetére

Kitörölted a nevét, de alul a chat-ben meg ott van :)

Ha rendszeresen ezt nyomja az illető, akkor durva, de néha ki kell engedni a fáradt gőzt.

Ma én is eleresztettem egy ilyen kedves szöveget, annyira ki voltam akadva a kivételesen idióta csapatra. Nem szép, de legalább nem mindenki érti a magyart, bár utána angolul is megköszöntem nekik a "szép" játékot.

• dfsz34

őstag

válasz diegho #15744 üzenetére

Tudod, a korábbi E100 búbok, akik nagyon kemények voltak a tigrissel, most kifejlesztették végre a Maus-t, vagy a botoknak ennyi idő kellett, amíg összeszedték az xp-t.

• dfsz34

őstag

válasz diegho #15680 üzenetére

A havokhoz szerintem kell majd erősebb kártya.

Neked volt r290, ha jól tévedek? Azzal hogyan ment a WoT?

(#15681) Runo: Nekem a következő chat-ban esedékes, de ilyen paradicsom felhozatal mellett elkövettem újra azt a hibát, hogy visszakapcsoltam a chat-et és adtam az agyuknak szóban. Mindegy is, a chat - kezdem belátni - hót felesleges.

• dfsz34

őstag

válasz TESCO-Zsömle #15640 üzenetére

Egy jó tanács a teknőshöz, amivel rengeteg szenvedtem először: azonnal dobj rá, amint lehet páncél modult. Máskülönben minden (nem túlzás, minden) csatában kilövik az egyik töltőt, ami nagyon idegesítő dolog. Az elsősegély sem sokat segít, mert többször is kilövik. Páncéllal meg nagyon ritkán.

• dfsz34

őstag

válasz #40993792 #15569 üzenetére

Én 350m felett nehéz tankra optikát teszek, teljesen jó az.

Arról nem is beszélve, hogy így sokkal több olyan sebzésed van, ahol nem kell osztoznod mással, de ezt nem lehet látni, maximum előtte utána xp átlagot lehet számolni vagy ilyesmi.

• dfsz34

őstag

válasz Tomi0703 #15515 üzenetére

Ha valaki nem akar feltétlenül szovjet tier10 nehéz tankot, akkor azt mondanám, hogy álljon le tier8 szinten és fejlessze ki inkább a T110E5-t, ha jó tier10 nehéz tankot akar magának.

Nagyon sok idő kifejleszteni a tier10-t még tier8-ról is és az E5 közelében sincs egyik szovjet sem.

• dfsz34

őstag

válasz Tomi0703 #15515 üzenetére

Egyetértek. Nagyjából annyit értek el a wn8-al, hogy hellcat-al és T18-al már sokkal nehezebb húzni. Helyette más tankokkal meg talán még egyszerűbb turbózni a wn8-at, mint korábban a wn6/7-t.

Ja meg nagyobb számot mutat, az mindenképpen fejlődés, szereti a nép ha nagy szám áll a neve mellett.

• dfsz34

őstag

válasz Steelheart2 #14972 üzenetére

A WT pz4-nek is jó a kamoja, de a borsónak sokkal jobb természetesen. Azért így sem kell szégyenkeznie, a tier 9 TD-k között a harmadik legjobb értéke van.

Ezt ki kell használni természetesen. A másik dolog, a fordított beállás, ezzel tolatni kell, amit meg kell szokni. Egyrészt az ágyú kitéríthetőség miatt, de talán ennél is fontosabb, hogy ilyenkor nagyon kicsi felületet mutat és nagyon kicsi célpontot ad az ellenfélnek. A járulékos haszon az, ha menekülni kell, ezzel előre megy az ember, nem tolat, sokkal gyorsabb.

Ugye ez olyan dolog, mint scout tankkal sem orral állunk be a bokorba soha, hanem mindig háttal, ha spurizni kell onnan, akkor előre menjünk ne tolassunk, de nagyon kevesen gondolnak erre, na mindegy is.

A különbség, hogy sok scout hátrafelé nem tud lőni, a wt pz4 tud.

A látótávja kiváló, 410m, szintén használható.

Ami szintén jól használható, hogy felfele a löveg kitéríthető nagyon. Beállsz vele domboldalra és simán lövöd az ellent. Pl. sztepp pálya, szép lankás dombok két oldalt, ahova gyönyörűen feltolat a WT és lövi az ellen onnan. Ilyenkor szembe kell állni természetesen nem fordítva.

Városi harc, én bizony megyek vele, nem érdekel, hogy puha, de támogatni lehet és odavágni az ellen tanknak, amikor tölt. Szintén fordított felállás, kitolat ház sarkánál, egészen minimális célpontot ad csak és utána előre menetben tud visszamenni, ami sokkal gyorsabb.

Ami viszont nagyon nagy ügyessége igényel, ha jön a scout és a testet és a tornyot egyszerre kell mozgatni. Na azt gyakorolni kell sokat.

Most ezek jutottak eszembe, ha még valami lesz, megírom, de a héten nem tudok játszani technikai okok miatt, csak vasárnap, úgyhogy leghamarabb akkor.

• dfsz34

őstag

válasz emre #14969 üzenetére

A kilences WT a játék egyik kiemelkedő TD-je és ilyen, de legalábbis hasonló átlagot tartósan is lehet vele hozni. Nem epeniszt akarok vele méregetni, de pl nekem 2725 a nagy átlagom 215 csata után, illetve 933 xp és növekszik folyamatosan, mert végre ráéreztem úgy kb 180 csata után, mit is kell vele csinálni. A harmadik német TD legénységet ebben húzom mert most hogy volt akció a képzésre meg a top of tree akció is, hát visszavettem a tankot és bedobtam némi potya aranyat, hogy 100-ról induljanak a legények, de még nincs hatodik zérzék és mégis jobban megy, mint korábban pár hónapja, amikor húztam a wte100-t, hiába is volt akkor 5 skilles banda benne, pedig szerintem akkor is jól ment vele, a negyedik legtöbb átlag xp-m volt vele, de szépen megy most felfele.

Mondjuk ez már önmagában elgondolkodtatja az embert, hogy végül is ér-e valamit a sok skill a legénységen vagy egyszerűen csak parasztvakítás az egész. Most hatodik zérzék nélkül is tartósan megyek 3-3500 feletti napi átlagokat vele és 1000 feletti xp-t vele, de tény, hogy sokszor nem merek lőni, mert nem érzem biztosan, hogy nem fognak spotolni utána, viszont az óvatosabb stílus lehet, hogy kompenzálja a hatodik zérzék hiányát.

Brutális TD és nagyon érdekes a játékstílus vele, szerintem meg fogom tartani, annyira jó ez. Komolyan jobban élvezem vele a játékot, mint a WTE-vel, azzal olyan szenvedős valahogy, hogy lőni tudjak, mert állandóan f.sni kell a spot miatt, de ezzel meg minden jön magától és a 62% győzelmi arányom (ami messze magasabb, mint az átlagom) is arról beszél, hogy a folyamatosan kiosztott brutál sebzés csak hatásos.

Örülök, hogy másnak is bejön, ez egy méltatlanul mellőzött TD, pedig szuper jó és nagyon érdekes vele a játékstílus.

• dfsz34

őstag

válasz Tomi0703 #14963 üzenetére

Átlagban nem hoz egy siemka 3000dmg-t. Ahhoz 1,5-2 tár kell, mert nem fog minden lövés találni. Kizárt dolog, hogy egy siemka túléljen ennyi időt ezzel a tankkal olyan pozícióban, ahonnan ennyi lövést le tud adni az ellenfélre.

Gyakorlatilag mindig spotolják, fölösleges is ez ellen küzdeni, mindegy milyen legénység, kamo háló van, mindegy, spotolni fogják. Azonnal össztüzet kap a WTE, ha megjelenik a térképen továbbá ha nem szakaszban megy, akkor a csapat nem védi meg töltés közben (tapasztaltam már sokszor). A WTE-vel egyszerűen azt lehet csinálni, hogy gazdálkodni kell a hp-vel, kiszámolni, hogy mire elég, mert garantáltan meglövik ráadásul egyre több HE-t használnak ellene, ami miatt megfontolandó a páncél modul is (a wg is ezt ajánlja). Még kevés csatám van páncéllal, de érzésre sokkal kevesebb a modul és legény veszteség, de ez még kevés ahhoz, hogy ajánlani tudjam jó szívvel, majd később lesz több tapasztalat vele.

Szakaszban igazán kemény a WTE, de magányos siemka nem fog az életben soha ezzel 3e sebzést átlagban lehozni. Egy csomó olyan csatája lesz, hogy spotolják és kb 20 másodperc múlva már kiszedték és ő jó, ha lőtt két sebzőt közben vagy semmit. Ha több WTE van, mindig van olyan, amelyik <1000 sebzéssel zárja a csatát, ennyit arról, hogy mennyire op.

Persze OP, ha nem fedezik fel, ha nem lepattanókat lő, ha és ha. Sok dolognak kell összeállni, hogy ki tudja osztani a brutál sebzést.

A sniperkedésben meg a rossz kamo miatt nincs olyan szignifikáns előnye egy jó kamo értékű és gyorsan töltő tankkal szemben, mondjuk egy obj263.

Az a gond, hogy sok olyan csatám van, ahol alig lehet vele sebezni és azok szépen viszik le az átlagot. WTE-vel támadni csak akkor lehet, ha szakasz van az ember háta mögött vagy legalább egy picit értelmes csapat. Sniperkedni csak nagyon ügyesen irdatlan távolságra az ellenségtől lehet, mert azonnal felfedezik.

Ezzel együtt kicsit 3000 feletti az átlag sebzésem a WTE-vel, de tény, hogy nem vagyok nagy mestere, bár most a siemkákról beszélünk, azoknál azért bízom benne sokkal jobban játszom. Nem igazán reprezentatív, de nekem fv183-al 100hp-val magasabb az átlagsebzésem, mint a WTE-vel. obj 263 és 268 kb 100-al van lemaradva csak, F155 meg 500-al, de azzal tényleg nem tudok jól játszani (sniperkedni sz.r az ágyúja annak és amióta ennyi az arany illetve megpiszkálták az elejét a korábbi patchban, úgyhogy alig pattint, de nem találjuk egymást, nem megy vele sehogyan sem). Más tízes TD-m még nincs.

A kilences WT csak 300 sebzés átlaggal van lemaradva nálam, de az a gép tényleg egy brutális TD, még nagyon gondolkodom a borsó és a WT pz4 között, mindegyik szuper, de a WT pz4 az érdekes játékstílus és a brutálisan jó tulajdonságok miatt egyelőre a nyertes. Sajnos annyi legénységet nem vállalok, hogy kiképzek ami mindkettő megtartására elég lenne, mert a JPZE100-ra is kéne csapat és ott van még az említetteken kívül a hetzer,nashorn,stug, JP és JP2 (ez szintén egy brutálisan jó TD a mozgékonysága miatt, de erre sincs legénységem). Rengeteg brutálisan jó TD és jó lenne mindet megtartani, de kéne képzett legénység, minimum hatodik érzékkel és ennyit nem bírok kiképezni.

De mondjuk ez messzire vezet a tárgytól. Egy a lényeg, hogy bizonyos helyzetekben egy gyilkológép a WTE100, de a játékosok most már teljesen máshogy reagálnak és az azonnali össztűz,a páncél teljes hiánya, arty kiemelt célpont (egyre több az arty is), he lövedék használata ellene, mind azt eredményezi, hogy egyre nehezebb hatékony játékstílust kialakítani vele. Ha az ellenfél buta, akkor viszont valóban akár egy siemka kezdő is kitáraz többször beléjük. Ez megtörténhet, de egyre ritkábban, úgyhogy szerintem egyre kevésbé lesz op ez a tank, meg még további nerf is kinéz neki, úgyhogy szépen a helyére kerül a WTE is.

Akkor kell nagyon figyelni, ha szakaszban jön a WTE és nincs arty vagy nagyon buta az arty, mert ha jól összedolgozik több wte vagy más tankokkal megoldják a védelmét töltés közben, akkor tényleg gond van, mert csak csapatjátékkel lehet kiszedni őket, de azt nem várhatjuk el a normál nem-szakasz csapattársaktól.

• dfsz34

őstag

válasz Bingisz #14723 üzenetére

Igen, erről beszéltem, de nekem ennek a meglövése nem megy igazán nekem csak közvetlen közelről, mert nagyon pontosan kell eltalálni, kicsi a gyenge pont.

Már 100-150m távolságból is nehéz, mert az rng miatt soha nem megy pontosan oda, ahova célzok.

Na mindegy, gyakorolni kell, mert az akció miatt elszaporodtak nagyon.

• dfsz34

őstag

válasz emre #14720 üzenetére

Azért ha E3 rátolja az arcát az emberre, akkor nem sok gyenge pont marad, amit lőni lehet. A púpját múltkor 50120 stock ágyúval de arannyal nem bírta belőni, a balra löveg feletti gyenge pont elméletileg jobb, gyakorlatilag nagyon nehéz meglőni.

Én más lőhető helyet nem is ismerek ezen a szörnyetegen. Persze az alja, de ahhoz tolatni kell és ha jön előre folyamatosan, akkor nincs esély.

Van valami trükkös pont, amit ilyenkor lehet és érdemes lőni ezen a dögön?

• dfsz34

őstag

válasz Patrick76496 #14702 üzenetére

Nekem is feltűnt, hogy mennyire elszaporodtak az artyk újra és a nerf annyit elért ugyan, hogy mozgás közben tényleg nem nagyon szednek ki, de amint le kell álljak harcolni és csak egy kicsit is statikusabbá és kiszámíthatóbbá válik a mozgásom vagy ha lekapják a láncom és még nincs szuper sok skilles legénységem, hogy 4-5 másodperc alatt javítsanak, akkor máris betalálnak.

Régen kiszedték a cromwell-t a forduló manőver közben, most már ilyennel nem találkoztam, de azért 4-5 arty oldalanként megkeseríti a csatát az biztos. Ők lehet, hogy jól szórakoznak csak rajtuk kívül mindenkinek tele van a ....-a, hogy vagy állandóan mozgásban kell maradni még lőni sem szabad leállni vagy állandóan bujkálni kell előlük, de egy hiba és itt nem 3-400 hp veszteség.

Most arról ne is beszéljünk, mikor T95-el kapok egy szép nyílt pályát 4-5 ellen artyval, amiből legalább 2-3 nagy arty. Ez nagyon gyakori eset, az mm fekete humora! Kempelek végig a kevés arty védett helyen, aztán annyi a nagy csata nekem. Ha megmozdulok (próbáltam ezt is még a korai kísérletezős korszakomban a T95-el), akkor garantáltan nem jutok messzire.

A TD-k miatt rinyált mindenki amikor kevés volt az arty, de most ha van 4-5 arty oldalanként, akkor folyamatosan megy a rinya a chat-ben az artyk miatt. Elfelejtették a zemberkék, hogy korábban micsoda kempfesztek voltak az arty védett helyeken és merészelnek egy kicsit játszani, akár -micsoda meggondolatlanság- nyílt terepre kimerészkedni és ráadásul megállnak néha, az artyk meg büntetnek. Kivétel esetleg az a jó játékos, aki bekapcsolja a tempomatot a csata elején és végig teljes sebességen tolja, még lőni se áll le. Őt nyilván nem fogja az arty kiszedni, de egy átlagos emberkét, aki meg merészel állni, amikor lő, hogy célozzon, vagy csak úgy, hogy körbenézzen stb azt meg simán. Lehet riszálni a tankot, meg előre hátra, de ezekkel a nagy és lassú tankokkal nem lehet egységnyi idő alatt sokat elmozdulni és ha sok az arty, akkor valamelyik be fog találni de ha nem is talál, akkor is a splash lekapja a láncot és onnantól szabad a préda.

Evvan, az egyetlen jó hír, hogy bizonyos napszakokban kevesebb az arty és ha lehet, akkor kell a lassú dögökkel játszani. Amúgy pl a T95 tetszik, csak sok arty mellett keserves vele játszani. Mi lehetett az arty nerf előtt? Mindenki átugrotta szabad xp-ből? El nem tudom képzelni, hogyan játszottak vele akkoriban.

• dfsz34

őstag

válasz emre #14628 üzenetére

A WTE_re még inkább igaz, mert az a legrosszabb kamo értékű tank. Ha nem használnám a legénységet e25-n is, akkor már leszedtem volna rég, semmit nem ér.

• dfsz34

őstag

válasz Patrick76496 #14569 üzenetére

Már passz, hogy hol pontosan, de láttam egy gyereket, aki 15-16k csatát ment a type-al. 233 millió kreditje volt és hét skilles legénysége.

Igazából azt hiszem a hét skillel dicsekedett és feltett egy képet a legénységről illetve írta, hogy a type-al csinálta ezt, aztán utána volt egy egész érdekes fórum beszélgetés a témáról.

Na ez már durva. Én egy legénységet fogok hat skillesre fejleszteni, mert már nem sok kell hozzá, de ennyi, tovább nem megyek, mert már unom azt a vonalat, szovjet TD két ág + su12244-ról van szó.

Most tartok 5e csatánál, de ebben minden benne van, két ág full fejlesztése, tízes tankokkal mentem sokat meg a prém tankkal is.

A hét skillhez ezek szerint legalább háromszor ennyit kéne mennem, hát az nagyon durva, nekem soha nem lesz meg.

A rekorded állítólag egy orosz játékos, akik 45e csatát ment az is7-el. Nem biztos hogy pontosan emlékszem, de 40-50 között volt, arra emlékszem. Na neki nagyon durva legénysége lehet, 8-9 skill.

• dfsz34

őstag

válasz mrszitya #14381 üzenetére

Az első csata szerintem dupla xp-s volt, de csak tipp, egyébként nincs a wn7-ben ekkora súlya a frag-nek, de mintha valahol olvastam volna, hogy bizonyos számoló progik megbolondulnak a napi dupla xp-től és nem kezelik helyesen.

Egyetértek Bingisszel, a skálázással van nagyon nagy baj. Egy zöld, kék wn8 játékos nagyon zsákbamacska, nem tudhatod, hogy tényleg számíthatsz rá vagy egy olyan valaki, aki éppen jól megy a wn8 húzó tankokkal.

Bármennyire is ríttak azon, hogy de hát bizonyos tankokkal lehet a wn7-t húzni, valahogy nekem sokkal megbízhatóbbnak tűnik és ha egy wn7 zöldet, kéket látok, akkor tudom, hogy ügyes játékos, nagy valószínűséggel tartani tudja azt az oldalt. Ha egy wn8 zöld vagy kék, akkor meg csak vakarom a fejem, hogy menjek oda erősítésnek, aztán több tank csak győz alapon vagy mehetek máshova, mert ők tartani fogják azt az oldalt.

Nekem ez a nagy bajom és ha hülye wn8 zöldet, kéket látok, akkor az gyakran a wn7 eggyel lejjebbi kategória alján van, sőt láttam már két kategóriával lejjebb levőt is, bár az így tényleg ritka. Sok játékosnál több száz pont különbség van a wn8 javára, de érdekes módon a teljesítmény mégsem azt tükrözi, hanem a wn7-t. Vannak kellemes meglepetések, de nagyon ritkán.

A táblázatodban is az látszik, azt fantasztikusan megoldották, hogy a lila, kék wn7 még nagyobb számot lát a neve mellett. Illetve nagyon nehézzé tették a stat húzást a népszerű tankokkal, ezt megoldották, de pont a közép részét meg összekutyulták és én személy szerint nem bízom a wn8-ban, mert teljesen félrevisz, ha ez alapján próbálok egy játékos erejére következtetni. A wn7 teljesen jól működött szerintem, ha jött egy zöld vagy kék szembe, akkor tudtam, hogy most össze kell kapnom magam, de a wn8 esetében szánalom mit művelnek. Főleg egyébként a zöld és kék kategóriát tették tönkre, legalábbis azokra jobban figyelek, de lehet, hogy a sárga és narancs is fel van borítva a wn8-al. A lila eddig is erős volt, most is az, de ha lehetett nem őket választottam ellenfélnek.

Nekem csak azért van fent az xwm, hogy információt adjon egy játékos várható erejéről, de ha fals és használhatatlan az infó, akkor menjenek a búsba a wn8-al együtt, maradok a sokkal jobban bevált wn7-nél. Nem érdekel mivel lehet húzni, de nagyon megbízhatóan megmondja, hogy kik az erős játékosok, ennyi kell nekem.

• dfsz34

őstag

válasz dfsz34 #14375 üzenetére

Lejárt a szerk idő, kisapámmal beszéltünk az fcm pak-ról, amivel valóban lehet alkotni, de amíg a wn7-t viszonylag könnyű volt húzni vele, addig wn8-nak is megfelelő, nagyon erős kör már ritkább vele. Néha összejön, mint ez, 1829 sebzés, 454 spot, 7 frag. Ami különösen szép, hogy a listában engem követő csapattársam több, mint 1000-el kevesebb alap xp-t kapott, hm, de persze érthető, mert olyan rendesek voltak, hogy hagytak harcolni 5 közelítő ellenséggel (több tier4 is volt közöttük), amíg ők a városban foglaltak békésen. Nagy nyílt terepen azonban tényleg óriási előny a hatalmas látótáv, amit ki lehet használni.

Győzelem!
    Csata: Siegfried Line 2014.04.01. 15:58:08
    Jármű: FCM 36 Pak 40
    Szerzett tapasztalat: 4 464 ( x2)
    Szerzett kredit: 46 212
    Csatában elért Achievement: Top Gun, Nagy kaliber, Kiváló Lövész, Kiváló sofőr jelvény: "Tank ász"

#14377) emre ha jól látom a 76mm-es ágyúval van felszerelve

• dfsz34

őstag

válasz Midway #14370 üzenetére

A programban, rákeresel a játékos nevére és ott meg tudod nézni a statisztikáját, jobb klikk a nevén és játékos adatai.

E3 téma:
    Bedobok kb 100k szabad xp-t, illetve a t28 proton már kifejlesztettem az ágyút, motort, rádió is top. A t95-re pedig majd felugrik egyből a nagy ágyú, talán a lánctalp is. Így is nagyon sok xp-t kell összeszedni, ha sikerül, sikerül, ha nem, hát nem. A jó dolog, hogy kb az e3 árának felét, kétharmadát össze is szedem az akció alatt a plusz 30% kredit termelés miatt.

Tegnap beszélgettünk a wn8 vs wn7-ről. Ez két egymást követő csatám a hetzer-el. 1536 ill. 1539 sebzés, 6 ill. 4 frag. Gyakorlatilag csak HE-t használok, két normál lőszert viszek, aranyat semmit. Most vettem vissza nemrég a 4 kill akció miatt, de legénységet csak most tudtam adni neki, most volt akcióban a hétvégén, úgyhogy végül nem tudtam használni sokat, mert a hétvége ráadásul nekem kiesett, de így is vagy 5 alkalommal adott 75k-t tegnap.

Azt nem mondom, hogy ezt az ász szintet folyamatosan lehet vele hozni, de ez a tank egy brutális stat húzó. Itt meg is bukik a wn8 elmélet, mert akit tényleg a stat érdekel, az előveszi a hetzer-t a hellcat helyett és letarolja vele az ellenfelet, közben meg brutál statot is csinál. Kreditet is egészen tisztességesen hoz, prémmel 25e nettó ilyen csaták után, átlagban is 15-18e-re lehet számítani, mert a troll ágyú biztosan sebezni fog. Ez azért egész jó a tierhez képes. A wn8 850 sebzést kér a lila szinthez, ami kicsit óvatosabb játékkal összehozható meglepően könnyen. Egy dologra kell nagyon figyelni, hogy iszonyat vaksi tank, mindig legyen egy jobb látótávú társ a közelben, ha lehetséges.

Vereség
    Csata: Ruinberg on Fire 2014.04.01. 15:18:23
    Jármű: Hetzer
    Szerzett tapasztalat: 1 605
    Szerzett kredit: 28 278
    Csatában elért Achievement: Top Gun, Nagy kaliber, Védő, Hidegfejű, Kiváló sofőr jelvény: "Tank ász"

Győzelem!
    Csata: Erlenberg 2014.04.01. 15:26:05
    Szerzett tapasztalat: 3 170 ( x2)
    Szerzett kredit: 28 749
    Csatában elért Achievement: Nagy kaliber, Kiváló sofőr jelvény: "Tank ász"

• dfsz34

őstag

válasz Djuree #14363 üzenetére

Érdekes, hogy gyenge pontnak csak az alját és a búbját írják. Ha szembe áll, akkor nekem a lövegtől kicsit feljebb és balra, olyan szellőzőnek kinéző valami is belőhető elvileg.

Amx 50100, hat lövésből egy sikerült oda betalálni.

Ez az E3 elölről egy undorító valami, JT-vel csak másodikra tudtam belőni az alját is, mert még ott is tud pattintani.

obj268 aranyat megeszi az eleje, hogy hogyan, azt nem értem, de nem vitte át

Remélem sikerül mexereznem nekem is az E3-t még most az akcióban, de még csak a t28-t kezdtem, nem lesz könnyű.

• dfsz34

őstag

válasz KisApám #14353 üzenetére

Az fcm pak lila szintjét 750-re ! lőtték be. A kék 600-tól kezdődik. Elmebetegség. Ez egy célt szolgál, kiütni még egy húzó tankot, mert egy tier3 tanknak ilyen szintet belőni elmebetegség.

A te átlagod 568, azaz még a kék szintet se hozod vele. Érdekes, hogy nekem is kb ugyanannyi, 558, a tapasztalat is hasonló 657-658, úgyhogy szerintem kb egy szinten vagyunk vele, annyi, hogy te kb 2x annyi csatát mentél vele.

Jó, az igaz, hogy az átlagban benne van az összes csata, amikor még csak ismerkedett vele az ember, amikor elszállt a net stb stb..

Csak azt akarom mondani, hogy az utolsó 100 csata biztosan mindenkinek erősebb, mint az első 100.

Ezzel együtt is a 750 átlagot nagyon nehéz hozni vele, vannak kiemelkedő csaták, amikor simán akár dupláját is sebzi az ember, de átlagban már nem könnyű ezt a szintet hozni.

A wn6/7-t tényleg jól lehet húzni ezzel a tankkal, csak akkor meg a wn8 szint csökken le keményen.

Persze a wn8 sem csak és kizárólag a sebzés, nekem 2003 a wn7 vele és 1922 a wn8 ezzel a teljesítménnyel.

A wn8-t egyébként szerintem a TD-k húzzák mocskosul (nem reprezentatív, de nekem az első öt):
    FV183 (2710), WT auf PZiv(2506), jpanther (2505), borsó (2382), obj263 (2341)

Illetve nekem még a panther (2416) van a lila sávban. kb >2350

A tiger nálam nem szerepel jól, de szerintem inkább a régi csaták miatt, ahol nem tudtam vele normálisan menni. Az utolsó 40-50 csata már valószínűleg lila lenne, mert 1500-2000 sebzést szoktam vele hozni, de tényleg csak az elmúlt pár hétben, mióta visszavettem és újra játszom vele. A korábbi kb 200 csata sokkal gyengébb volt.

• dfsz34

őstag

válasz bullseye #14341 üzenetére

A wn8 sok sebből vérzik. Egyébként azt valóban megoldották vele, hogy bizonyos tankokkal már nem lehet húzni, sőt visszamenőleg lehúzza a statot.

Csak egy példa, pzs35, eszement magas sebzés szintet kérnek. 675-t egy 50 átlag sebzésű tier 3 tanktól, amit ráadásul gyakran berak tier5 csatába is a program, ahol alig lehet sebezni vele, azt is kizárólag arannyal.

Hogy mennyire blőd ez a wn8 szint, a tiger-től meg csak 1350-t kérnek a lila szinthez. Ez nevetséges, torz az egész, nincs egy egységes rendszer a wn8-ban.

Egy dolog látszik, hogy a wn8 arra készült, hogy kib.sszon a népszerű wn6/7 húzótankokkal. Ennyi.

Az eredmény végül is sikeres, hellcat, fcm pak, pzs35 stb korábbi húzótankok mehetnek a lecsóba, olyan magasra húzták a lécet, már persze akkor, ha valaki tényleg statra hajt. Ellenben röhögve megcsinálj a lila szintet a tiger-el és van egy csomó más tank is a wn8-ban, amik teljesen el vannak rontva, irreálisan alacsony sebzés szintekkel (mindkét irányba rengeteg a furcsaság, túl sok vagy túl alacsony).

A másik, hogy ha kiíratod a wn8 mellé a wn7-t is, akkor érdemes nézni, hogy vannak emberek, akiknél több száz pont különbség van a wn8 javára. A szomorú tapasztalat az, hogy szinte minden esetben a wn7 mutatja a valós erejét a játékosnak ilyenkor, köszönő viszonyban nincs a pályán mutatott teljesítmény a wn8-al. A lilák még csak-csak, de a kék wn8 játékosok, akik zöld wn7-el rendelkeznek, azok bizony a zöld szintnél nem tudnak többet.

Egy dolog lehet, ami a wn8 mellett szól, hogy elvileg ezt tankonként lehet finomhangolni, ha egyáltalán van a készítőkben energia, hogy kicsit rendbe tegyék.

Én a magam részemről wn8-t dobtam a lecsóba és wn7-t használok. Hiába lehet húzni, azért aki játszott már hellcat-al tudja, hogy ahhoz is érteni kell, nem elég a garázsból kigurulni. Egy jó hellcat játékos meg jó td-vel, med-el és felderítőnek sem utolsó. Egy ilyen játékos erős, akármit is mutat a wn8, szerintem egyelőre jobb a wn7, messze megbízhatóbb az az információ a játékos erejéről. A wn8-t meg talán rendbe teszik, talán nem.

• dfsz34

őstag

válasz Mister_X #14333 üzenetére

80 csata? A hetzer-el elég lenne 15-20 is az egy millához a mostani négy killes akció mellett.

Ez egy átlagosnál némileg erősebb kör a hetzer-el. 107e nettó kredit. Még nincs meg rá az ász, amikor régen fejlesztettem, akkor nem jött össze, úgyhogy megvettem újra. Illetve a két tízes mellett megtartok még pár német TD-t, mert nagyon jók, úgyhogy kell egy második legénység is, most akcióban van a képzés és 100%-ról elindítom őket. Troll ágyút rá és mehet a móka meg a kredit eső.

Győzelem!
    Csata: Murovanka 2014.03.31. 17:21:20
    Szerzett tapasztalat: 2 846 ( x2)
    Szerzett kredit: 109 488
    Csatában elért Achievement: Nagy kaliber, Fadin medál, Kiváló sofőr jelvény: "1. osztály"

• dfsz34

őstag

válasz Mister_X #13948 üzenetére

Amikor megvettem az Excelsior-t, akkor megnéztem, hogy a profik hogyan mennek vele.

A fame-s pro gyerek átlag 1473 sebzést és 1326 xp-t csinált az excelsior-al. Azt mondtam, hogy ez nem normális, komolyan. Ja és ez 213 csata átlaga, tehát tartósan tudja hozni ezt a szintet. wtf

Mondjuk arannyal nem spórolt gondolom, de ez mutatja, hogy van tartalék az excelsior-ban, bár nekem sehogyan sem akar bejönni ez a tank, túl gyenge az ágyúja.

• dfsz34

őstag

válasz emre #13892 üzenetére

A várakozás egy dolog, de tényleg nem gondoltam, hogy ennyi primitív idióta játszik. Ez tényleg iszonyat, hétről hétre rosszabb lesz és mindig hétvége a mélypont, ami egyre mélyebben van.

• dfsz34

őstag

válasz Midway #13886 üzenetére

Addig örülj, amig nem talál.

Próbálom leduplázni a tankjaimat, de egyszerű szóval iszonyat mennyi ostoba primitív játékos van.

• dfsz34

őstag

válasz mefistofeles #13861 üzenetére

Hétvégén valóban majdnem mindegy, hogy mit mutat az xwm, mint győzelmi esély. Ráadásul sokszor látni, egyértelmű, hogy nem a tulaj játszik az acc-al, vagy vette vagy mittudom én, vagy éppen most kezdte az új accot egy pro, mindegy is.

Pont most hoztunk le simán egy 38% esélyes csatát. T34-el vagyok, sidescrap és lövik a lánctalpamat orrba-szájba, komolyan már mosolyogtam kínomban. Nagy néha tudtam tolatni, lőni egyet és vissza és újra lekapják a lánctalpat. Na mindegy is elvoltunk. Ensk a pálya, a házaknál a sínek szélénél csináltam, megkerülni nem tudtak. Aztán lassan elfogyott az ellen, egy makacs proto maradt ott, de nem bírtam kiszedni, mert a roncsok mögött lapult.

Elmondom a trükköt, ami a moron idiótáknál simán működik. Ott hagytam a protot és a hosszú háznál elindultam felfele, de az ágyú csövét vissza fordítottam és jobb gombbal rögzítettem, ha jön mögém, akkor ki tudjam egyből lőni. A moronok ugye azt hiszik, ha valaki előre megy, akkor az ágyú csöve is előre fog mutatni, aztán volt koppanás. Nagy bőszen kijött a ház sarkánál én meg bumm :) , aztán mentem tovább. Utána egy tiger2, tiger egymás mellett keménykedtek velünk, de szintén megkajálták a side scrap-et, bár ott már a társaim is segítettek.

A végén maradt egy kv1s, aki megint totál idióta, átlőhető fal mögé nem bújunk ugye, de ő ezt nem tudta.

Ja igen, másik idióta, egy SP kilőhetetlennek hitte magát, mert megdicsért amiért kilőttem. Hát igen, jó, kösz a dícséretet, de basszus, 249 pennel az SP hasát bármikor, főleg nem is forgat, teljesen szabad célpont. A tetejét is meg lehet lőni, de az rng miatt ott már mellé mehet, a hasa jobb. Nem volt ez nagy dolog, de az SP mégis annak hitte, vagy csalást sejtett és gúnyból mondta.

Egyáltalán nem érződött a csatában, hogy csak 38% az esélyünk.

• dfsz34

őstag

válasz Patrick76496 #13739 üzenetére

Az feltűnt neked, hogy 14. skill van a parancsnoknak ?

Mi a jó élet, mennyit játszott ez ? Ezt nem tudom elképzelni, komolyan mondom, szerintem ezek kapják valahogy ezt a legénységet, ez szinte képtelenség.

• dfsz34

őstag

válasz Djuree #13081 üzenetére

Ja, ja, ez a gond nemzetek csatájával, hogy néha az egyik oldalt teleszórja egy tier-el kisebb tankokkal, mert éppen nem talál mást. Csomó olyan csatám volt, hogy vagy nálunk vagy az ellenfélnél 4-5 legalsó tier tankkal több volt. Ha nincs csapat, hagyni kéne a csába ezt a játékmódot, de az MM csak erőlteti.

• dfsz34

őstag

válasz Djuree #13057 üzenetére

Igen, rájöttem, hogy felhúzom magam a gold detektoron. Nem tudok ezen változtatni, de felidegesített, ha valaki arannyal lőtt. Úgyhogy inkább letöröltem. Ha meglőnek, akkor meglőnek, nem érdekel mivel volt. A He-t azt látom a sebzésből, ha nem he akkor meg, hogy arany vagy nem arany olyan édes mindegy. Ha sebez, akkor óvatosabb vagyok vele, forgatom, visszamegyek stb függetlenül attól, hogy mivel lőtt.

A másik, hogy konkrét gyakorlati haszna nagyon csekély. Egyetlen helyzetet sem tudok említeni, amikor bármit is másként csináltam azért, mert aranyat lőnek rám, sőt csak felidegesített, ami inkább hátráltat.

• dfsz34

őstag

válasz sebijani1982 #13050 üzenetére

Azért a TD-ket sem kell ám félteni. Állunk lesben a varázserdő déli részén, én KV4-el, de még stock minden rajta, ez később lesz fontos. Berongyol a scoutunk, felvillan 8 ellenség, egyet tudtam lőni és direkt néztem a hosszú töltés alatt, hogy még 2 sebzés volt semmi más, minden pattant vagy mellé. Bemegy egy med, hasonló, csak most én is pattanok a stock ágyúval, mire betölt eltűnt az ellen, lövök egy vakot. Bemegy még egy med, ugyanaz, most találok én. Vesztettünk 3 tankot, az ellenfél meg maximum 2e hp-t, de tankot nem, úgyhogy kezd baj lenni. Végül is nem lenne rossz az arány, de valakinek csinálni kéne valamit. Gyors tank csak TD maradt ott, JP például. Elkezd két TD lökdösni, hogy menjek nekik spotolni, írom nekik, hogy az nem fog működni, mert a második bokorig nem jutok stock cuccokkal, olyan lassú, menjünk együtt. Semmi válasz, csak lökdösnek tovább. Meguntam és elmentem balra a zászló irányába, elkezdődött a fásítás (f..ck) a chatben, meg a noobozás. Egy tiger2 megunta és elindult, de az történt, amit megjósoltam, felvillantot 2 ellenséget és elpusztult kb a második bokornál az össztűzben. Gyors tank kellett volna oda vagy egyszerre menni, de a TD-k nem moccannak.

A csata másik öröme az volt, amikor a kék is3 legoldnoobozott, amiért aranyat használtam ellene. Nem sokat érdekelt, de írtam neki, hogy ő bl9-el van, aminek az átütése nagyobb, mint az én arany lőszeremnek. Mit vinnyog? Ja tanuljam meg a gyenge pontokat, amiket egyébként ismerek, csak az is3 rángatózott össze-vissza és csak az elejét mutatta, ahol szintén van gyenge pontja, de nagyon pattogós, ha nem találom el pontosan, márpedig rángatózás közben azzal a sz.r stock ágyúval nem sok esélye van. Mindegy is kilőttem a csába, nem sokat érdekel a vinnyogása. Én egyébként fel sem teszem a gold detektort, mert csak még egy idegesség forrás, de gyakorlati hasznát én nem láttam.

• dfsz34

őstag

Beszéltünk nemrég T29 kontra Tiger, most volt egy olyan nemzetek csatája, hogy 14 T29 + t25/2 és 14 tiger + sturer emil.

Abszolút kiegyenlített csata volt, 48% nyerési esély mellett indultunk neki. Az eredmény, mi 6 db T29-t vesztettünk és minden ellenfél kilőve.

Győzelem!
    Csata: Airfield 2014.02.16. 15:41:56
    Jármű: T29
    Szerzett tapasztalat: 2 720 ( x2)
    Szerzett kredit: 37 207
    Csatában elért Achievement: Kiváló sofőr jelvény: "3. osztály"

Nem tudtam különösebben jó eredmény hozni, mert beszorított három tiger és sokáig nem tudtam moccanni (hull down volt, sebezni nem bírtak), de a 2e sebzés így is megvolt, 2130 egész pontosan.

Mit lehet erre mondani? Ez tényleg a puding próbája volt. Szinte teljesen kiegyenlített erőviszonyok mellett indult a csata, de a T29 jobb használhatósága és a remek hull down és a nagyobb alfa eldöntötte a csatát elég simán a T29 irányába. Hiába lő gyorsan a tiger, ha nem tud sebezni illetve ha ugrál ki-be, akkor meg egy 80-100-al nagyobb pofont kap, mint amilyent ad.

• dfsz34

őstag

válasz scyllarus #12980 üzenetére

Nézd meg a statisztikát inkább, lehet, hogy neked nem megy vele. Előfordul, de a stat is azt mondja, amit én játékosként látok, hogy nagyon erős a tierjében a T29. Gondolj bele, ez csak az átlag, átlag játékos is jobban megy vele, mint bármelyik másik nehéz tankkal és akkor mit lehet belőle kihozni, ha kicsit elmélyed a használatában az ember?

[link]

Nem mondta senki, hogy a Tigerrel nem lehet a terepet kihasználni, de nem egy kategória a kettő. A tigernek ráadásul egy elég jól belőhető gyenge pontja van a tetején, amit nagyon sokan ismernek. Azaz nem olyan biztos, hogy sikeresen lehet vele bújócskázni egy T29-el szemben. Ahogy írtam, mozgatni kell a T29 fejét, aztán mindjárt nem olyan egyszerű a gyenge pontját meglőni, mondjuk mozgatás nélkül sem egyszerű.

A tigernek is van sok jó tulajdonsága,a nagy hp, a RoF és a pontos, jó átütésű ágyú, de ahhoz, hogy ezt kihasználd, nyílt terepen kell elkapd az ellenséget, ahol egymás után sokat bele tudsz lőni, mert az alfa meg jóval kisebb. A T29-el ellenben, ahogy a terep engedi, akár egészen közel is lehet menni. A Tiger kigyullad elől is, ami nagy probléma forrás, a T29 nem, csak oldalról, hátulról, de nem számít gyulladós tanknak. A Tigerhez képest meg pláne.

Jó sniper tank a tiger, nem vitás, a T29 ebben lemarad, de nem tudom, úgy vagyok vele, hogy van elég sniper td amúgy is, most még egy nehéz tankkal is azt csinálja az ember?

Úgyhogy ez ennyi, ha valaki ügyesen kezeli, akkor mindegyik jó tank, de ha arról beszélünk, hogy melyik használható univerzálisabban és melyik alkalmas a kemény ellenfelekkel való harcra, akkor a statisztika nem hazudik. Az rendben van, hogy tier5-6 esetleg 7 tankokat mindegyik jól tudja aprítani, csakhogy a csaták fele tier8-9 ellen van.

Szerintem, ami a tigernek a legnagyobb baja, hogy elől gyullad és emiatt nagyon meg kell gondolni, minden frontálisan bevállalt lövést. Szerintem emiatt sokan leszoknak a nyomulásról vele, de a kemper stílus meg nem nehéz tankhoz illik. Egy T29-el belemászok az ellen arcába, szinte kizárt, hogy komolyabb sérülést okozzon elölről a hp-n kívül.Ha meg az arcában vagyok, akkor a gyengébb játékosok lövik a tornyot össze-vissza jó pattogósan. A narancsra simán rá merek mászni, de a sárga is, ha látom, hogy max két lövés.

(#12984) Stigma.HC Mindent lehet, kerüld meg a dombot murovankan, mennyi időveszteség az? Nem is belegondolva, hogy az ellenség sem hülye teljesen és biztos lapul valaki az erdőben vagy fent a dombon. Az ágyú kitéríthetőség pont itt jön be, mint tényező, mert egy t29 a domb mögül is tud úgy lőni, hogy te csak a rettenetesen nehezen sebezhető tornyát látod. Sokszor kerültem már T29-el olyan helyzetbe, hogy több ellenség jött rám és nem kv1 volt, hanem 8-9 vasak. Ha látják, hogy nem megy szemből, persze megindulnak oldalra és itt jön be, hogy a csapat lövi-e őket.Ha segítenek és lövik őket, akkor még mindig ki tudnak szedni, de olyan brutál hp veszteség mellett, hogy a támadásuk szinte biztosan elakad és akkor gondoljunk bele, hogy tier9 csatában mit nyertek érte? Kiszedtek egy hetes tankot, hm.

• dfsz34

őstag

válasz Djuree #12977 üzenetére

igen, bár nem tudom feltűnt-e neked a nulla hp veszteség mellett :)

Ami az igaz ereje a T29, a domborzat és fedezékek jó kihasználása mellett ilyen tier5-7 tankok egyszerűen nem ellenfelek. Az IS sem, mert annak meg dombot kell másznia és átjönni a csúcson, hogy meglőjön és kap közben szépen.

Igazából ez a tank messze kilóg a tierjéből felfele.

• dfsz34

őstag

válasz scyllarus #12975 üzenetére

Most mentem még egy kört a T29-el. Ez egy teljesen alap alap csata. Nulla hp veszteség mellett, kihasználva a domborzatot, 2121 sebzés 1 kill. Gyakorlatilag még meg sem izzadt a T29 egy ilyen tier7 csatában. Több sebzés fizikailag nem volt lehetséges, mert nem értem oda, illetve a társak lelőtték az ellent.

Ez nem egy nagy csata, hanem ez egy teljesen alap csata a T29-el, ennél szinte csak jobbakat lehet vele menni. 2e sebzés szintén teljesen alap ilyenkor. A kill szám sok mindentől függ, azt nehezebb így számolni.

Ha az ellenség kicsit okosabb és nem a tornyomat lövi, talán még sebezni is tudtak volna, de gyakorlatilag egyedül illetve minimális támogatással kiirtottam volna a zászlót védő 5 tier 5-7 tankot és nem nagyképűség, hanem egyszerű ténymegállapítás. Az IS-nek botrányos a lövegkitéríthetősége, jöhet fel a dombon, esetleg egyet belém is lő és vége, mert közben kap hármat csak tőlem. A többi tank meg egyszerűen nem ellenfél, ha feljönnek a dombon, akkor visszatolatok és 2-3-t kiszedek a dombon. Ha valaki körbejön, nem tud kilőni én hamarabb végzek és ő következik. Semmi ilyesmi nem volt, szerencsétlenek próbálták lentről a tornyot meglőni, hát most nem sikerült.

Győzelem!
    Csata: Murovanka 2014.02.14. 14:27:05
    Jármű: T29
    Szerzett tapasztalat: 1 162
    Szerzett kredit: 38 791
    Csatában elért Achievement: Kiváló sofőr jelvény: "3. osztály"

• dfsz34

őstag

válasz Dr_Syrex #12969 üzenetére

Ezért kell úgy használni hogy picit forgatod a fejét és nem mereven bámulsz előre és csak a lövés idejére fókuszálsz. A gyenge pontot nagyon precízen kell meglőni és körben pattint. Nagyon nem szabad forgatni, akkor az oldalát meglövik, de olyan 20-30 fokos szögben mindkét irányba simán. A jobb játékosok persze kiismernek hamar és megvárják, amíg lősz és akkor lőnek ők is, de evvan, mást nem lehet tenni, lőni kell.

Nem is teljesen pontos ez a kemény fej meghatározás, mert kemény a lövegpajzs, de a toronyra magára inkább a mocskosul pattintó kifejezés lenne igaz.

• dfsz34

őstag

válasz [HUN]Dani #12965 üzenetére

Hát pl, az ágyú kitéríthetősége és a nagyobb alfa. Nem sniper tank a T29, úgy kell nézni a dolgot. Pont azért adja brutál módon az xp-t, mert szinte minden kiosztott sebzés közelről de legalábbis látótávon belül történik.

Persze ezzel gondolkodni kell, nem srégen beállni vagy egy bokorban lapítani oszt lőni, ahogy kifér a csövön, de dombos terepen egyértelműen előnyben van, megeszi a tigert, ráadásul annak a gyenge pontja egész jól meglőhető a tornyán, a T29-é meg kis mozgatás mellett a szinte lehetetlen kategória. Városban gyakorlatilag mindig lehet fedezéket találni, ha más nincs sidescrap is működik. Nyílt terepen van egyedül az, hogy nem szabad leállni a Tiger-el (de igazából senkivel sem) pisztolypárbajra, mert nagyobb a RoF neki. Ha mégsem lehet elkerülni, akkor azért egy dolog be szokott jönni, hogy a Tiger-t ki lehet szemből gyújtani elég gyakran. Ha ez nem sikerül, akkor nyílt terepen meg sniperkedésben nyer a tiger, evvan.

A kemény fej, az nem csak valami mellékes dolog, hanem igen gyakran csata eldöntő tényező, főleg ha az artyt már kiszedték vagy nem is volt. Mire kiszedik a T29-t olyan vérveszteséget szenved az ellen, hogy abból már nem áll talpra, nem beszélve az időveszteségről.

A teste nyilván nem a 200+ penes ágyúk ellen véd, de kicsit rázva elég sok kisebb tank pattog róla, a heat-et meg a lánctalp gyönyörűen fogja. Ez a kemény test dolog amúgy is olyan szerintem, hogy erősen illúzió abban megbízni. Persze, bizonyos helyzetekben egy tiger2 ki tudja használni, de a legtöbb helyzetben szinte semmit nem ér, meglövik alul, ha nem rejti el vagy ha nem forgat eléggé. Ha forgat, akkor meg az oldalát lövik. Ha a tornyot forgatja, akkor meg ott lövik meg. A kemény test ott segíthet, ha 1:1-ben kell leküzdeni valakit, ami tényleg nem gyakori és még akkor is lehet aranyat használni, ami a páncél hatását eltünteti. Mondjuk az biztos, hogy arra nem lehet számítani a T29 esetében, hogy a teste védeni fog sokat, de kis gondolkodással rájön az ember, hogy mit csináljon.

Összeségében egy jól összerakott tank a T29, kevés negatív tulajdonsággal és nagyon jól kihasználható előnyökkel (torony, nagyon jó ágyú kiváló kitéríthetőséggel, tier7-ben jó látótáv), variálható taktikával T9 csatában is ott van a helye. A legtöbb xp-t pont T9-ben csináltam vele, egyedül hull down a domb oldalon
    Severogorsk, 7 ellenséggel szemben, akik nem tudtak körbekerülni, aztán mire kiszedtek buktak sok sok ezer hp-t és a csapatom meg már a hátukban volt addigra. Ha top tank, akkor meg nem is kérdés, tarolás.

Például egy tiger-el Tier9-ben mit lehet kezdeni? Sniper maximum, mert ha belemegy a csatába, akkor nincs olyan technika vele, amivel életben lehet maradni sokáig, maximum a lapítás. Néha mosolygok, mondjuk most két kilences tankom van, tortoise és t54e1, aztán a tiger sokszor ugyanazt akarja játszani, mint kis tier ellen, kiáll srégen és köpi a -sokszor arany- skulót. Csak hát ugye a válasz kicsit brutálisabb, mint amihez szokott. A másik, amikor trükközik a tiger és ugrál ki-be, akkor meg a tornyot szépen belövöm, t54e1-el meg oldalba kapom és kitárazok, ha tehetem. Egy T29, ha lerakja a testét a játékos viszont már lényegesen keményebb dió. Rá kell támadni, mást nem lehet csiálni, ami mindig kockázatos vagy hosszú percekig lövöldözök a tornyán a gyenge pontra és kb minden harmadik lövés fog betalálni. Az arany lőszer sem segít, mert pattan, a he is, ráadásul a kemény felületen meg alig sebez, ha mégis sikerül.

• dfsz34

őstag

válasz scyllarus #12954 üzenetére

"Tudom, hogy teljesen egyedül vagyok a véleményemmel, de ezt a T29 nevű szarkupacot mire lehet használni?"

Húha, ez most tényleg user error lesz. A játék szerintem és sokak szerint is legjobb nehéz tankjáról beszélünk egyébként, a tier-el súlyozva persze.

Nem akarok nagyképűsködni, de keményebb csatában 1500, noobokkal teli könnyebb csatában legalább 2000 sebzés a minimum, amit ezzel hozni lehet de ez tényleg csak az alap, a minimum. Ennél sokkal jobb csatákat is lehet vele menni, 1200 alap xp felettiekre gondolok. Ha kijön a lépés, akkor minden harmadik, negyedik csata ilyen.

Fedezék mindenhol van, dombos terep, roncs, kőhalom stb. Az arty valóban megtalál, ha sokat kempelsz, de ez minden tankra igaz.

A teste meg nem annyira puha azért bár bizonyos pen felett valóban nem véd, de azért nagyon sok szenved vele, hogy átjője. Ha pl dombon jössz ki és ferdén áll, akkor is jól pattint a szög miatt.Másik trükk, hogy pl su troll ágyúval nem szembe kell állni, hanem az oldalát mutatni és a tornyot felé fordítani. A lánctalp majdnem biztosan benyeli, ha a tornyot lövi, akkor meg pattint.

Nem sok ilyen tank van, de erre érdemes az időt rááldozni és megtanulni vele játszani. A lényeg, ha kitanulja az ember, akkor rendkívül szórakoztató vele menni és még akár 1:n helyzetekben sincs minden veszve (főleg hull down helyzetben), ami azért valljuk be nem sok tankról mondható el. Kevés tankot tartottam meg, a T29 az egyik.

• dfsz34

őstag

válasz kicsitrash #12637 üzenetére

Tulajdonképpen nem lenne rossz TD a foch, de az ágyúnak nagyon kicsi alfája, nem is tölt nagyon gyorsan, 8,02sec és a tetejébe elég sok az eltévedt lövés még teljesen beszűkült célkereszt esetében is. Ha nincs beszűkülve, akkor meg tapsikoltam örömömben, amikor eltalálta az ellenfelet, annyira ritkán fordult olyan elő.

Rázva az eleje brutális, tényleg, a legtöbb játékos nem tud vele mit kezdeni, csak sajnos olyankor jön az arany lőszer, ami már nem pattog róla olyan gyakran. Zöldek, kékek lilák ha nem arannyal lőttek, akkor sokszor mást nem tudtak csinálni, mint esetleg leláncolni, de az sem ment mindig nekik és ha mégis, akkor full javítás mellett én voltam a gyorsabb. Tártöltősek ellen meg ott a kis javító és utána az óvatosabb játék.

Ez mind szép, csak a kis alfa, vért izzadtam mire kilőttem egy ellenfelet és az idő tényező nagyon fontos, mert rázom rázom az elejét, de azért előbb-utóbb belövik vagy arannyal vagy szerencsével, meg a lövés idejére meg kell álljak.

Az sem tetszett, hogy már egy type is simán leforog, ami a gyors szovjet TD vonallal (obj263 ág) soha nem fordult elő, a másik szovjet ágon meg brutál sebzés van, ott a type nem nagyon jutott közel.

A JT szerintem jobb, az ágyúja jobb, erősebb és a csatában ez sokat számít.

• dfsz34

őstag

válasz Patrick76496 #12626 üzenetére

Látom a foch-al te sem bírsz 1700-1800 wn7 felett menni tartósan. Én nem bírtam tovább és beletoltam szabad xp-t, hagytam eleget a tortoise nagy ágyújára, más nem kell mostanában, akkor meg minek szenvedjek a foch-al. A legalja kilences TD szerintem.

A másik, hogy mivel az elején jó a páncél, főleg ha rázza az ember, ezért az első pattanó után (sokan már előtte :) ) aranyat tölt mindenki ellene.

(#12634) sebijani1982: én felemeltem az arany mennyiséget a tankjaimban és ha valaki arannyal lő rám, tőlem is azt kapja a következő lövésnél. Epic, amikor a tisztán arannyal lövő E100 visong, mert én meg arannyal belövöm az arcát :)

Ezzel együtt az igazán érthetetlen, amikor puha tankokra vagy az oldalát mutatókra lövik az aranyat. Teljesen értelmetlen dolog, de szinte érezhetően terjed az arany lőszer. Vannak csaták, hogy a sebző találatok közül egy nem arany, volt már olyan is, hogy mind az volt.

Az is csak duma, hogy már be volt töltve, mert akkor meg egy elég ostoba játékossal állunk szembe, aki nem lát ennyit sem előre, hogy az ellenfél beforog majd vagy például vonul és az oldalát mutatja. Jó, T95 ellen én is aranyat töltök, mert már közepes távolságról is szuper pontos ágyú kell a gyenge ponthoz, de Maus, E100 ellen csak a bénák töltenek. Pont tegnap T57-el vagyok, meglőtt egy másik T57 arannyal. Írom neki, hogy normális, aranyat lő rám? Mire nem elég neki 258 pen? Azt írja, hogy az E100 ellen, wtf, akkor gyenge pontja van elöl az E100-nak, mint az ólajtó és nem rejtegette, mert noob volt a szerencsétlen.

• dfsz34

őstag

válasz diegho #12484 üzenetére

Mi az, hogy nem egyedüli tízes tanknak tesz be őt az MM? :)

Vagy lehet, hogy az xwm-re gondolt és azt sérelmezte, hogy nem elit szakaszok mellé rakta be őt a program csupa paradicsom ellenében.

Másra nem gondolhatott ilyen bonyolult agyszerkezettel.

• dfsz34

őstag

válasz Taragas #12372 üzenetére

Biztos, hogy van értelme. Maus-on van nekem és 30 csata alatt egyszer sem tudtak az artyk kilőni és a legnagyobb sebzés. amire emlékszem 800 volt. Legénység meg tényleg nem sérül, legalábbis nem is emlékszem olyan arty lövésre, ami a földbe döngölte volna és legényt ölt volna, pedig szép nagy célpont és mentem már vele teljesen nyílt pályákon is. Pedig volt már, hogy tízes arty úgy ahogy van telibe kapta és 200 sebzés, semmi modul, semmi legény. Néztem is, hogy hát csak ennyi volt?

Az E75 elég jól páncélozott és pattintós normál vagy akár arany lőszer ellen, de az arty oda tud b.szni neki. Nyílt pályákon sokat segíthet.

• dfsz34

őstag

válasz belaazallat #11668 üzenetére

Benne voltál a 10 legtöbb xp-t szerzők között? A botok miatt csak akkor számít bele, ha benne vagy az első tízben.

• dfsz34

őstag

válasz isti101 #11252 üzenetére

Ez egy jó weboldal, itt sok infot megtalálsz
    Excelsior max 6-ig kaphat

Matilda BP is max 6-ig

Az Excelsior jó tank, de igényli az arany lőszert bizonoyos tankok ellen, pl kv1. Bár közelről ott is viszi a gyenge pontos simán, csak ugye közelre kiállni egy kv1-el nem tanácsos, mert ha gyenge pontot el is találod, biztosan fogsz pattani valamikor, amig ő szinte biztosan meglő és nagyobbat is sebez, de oldalról, hátulról simán megy és viszonylag jó a mobilitása az Excelsior-nak, illetve el lehet bújni vele domb mögé, amíg sok tanknak pocsék a löveg kitéríthetősége és máris előnyben vagy. Ami szintén meglepő, hogy hátrafele egészen jól megy, lehet vele kő körül keringeni vagy taktikázni. Jó tank, na, a tierjében.

Igaz, kell aranyat használni, viszont kitermeli az Excelsior az árát. Okosan váltogatni kell a lőszerek között, amit megkönnyít a gyors töltés idő. Kis hp-s ellenfeleket he-vel kell kilőni, esetleg a keményebbeket arannyal. Vinni kell kb 6-.8 aranyat, azzal már kiszedsz egy kv1s-t is, ha szükséges, de mondjuk az a csata nem fog sokat hozni. A jó hír, hogy kitermeli az arany lőszer árát, ha okosan használod. Ha lesz újra akció, akkor meg venni kell aranylőszert előre olcsóbban.

A matilda BP-t nem ismerem, de az ágyúja jobb átütésű. Van viszont szerintem egy komoly hátránya ha az Excelsior-al hasonlítom össze, hogy csak 4 fős legénységet húzhatsz benne és a rádió operátor lemarad képzettségben. Az Excelsior-ban 5 fős legénység van, ami passzol mondjuk a churchill 7-el és a black prince-el, igaz utána már négyfős legénység van az angol nehéztankokon is, szóval tier8-tól már mindegy, de tier6-7-ben hiányozhat a képzett rádiós.

• dfsz34

őstag

válasz echterion #10569 üzenetére

Ha mindenképpen cseréled majd, akkor tegyél rá mentor-t, legalább addig a többi legény gyorsabban fejlődik.

• dfsz34

őstag

válasz Taragas #10566 üzenetére

Az önbizalmat valóban lehet, hogy megdobja, mert én is mentem JT8.8-al három kört csokival, aminek duplája a hatása és olyan csaták voltak, hogy ihaj, rögtön a legelső 120e nettó kreditet hozott (a csoki árát nem számolva, mert azt nem vettem, hanem valahonnan volt még korábbról) és a másik kettő is 100e körül.

Ha valaki úgy érzi neki segít tegye fel, nekem tényleg mindegy, de ez amit írsz már egy jobb megközelítés szerintem, harmadiknak, negyediknek berakni.

• dfsz34

őstag

válasz echterion #10563 üzenetére

Ezt kifejtenéd?

Pár tized másodperccel rövidebb töltési idő, illetve 2,3% javul több más funkció, de hogy ez markáns különbséget jelentene, ez így elég érdekes kijelentés.

Nagyon ritka az olyan harci helyzet, hogy egy E100 folyamatosan tüzeljen, de még ebben az esetben is tized másodpercekről beszélünk, nem többről.

Egyébként itt a fontossági sorrendről beszéltünk, ha valakinek 1-2 skill van, akkor szerintem ostobaság a BiA-ra pazarolni, ha 3-4 van már neki, akkor hadd menjen, mert amit felsoroltam, szerintem azokon kívül édes mindegy mit teszel rá, mert észre nem veszel semmit a gyakorlatban.

Ez egy vélemény, nem muszáj követni, de ahogy mondtam van már félprofi legénységem és az ott tapasztaltakat írtam le.

• dfsz34

őstag

válasz cscsali #10541 üzenetére

Így van. Szerintem amik használható skillek: hatodik érzék (minden tankra, mert egy bokorban lapuló TD-t máshogy nem fogsz észrevenni), Javítás (nem kérdés, hogy miért), Célmegjelölő (2 másodperccel tovább látod a célt, ami számít, főleg lassú töltési és/vagy célzási idejű tankokon), álcázás (mehet nehéz tankra is, mert ugyan az álcáját sokat nem növeli, de a spot utáni eltűnési időt lerövidíti).

Az összes többi, beleértve a BiA-t is, olyanok, hogy nincs érezhető hatásuk. Van 5 skilles legénységem is, de az előbb említetteken kívül az összes többi skill észrevehetetlen.

Mondjuk ha valaki szeret ütközni, akkor még az ütközés skill lehet hasznos, de én nem szoktam, úgyhogy azzal nincs tapasztalatom.

• dfsz34

őstag

válasz Taragas #10304 üzenetére

Ez a tömeghez vonzódás. Komolyan mondom, hogy már magamon is észreveszem, hogy kezdem felvenni a siemka stílust. Belesz.rok, kiállok és lövöm az ellenséget, max annyi, hogy nem az oldalamat mutatom, hanem beforgatom, de nem mozgok, minek. Ha a csapatom elhullik, úgyis vesztünk, ha meg az ellenség hullik el, akkor nyerünk. Főleg, amikor látom, hogy totál de totál véletlen az egész, hogy ki nyer. Ha csak ránézek az ellenségre már sebzem, de az ellentetje is előfordul gyakran.

Próválok leduplázni pár ötös tankot, amiket még az küldetések miatt vettem, de ami ötös tierben folyik, az kriminális. Sorozatban 3-5 perces csaták, ami azért gáz, ha vesztek, akkor nyilvánvaló, de ha nyerek is, futnom kell, hogy egyáltalán sebezzek és ne az utolsó harmadban végezzek az úgymond óvatos játékstílusommal.

Már azt nézem, hogy az überprok is kezdik átvenni ezt a stílust. Tegnap mentem egy kazna szakasszal, ők type én aladár. Hozzájuk csapódtam, bár sajnos az aladár kicsit lassabb, jó lett volna egy gyorsabb nyolcassal lenni, de mindegy. Normál csata volt sztyeppén. A srácok elhúztak abba az irányba, ahol a zászló szokott lenni a másik játékmódban és sorban szétszedtek mindenkit én is próbáltam lőni mögöttük, mellettük, de jóval kevesebb jött össze, mint nekik. Ami viszont furcsa volt, hogy nulla fedezék, csak tényleg ritkán mentek takarásba, mennek, lőnek, mennek, lőnek, ennyi volt. Mondjuk nagyon szépen összedolgoztak, jó volt látni, ahogy szorul a hurok az ellenség körül és pillanatok alatt kilőttek mindenkit, ketten 8 kill-t szereztek én kettőt. A többiek is, mint egy megvadult darázsraj utánunk jöttek, amikor látták, hogy hullik az ellenség aztán kész is volt. Az egész csata nem volt 5 perc. Ami érdekes, hogy tulajdonképpen látszatra nincs nagy különbség az előrerohanó/ rusholó siemka stílus és az elit szakasz stílusa között, "csak" azok a megoldások, hogy lendületből kilövik az ellenséget, nem pedig megállnak szerencsétlenkedni, ha valaki felbukkan.

• dfsz34

őstag

válasz echterion #10287 üzenetére

Az a gond, szerintem, hogy máshogy tekintesz erre a játékra, mint ahogyan ők. Te egy csapatjátékot látsz, ahol tudsz fejlődni és ahol a csapat próbál mindent megtenni a győzelemért.

Ők meg egyszerűen egy tankos lövöldözős játékot látnak, mintha lenyomnának pár menetet a blitzkrieg-ben mondjuk. Ami viszont frusztrálja őket, hogy ők a nagy tankokkal akarnak lövöldözni,, ami az ő teljesítményükkel lehet, hogy több hónap, akár 1 év is lenne. Itt jön a bot, ami segít xp-t szerezni, amit lehet szabadra váltani, de akár a fejlődés során mindig más tankot berakni a bot kezelésébe és az majd szépen kifarmolja az xp-t és a ő lövöldözhet a nagy tankkal. Hurrá.

• dfsz34

őstag

válasz Taragas #10281 üzenetére

"Kicsit" átalakul a játék képe. Gyorsabban vége lesz a csatáknak, mondhatnánk azt is, hogy "pörgősebb" lesz :)

A nagy böhöm tankok nem férnek majd el prokhorovkán a szigeten. Tier 8-ban már most is a lökdösődés megy a jó leshelyeken el hallufon, tízes tankokkal ez még érdekesebb lesz. Lehetne még sorolni...

• dfsz34

őstag

válasz echterion #10276 üzenetére

Egy bot kb napi 3-5k xp-t tud kitermelni, a lövöldözős fajta kicsit többet, de azzal nagyon ritkán találkozni, ellenben afk tank most már minden csatában van, néha több is.

Egy 9-es tank kb 200e xp, tehát 1,5-2 hónap múlva a 9-es tier elesik és utána 2-2,5 hónap és a tizes is.

• dfsz34

őstag

válasz [HUN]Dani #10266 üzenetére

A vörös tenger jelenleg tier 8 körülig ér, utána is van persze idióta, csak már érezhetően kevesebb.

A sok kis bot viszont szorgalmasan gyűjti az xp-t, úgyhogy a vörös tenger lassan mindent beborít.

Megfigyelhető volt, ahogy egyre magasabb tier-be kerülnek ezek a tankos lövöldözős játékot játszó gyerekek, vagy ha nem gyerekek, akkor együgyűek. Jelenleg már egészen jól ellepik délutánonként a tier8-at, de a rengeteg bot alapján nemsokára feljebb lépnek tömegesen.

Valamit piszkáltak az MM-el a 8.8-ban komolyan mondom, szinte minden csatámban, főleg a duplázókban alul vagyok és nem scout-al.

• dfsz34

őstag

válasz scyllarus #10238 üzenetére

Ezzel a játékkal reggel és késő eset szabad csak játszani.

A csaták undorítóak, amikor a sok noob ellepi és látom, hogy mindenki csak szenved még a prok is. A szerencsétlenebb csapatnak elhullanak a noobjai gyakorlatilag tényleg pár pillanat alatt vagy egyszerűen csak nem vesznek részt a csatában, hanem képesek akár végig elleni valahol, maximum ha már csak 1-2 lesebzett ellenfél marad, akkor kelnek életre, hogy gyorsan szerezzenek egy frag-et és nagy diadallal learassák a győzelmet.

Direkt figyelni szoktam, hogy mit csinálnak a nagyon jó játékosok, ha éppen én vagyok a szerencsésebb és a mi csapatunk van fölényben és támadják, mint egy mérges darázsraj. Hát, a helyzet az, hogy hiába buták a noobok, egyszerűen annyi szabad lövéshez jutnak, amig a pro tölt, hogy gyakorlatilag semmit nem tud kezdeni velük. Akkor van csak szerencséje, ha félős noobokkal kerül össze, akik képesek nagy túlerőben is takarásban reszketni és néha orral kimenni, hogy lehessen őket jól lőni közben, de ez van ritkábban. Általában a horda körülveszi.

• dfsz34

őstag

Itt írta valaki azt hiszem és tényleg, teleb.ssza airfield-et artyval, hogy teljesen játszhatatlan tőle az egész. Ezt még megfejeli a délutáni noob áradat, akik úgy összesz.rják magukat a sok artytól, hogy nem mozdulnak ki a bázisról, hát nagy öröm egyedül támadni. Rajtam kívül még 3 tank támadott az összes többi az artykkal meg a szokásos xp gyűjtő botokkal a bázisnál maradtak.

• dfsz34

őstag

válasz pws #10137 üzenetére

Igen, nem rég óta játszom, de már én is észreveszem a játékosállomány romlását és ezzel párhuzamosan kezd szerencsejáték kinézete lenni a dolognak. Ha a mi siemka harcosaink begőzölnek az elején és 5-8 tankot vesztünk 2 perc alatt, akkor utána gyakorlatilag lehetetlen nyerni, mert a noobok is lőnek, ha célpontot látnak és nagy falkában támadnak olyankor, mindig van valaki az oldalamban vagy a hátamban, hiszen több tankjuk van. A fordítottja meg ugye szintén unalmas, mert most azon mit lehet kedvelni, hogy jönnek az ostobák, kiállnak az oldalukat mutatva mozdulatlanul lövöldözni sokáig és mi meg a takarásból kilőjük őket. Hát fantasztikus... Jó, egy-két könnyebb csata régebben is jól esett, ha éppen nagyon nehéz csaták voltak előtte, de ez, hogy tiszta szerencsejáték lett belőle már gáz. Erre meg még ráerősít az MM, na ez még egy hosszú történet ugyebár, hogyan manipulálják az RNG-t.

Amíg tart a prémem, addig kihozok belőle mindent, meg van még pár tank, amit ki szeretnék próbálni, de utána nagyon alapjáratra teszem a játékot és a stat meg nem érdekel. Egyetértek veled, az az ostoba, aki statot nézeget, meg veri a mellét ebben a környezetben, ahol a tudás leértékelődött a szerencsével szemben.

Egyébként már a prok sem mernek nagy egyedül jönni. Régebben sokat láttam egyedül, most már inkább csa szakaszban, mert bekerül egy siemka hordába és miután a csapat fele elhullott már úgy kilövik őt is, mint a sicc, esetleg többet sebez, kicsit tovább marad életben, de a vége ugyanaz.

• dfsz34

őstag

válasz Taragas #10133 üzenetére

Engem is sok minden zavar, de leginkább a rengeteg afk. Nem igaz, hogy mindnek technikai problémája van, inkább valami programot használ. Olyan bottal, ami lő is rám, eddig csak egyszer találkoztam, de ilyen belép, aztán nem csinál semmit rengeteg van és kezdik teljesen tönkretenni a játékot. Főleg tier 1-5 hemzseg tőlük.

• dfsz34

őstag

Tényleg abba kellett volna hagynom mára korábban, mert jönnek az idióta lövöldözős játékot játszó retardáltak. Most nagyon kiakadtam, megyek ruinbergben előre a nagy dög JT8.8-al, mögöttem egy dicker max meg egy amx 50 100, mondom, jó, fedezik a hátam (szóltam is nekik a chat-ben) én meg kilövöm az ellenfelet a foglalókörben, 3-4 kis tank, hamar végük lett volna és komoly előnybe kerülünk. Be is fordultam és lövök, de nem figyeltem igazság szerinte a hátamra és ez a két vadbarom meg elpárolgott onnan közben, ezzel teljesen szabadon hagyva a hátamat. Elmentek másik utcába ott lesegetni, mert a semmit csinálták éppen.

Na jó én itt abbahagytam mára, mert ezek a vadbarmok, ahogy megjelennek, azonnal olyan szintre züllesztik a játékot, hogy élvezhetetlen. Ha győzünk is, akkor semmi ellenállás, unalmas sz.r a játék, mert elhullanak, mint a legyek pár perc alatt és ha meg az ellenfél győz, akkor hasonló, csak talán még idegesítőbb. Páran próbálunk ellenállni, de a JT8.8 tipikusan nem az a tank, amivel sokat lehet alkotni ha több ellenfél jön több irányból. Megfordulni sem tudok és már kilőttek a bátor mesterlövészek.

• dfsz34

őstag

válasz emre #10070 üzenetére

Én azt hiszem, most abbahagyom reggel, a csúcson, su12244-el mentem 4 csatát és su101-el 1-t.
    4 kill, 3k sebzés, nettó! 50k kredit átlagban és két top gun, úgy, hogy pont a su12244 duplázó csatámban, ami természetesen tier9 volt, nulla sebzést tudtam okozni, annyira jó volt a csapat, illetve a 3 lövésem mind lepattant az e75-ről, szóval majdhogynem azt az 1 csatát ki is lehetne venni az átlagból.

A legjobban az a döntetlen fáj, mert simán lehozhattuk volna, de két olyan idióta csapattársam is volt, hogy amikor foglalt az ellenség, nem mentek vissza megoldani, de legalább spotolni nekem, sőt előtte elmenekültek onnan és ott hagyták az artyt prédának. Nekem kellett visszafutnom, de ezzel sok időt vesztettem. A végén meg lejárt az idő és én meg csak félúton voltam az ellen bázishoz, pedig ha megmozdul ez a két idióta, akkor az utoljára maradt artyt simán kilőhették volna. A legidegesítőbb, hogy az egyik idióta kapott védő plecsnit, mert amikor spotoltam az ellenséget, aki foglalt, akkor nagy bátran és gyorsan belelőtt és így ő is teljes xp-t kapott, pedig nem érdemelte meg.

Gyozelmek / Csatak: 80.0% (4 / 5)
    TP: 7769
    SzabadTp: 472
    Kredit: 256606
    Gold: 0
    Sebzes: 15270
    Serules: 2185
    Kilove: 20
    Talalatok: 75.9% (83 / 63)

• dfsz34

őstag

válasz dfsz34 #10048 üzenetére

Egy előnye van a retardált áradatnak, ha éppen kijön a lépés, akkor szép köröket lehet futni. Egyedül kellett elbánnom egy arl44-el meg egy tiger2-vel. Beforgattam az aladárt szépen és a tiger a jó ég tudja hányat lőtt rám és nagy része pattant. Ami dühített, hogy nem vettem észre, hogy a töltő sebesült meg, azért tölt lassan és elhasználtam a kicsi és a nagy javítót is és csak akkor kapcsoltam, hogy gyógyítani kéne, mert így hamarabb kilőttem volna a tiger-t. A bolond arl meg közben ment körbe, hogy a hátamba kerüljön, ami a szokásos noob technika, mert szemből ezek akkor sem támadnak, ha az lenne az ésszerű.

Győzelem!
    Map: El Halluf
    Date: 2013.09.23. 18:44:32
    Jármű VK 45.02 (P) Ausf. A
    Szerzett tapasztalat 5 874 (2x szorzó a nap első győztes csatájáért) + kredit: 90 187
    Csatában elért Achievement: Acélfal, Kiváló soför jelvény: "Tank ász"

• dfsz34

őstag

Az idióta felhozatal elérte a kritikus szintet. Az arl v39-t nem tudom egyszerűen leduplázni, már a hatodik csatán vagyok túl. A másik, hogy csak tegnap fejlesztettem ki a nagy ágyúját és az rng valami iszonyat ma, hellcat, type 58, vagy bármilyen med, mind pattog, wtf? Csak úgy tudok sebezni, ha nagyon közel megyek, de úgy meg nem leszek hosszú életű, remélem csak az rng, mert ilyen iszonyat sz.r ágyúval én még nem találkoztam. Három lövésből kettő legalább pattan ma.

• dfsz34

őstag

Ezzel a szép csatával búcsúzok a JPanther-től, ami egy egészen kiváló TD, csak ajánlani tudom. Az akció miatt lett ilyen sok xp, amúgy kb a 2/3-a. 5,1k damage 5 kill. Az ellenség megtette azt a szívességet nekem, hogy megtámadta a hegyet nagy erővel, az eredmény alul.

Győzelem!
    Map: Sand River
    Date: 2013.09.22. 12:47:11
    Jármű Jagdpanther
    Szerzett tapasztalat 3 938 + kredit: 67 411
    Csatában elért Achievement: Kiváló soför jelvény: "Tank ász"

• dfsz34

őstag

válasz mno #10021 üzenetére

Mivelhogy nagyjából ugyanaz az ágyújuk, ezért kapott tier limitet az M10. Igazából már egy keményebb tier7, pl a T29 is kihívás neki, de ezzel együtt egy nagyszerű tank. Nagyon jól termeli a kreditet és érdekes csatákat megyek vele. A WR az én esetemben sajnos gyalázatos, pedig 1000 felett van az avg dmg, de mint móka és farmoló tank, nagyon jó az M10, csak a csata végeredményébe nagyon ritkán tud hathatósan beleszólni.

• dfsz34

őstag

válasz Gaz 78 #9999 üzenetére

Igen, pontosan tudom miről beszélsz, nekem is van mumus tank, pl a T34. Egy tipikus T34 kör, 2800 dmg, 3 kill, T8-10 csatában, kilöttem egy is7-t, batchat-et meg su101-t és a harmadik legtöbb sebzésem volt (több, mint pl a jpze100-nak) és mégis vereség, mert a T9-10-ek elhullanak 500-1200 sebzés mellett, ami ezen a szinten édeskevés. Még egy T8-tól is többet várna az ember.

Na mindegy, legalább a kreditet adja. Megcsinálom a duplát, aztán hagyom, pedig szeretem a T34-t, de ez a borzalmas WR vele...

Vereség!
    Map: Murovanka
    Date: 2013.09.21. 19:34:12
    Jármű T34
    Szerzett tapasztalat 1 163 + kredit: 65 197

• dfsz34

őstag

válasz Plasticbomb #9989 üzenetére

A T34 remek tank, nagyon jó köröket megyek vele, sok 100e nettó kredit feletti csatám van, de az az átkozott WR, most kicsit javult, de még mindig csak 44% vele és a sok csata miatt nehezen is fog ez javulni, meg nem is akar javulni az a legrosszabb. Na mindegy, azt szoktam csinálni, ha látom, hogy nagyon cumiágon vagyok vele, akkor a napi duplázókat is kihagyom inkább és megyek mással.

Sikerült a küldetés, megkaptam az egy hét prémet meg a cuccokat. A T1H meg az AT2 röhögve megcsinálta, szinte nem volt csatám két kill alatt, a t-34 az szenvedős volt 30 feletti csata kellett hozzá, pedig sok goldot használtam...

• dfsz34

őstag

válasz isti101 #9979 üzenetére

Ahogy sokan írják, tiger 2, jobb löveg, jobb páncél, cserébe lassabb, de VK-val sem nagyon lehet rohangálni, akkora nagy dög nulla kamo érték mellett.

Más, 33 csata kellett hozzá, de megvan a T-34-el a 20 frag végre és 48% WR mellett, ami annyira nem is rossz a rengeteg retardált miatt.Amit már beszéltünk sokszor, most is bejött, ha egy tank stock és fejlesztés alatt van, akkor kegyetlen MM-t kap a sok retardált csapattárs személyében, ami vagy így sikerül mindig vagy tudatos, nehéz eldönteni. Azért az is biztos, hogy a stat bu..ik nem fognak kihúzni stock állapotról kis tier tankokat, mert úgy leromlana nekik a WR, hogy csak na. Átugorják szépen szabad xp-ből, mert képtelenség a nem fullos tankokkal jó WR-t hozni, még fullossal is nehéz egyébként.

:) természetesen full golddal mentem a T34-el, most amúgy is olcsóbb, meg a jutalom bőven kárpótol érte

• dfsz34

őstag

Nem tudom, hogy ki hogyan van vele, de a t-34-el nagyon keserves a 20 frag megszerzése, annyira lop mindenki. Az a legkevesebb, hogy taktikusan kivárják, amíg én lövök és csak utána lő, pedig betöltött már csak kell neki a frag, de a legdurvább, amikor egy kb 200 hp-s ellenség elvonul egy csapat sajátom előtt, én pont töltöttem és az több mint 5 másodperc a 75%-os legényekkel, ami sajnos, mert a többiek nem lőttek, mert mindenki várt, hogy majd a másik először és majd utána ő kiszedi. Olyan tankok voltak ott, amiknek legalább 2 lövés a 200hp tudniillik. Az ellenség meg ahogy kell szépen elvonult előttünk és be a fedezékbe, hát azt mondtam, hogy ennyire idióták nem lehetnek, komolyan gondolom. Azért is érthetetlen, mert csak a három tankkal számít a frag és a többinek elvileg majdnem mindegy kéne, hogy legyen.

• dfsz34

őstag

válasz Djuree #9917 üzenetére

Kár, hogy a type nem kapható :(( Mostanában már nem látok olyan sokat belőle, lehet, hogy legalább a gift shop-ba visszarakhatnák.

• dfsz34

őstag

A nap legjobb köre. A legszebb része az volt, amikor rámrontott egy sárga (tehát már nem noob) full hp szakasz, tiger és panther m10 egyszerre, pontosabban a panther jött csak hátba akart támadni és ezzel elvesztett fél percet és az lett az ő veszte is, mert azalatt elpusztult a tiger. A tiger okosan lekapta a láncomat, csakhogy 100% repair meg BiA gyorsabban javít, mint ahogyan ő tölt. Nem tudom, hogy csinálták de mialatt kilőttem mindkettőt nem tudtak egyáltalán megsebezni, minden pattant és utána meg ment a gyanúsítgatás, hogy csaltam, mert a tiger a buff után ahhoz szokott, hogy leszedi a TD-ről a láncot és utána nyugodtan az oldalába kerül és kilővi. Hát majd megtanulja, hogy a su-val vigyázni kell. Gyorsan tölt, gyorsan javít és gyorsan forog és majdnem kétszer akkorát sebzek, mint ő, ráadásul még ki is gyulladt, úgyhogy biztos örült ez a szakasz nekem :)

Győzelem!
    Map: Redshire
    Date: 2013.09.18. 21:18:42
    Jármű SU-122-44
    Szerzett tapasztalat 2 469 + kredit: 124 693

• dfsz34

őstag

válasz dfsz34 #9881 üzenetére

Lejárt a szerk idő, következő csata ugyanez, 8 idióta nulla sebzéssel zárt. Próbáltam egy at2-t kiszedni, sikerült is volna, ha nem vesznek körbe négyen hirtelen, de még így is vergődött az at2, majdnem kiszedtem (m7-el mentem).

• dfsz34

őstag

válasz KillBorn #9880 üzenetére

Na igen, legutóbbi játékom, 11 idióta elhullott 2 perc alatt, rohamoztak tudniillik. 8 közülük nulla sebzéssel. Nagyszerű ez a játék.

• dfsz34

őstag

válasz robogo81 #9836 üzenetére

Ezt beszéltük már korábban, hogy nagyon úgy tűnik, a program előre eldönti melyik csapat nyerjen és érezhetően húz az RNG valamelyik irányba. Utána ha nagyon noob az ellenfél, akkor még mindig veszíthet, de lejt a pálya nagyon. Normális véletlen eloszlásnál lehetnének ilyen helyzetek, amit leírtál de olyan nem, vagy csak nagyon nagyon ritkán hogy az egész csatát ilyen "véletlenek" sorozata kísérje. Namost az van, hogy az ilyen helyzetek nem ritkák, hanem rendszeresek, úgyhogy ebből mindenki vonja le a megfelelő következtetést.

A JT8.8-al azért látod ezt ennyire kritikusan, mert sok lövedéket lő ki nagyon gyorsan, ráadásul egy pontos ágyúja van elméletben és ott bizony nagyon látszódik a turpisság. Pl. ha a su12244 mellélő, akkor már észre sem veszem, mert az még 10m-ről is mellélő és mindig is olyan volt, ha nincs beszűkülve, de a JT8.8 valóban egy nagyon pontos és gyorsan célra álló ágyúval rendelkezik, ahol sokkal érthetetlenebbek az ilyen "véletlenek".

Rengeteg ilyen helyzetem van nekem is, hogy kellene egy pontos lövés, de megy az mindenfele, csak nem oda, ahova szántam. A másik, hogy vannak helyzetek, amikor egyszerűen nem hagy egy tankot kilőni. Mellélövök, láncot leszedem, ha mégis sebzek, akkor marad neki valami minimális hp-ja és eltűnik és ezek az esetek gyakoribbak, mint egy normál véletlen mellett kéne legyenek.

Azt nem tudnám megmondani, hogy több volt-e előtte, mint most, de tényleg nagyon bosszantóak az olyan helyzetek, hogy teljesen álló célpontra, teljesen beszűkült és szintén álló JT8.8 folyamatosan melléket lő, ráadásul a távolsán sem nagy. Vesztettem már ilyen miatt rengeteg csatát, pl tegnap, három ellenfél maradt meg én, de tulajdonképpen mindegyik kilőhető lett volna, sikerült az alját elrejtenem, a tetejét meg ugye ezek maximum megkarcolni tudták volna, ráadásul olyan értelemben bénák voltak, hogy nem támadtak rám egyszerre, hanem mindig kiugráltak a fedezékből, de egyszerűen nem hagyta a program kilőni a type-ot,a legveszélyesebbet, pedig annak kilógott a gyenge pontja, amit máskor jó eséllyel meglövök, de most 5 lövés és mind mellé ment, ami után elment bal irányba a type, annyira, hogy ő már tudta az oldalamat lőni és onnantól nem volt esélyem, mert merre forduljak, ha balra, akkor a két tank lövi az oldalamat, ha jobbra, akkor meg a type.

• dfsz34

őstag

Egy combosabb x2 kör a mostani akcióval a su-val. Az érdekesség, hogy úgy szedtem ki több tankot is, hogy nem fókuszáltam rendesen rájuk, ami su-nál általában szórást és mellélövést jelent, de nem most, nem ebben a csatában. Majdnem minden lövésem talált, máskor sokkal rosszabb az arány vele.

Győzelem!
    Map: Mountain Pass
    Date: 2013.09.14. 12:29:48
    Jármű SU-122-44
    Szerzett tapasztalat 3 722 + kredit: 143 583
    Csatában elért Achievement: Top Gun

• dfsz34

őstag

válasz Gaz 78 #9814 üzenetére

Igen, van benne eltérítés rendesen. Én a JT8.8-al szoktam ezt a legjobban megfigyelni, mert az csak úgy köpi a lövedéket és egy nagyon pontos ágyúja lenne elméletben. Amikor az elején látom, hogy egyszerűen nem tudom sebezni az ellenfelet, közelről, úgy értem ennek az ágyúnak 100-200m gyakorlatilag közvetlen közelséget kéne jelentenie és mégis, sokszor megy mindenfele a lövedék, meg amikor egészen egyszerűen nem hagy kilőni valakit, csak ha tényleg akkora noob, hogy nagyon sokszor tudok rálőni, akkor nem tud mit csinálni a program, de addig van minden, alá, fölé, jobbra, balra, lánc leugrik sebzés nélkül, penetration sebzés nélkül. Ugye a JT esetében ezek mind nagyon gyorsan lezajlanak, teljesen beszűkült célkereszttel, mozdulatlanság mellett is lő olyan melléket, de érdekes, hogy leginkább csak az olyan csatákban, ahol érezhető, hogy ezt már eldöntötte az MM, hogy kinek kedvezzen.

Nekem az a teóriám, hogy a sok noobot is sikerélményhez akarják juttatni és ez a legegyszerűbb módja. Persze egy ténylegesen véletlenszerű MM mellett ugyanez megvalósulna, csak nem lenne ugyanaz az élmény, amikor a vérpista dicsekedhet, hogy "nédmán a noob JT8.8 nem tudott kilőni 100m-ről mert én annyira tudok", közben meg ő ha csak rámnéz, akkor sebez... Mit lehet erre mondani, üzleti érdek.

• dfsz34

őstag

válasz Patrick76496 #9811 üzenetére

Jövő héten már tudjátok milyen keresztek és H**ler feliratok lesznek a tankok oldalán?

Nem lesz, mert csak te látod, más nem. Mindenki más az eredeti feliratot látja.
    Mondjuk olyan biztos lesz, vérpista menőzzön a haverjai előtt, akkor felteszi az ismert jelet.

• dfsz34

őstag

Ketten maradtunk kettő ellen, mi egy low hp-s t44 és én JT8.8-al, az ellenség meg LTP full hp-s :) és egy t28 proto 2/3 hp-n. A t44 rohamozni indult, mondom legalább addig várjon, hogy odaérjek, átváltok goldra és akkor van esélyünk lehozni a csatát. De igazából egy jó t44-es a proto hátába került volna, de hagyjuk.

Természetesen nem, odament foglalni, ahol a camper ltp spotolta és ennyi. Én nem mentem előre, döntetlen lett, de mivel volt idő, hiszen senki nem mozdult, megkérdeztem a chat-ben a t44-t, hogy mégis mire számított, mit akart csinálni? Nem válaszolt csak lenoobozott, pedig nagyon kíváncsi lennék ezeknek a gondolatvilágára, hogy ezt most miért csinálta.

• dfsz34

őstag

válasz pws #9775 üzenetére

Jó de ezek a gyökerek nem is ugyanazt a játékot játsszák. ok, lövöldözős játék, de ha van cél és ahhoz egy csapat, akkor minimáli értelmet kéne vinni a játékba. Ráadásul sokan költöttek már rá és nem ezt várják, hogy debil idióták teljesen tönkretegyék a játékélményt. Miért nem lehet egy olyan kapcsoló vagy beállítás, hogy eff +- párszáz játékosokkal akarok csak játszani? Hosszú a várakozás idő, rendben, nem érdekel, mert amikor hemzsegnek a retardáltak és végre egy jó, taktikus és izgalmas csatát akarok menni, akkor beállítom, hogy kb a szintemnek megfelelő játékosokkal menjek csak és akkor legalább nem úgy zárom a napot, hogy 20-30 csatából egyetlen egy sem volt érdekes.

• dfsz34

őstag

válasz Gaz 78 #9768 üzenetére

Ezt a játékot tényleg nem erre tervezték. Idióták lepik el a csatákat és gyakorlatilag pillanatok alatt elhullanak. Az a csapat veszít, ahol több ilyen játékosnak borul el az agya, ami teljesen kiszámíthatatlan.

Ha megfordítom a dolgot, akkor mint ellenfél is unalmasak. Milyen játékélmény egy szabad terepen álló, az oldalát felém fordító tank kilövése? Semmilyen.

A gond az, hogy ilyen játékos mindig is volt, de most már túlsúlyba kerülnek.

• dfsz34

őstag

Ne frissítettek a bauinok is, elképesztő milyen csaták vannak. Tiger P-vel, mivel lassú, mire beérek a városba siegfired line-on, már 8 tank mínuszban vagyunk. no comment

• dfsz34

őstag

válasz Steelheart2 #9758 üzenetére

Működik az, például:

Vereség
    Csata: Sand River 2013.09.11. 18:56:53
    Jármű: SU-122-44
    Szerzett tapasztalat: 2 046
    Szerzett kredit: 123 142
    Csatában elért Achievement: Mesterlövész

xp-nél is és credit-nél is beleszámította

• dfsz34

őstag

válasz Patrick76496 #9750 üzenetére

Teljesen addiktívvá tesz a su101, abba is hagyom mára, kicsit több, mint 20e xp összejött vele durván 2,5-3 óra és 17-18 csata alatt. Akik szidják, azok ugye a szokásos egy bokorban végig lesem az egész csatát emberkék szerintem. Ez egy fürge, fordulékony TD egy nagy átütő erejű ágyúval (ok, nem bl10, de nem rossz ez, ha muszáj, arannyal 330 pen átlagos átütés, az még a maus kivégzésére is elég, ha 1-2 lövésnyi hp maradt csak neki), amivel mozogni kell és lehet is. Meglepően jól pattint az eleje kicsit beforgatva. Mondjuk függőlegesen lefele szinte nem is lehet kitéríteni, ezért óvatosan, de játszani kell a pozícióval, de ez a felépítményből is adódik. Illetve a sebzése nem sok, de cserébe a töltésidő 6 sec csak. Ugye annak, aki a statikusabb játékhoz szokott ez probléma lehet, mert gyakran "felspotolódok" egy lövés után és akkor mozogni kell. Talán ezért is szeretik sokan a nagyot odab..sz ágyúkat, mert nem annyira macerás, elbújik valahova és amig tölt, addig elmúlik a spot hatása is. Mondjuk most pont olyan csatáim voltak, ha nem jól mértem fel a spotot, akkor mire bejelzett a hatodik érzék már bekaptam 2-3 lövést, szerencsésebb esetben csak 300 körülieket, máskülönben mehetett a legénység zuhanyozni a garázsba, mert kilőttek.

Esetleg a sebzését növelhetnék, mást nem tudok mondani.

Vannak helyzetek egyébként, amikor a gyorsan lövök kisebbet az előnyösebb, pl egy csatában a végén három ellenfél szorongatta az egyetlen megmaradt társamat és nekem sikerült hátba kapnom őket. Is3, centurion kilőve harmadik is3 bekapta a lövést és mivel megzavarodott a csapattársam kilőtte. 18 sec alatt 900 hp dmg kiosztva és két halott ellenfél. Perszer ez spéci helyzet, de itt pl egy isu nem sokra ment volna (eleve oda sem ért volna az ellen hátába), ráadásul az idő is szorongatott, már nagyon kevés volt hátra.

• dfsz34

őstag

Most tartok a SU101-nél a második szovjet TD ágon és ez a gép nagyon tetszik. Top ágyúval persze, anélkül nagyon pattogós, bár úgysem rossz tulajdonképpen. 6 sec alatt tölt, alap átlag 219 átütés sem rossz és golddal 330 pen az átlag átütése, gyakorlatilag nincs amit ne vinne át.

Utolsó csatában mines-on foglalt három ellenfél és goldot kellett betöltenem, hogy biztosan meglőjem az egyiket, csakhogy egy SP bukkant fel, na mindegy arcon lőttem célzás nélkül és vitte, mint kés a vajat.

• dfsz34

őstag

válasz Djuree #9739 üzenetére

Nem látszik, a kép alapján inkább nem mondanám meg, hogy mire gondolok, nem szalonképes. :)

Az a baj vele, hogy drága, még akciósan is 10e pénz, de ahhoz előre vennem kell egy csomót, 20e kreditet meg nem tudok kitermelni pluszban még a JT8.8-al sem, annyit nem javít azért.

De van még valahonnan 13 db csokim (soha nem vettem), egypárat még felhasználok, aztán véglegesítem a véleményem.

• dfsz34

őstag

válasz Dr_Syrex #9737 üzenetére

Az F9 cellánál voltam, a jobb szélénél, a teteje felé, annyira hátra, hogy csak a tornyom teteje látszódott a lentieknek, de én tudtam az ő tetejüket lőni. Is3-nak viszonylag könnyen lőhető a tetején levő gyenge pont, is8 kicsit nehezebb, a tiger2 meg elég nehéz, az többször is pattant. Egyszer még így is meglőttek valahogy lentről, valószínű nem figyeltem és túl előre mentem. Arra is figyeltem, hogy oldalt takarjon a hegy meg az a bunker ha F5-ben van mesterlövész, akkor ne tudja az oldalamat lőni. Arty nem volt, de talán ott nem is tudott volna meglőni ott a hegy miatt, de ez nem teljesen biztos. Egy kockázat volt, ha valaki körbe jön és E8/F8 elkezdi lőni az oldalamat, mert azzal a döggel nem tudok két irányba harcolni és random csatában ugye nem szokás segíteni. Egy scout próbálkozott is, de ennyiben szerencsés volt a lemming vonat, mert ott hemzsegtek a mieink a B-C sorban fent és így a hegy másik oldalán már nem mert senki próbálkozni utána.

Arctic

• dfsz34

őstag

Azt hiszem, hanyagolom a csokit, mert anélkül is megy a bolt. 4 tankot tartottunk fel ketten az artic pályán bal oldalon, mert a lemming vonat elment a másik irányba. A két is3 meg is8 meg a tiger2 csak lesett, hogy dombról lefele én simán lövöm a gyenge pontjukat a tetejükön ők meg ugye lőhetik az én felépítményemet előröl, de maximum gold vagy he tudna sebezni. Ez egy nettó 71k kör, mondjuk csokival 100k volt, de ott volt mák is rendesen, most nem annyira, csak amolyan iparos munka, a JT köpte a lövedéket, ahogy kell, az is-ek meg ugye bajban voltak, ők nem tudtak sebezni ellenben én igen. Ha mondjuk egyikük beáldozza magát, akkor simán legyűrtek volna, de ilyen nem történik random játékban. A töltésidő meg rövid, úgyhogy arra nem számíthatnak, hogy majd töltés alatt letámadnak, mert kapnak közben 3-4 lövést.

Győzelem!
    Csata: Arctic Region 2013. szeptember 9. 18:29:39
    Jármű: 8,8 cm PaK 43 Jagdtiger
    Szerzett tapasztalat: 1 668
    Szerzett kredit: 80 839

• dfsz34

őstag

válasz emre #9714 üzenetére

A T32 nagyon jó kis gép, optikát rá meg skillt a legénységnek és csak úgy dől a spot dmg is (400m alap plusz 10% optics plusz bia plusz parancsnoknak recon).

Van néhány pálya, ahol ki lehet használni a kemény fejét. Pl. a pearl river, ha nincs arty vagy béna az arty, akkor bemegyek középre és előre, hátra, egy gyors célzás, lövés, vissza. Nagyon durva sebzés jön össze és ha ki is lőnek, csak sokára és nagyon nehezen. Közel 11e potenciális sebzéssel is zártam már ott csatát.

Egy dolog van, az ágyúja sebezhetne nagyobbat is. Vicc, hogy a KV1s-nek nagyobb a sebzése.

• dfsz34

őstag

Gondoltam kipróbálok így reggel valami újat. Ilyen csokit, kávét stb még soha nem használtam, de láttam hogy pl. az a srác, aki nyerte a 15 év prémet mindig kólát vitt a hellcat-ra. Fel is raktam a csokit a JT8.8 és hoppá (gold nélkül ráadásul, csak sima lőszerrel).

Győzelem!
    Csata: Siegfried Line 2013. szeptember 9. 8:13:22
    Jármű: 8,8 cm PaK 43 Jagdtiger
    Szerzett tapasztalat: 3 866 (x2)
    Szerzett kredit: 108 907
    Csatában elért Achievement: Kiváló Lövész, Sinai oroszlán

4.36 töltés idő (BiA még nincs csak venti), de ami a nagyon durva, az a pontosság, hogy pl leszedtem 1370hp-t egy tiger2-ről úgy, hogy a parancsnoki nyílását lőttem a tetején kb 200m-ről. Ez azért nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik (aki próbálta már meglőni, tudja), ráadásul egy lövést kivéve mind betalált lepattanó nélkül. Hm. Persze, lehet, hogy csak RNG kegyeltje voltam. Még van pár csokim. tesztelem tovább, de ha beválik, akkor sajnálom, hogy nem vettem egy csomót most az akcióban.Azért 20e kreditet kitermelni nem olyan egyszerű, 10e-t már könnyebb lenne, bár most bejött.

• dfsz34

őstag

Na a következő gyökér. Én Panth M10, ő meg i3, Erlenberg támadás. Felmegyek várba és látom, hogy a scout már spotol, mondom kicsit lövöldözök, de azonnal spotolnak és tolatnék vissza, de nem megy. Mondom wtf és egy is3 tol kifele az ellenséges tűzbe úgy, hogy oldalra is fordultam közben. Kb 10 másodpercig voltam még életben, de megköszöntem szépen az ellenségnek, amikor kilőtték utána az is3-t.

Utólag arra gondolok, hogy ő csak onnan tudott lőni és pechemre elfoglaltam a pozícióját, mert utána ott lökdösött és próbálta a roncsot eltolni, de nem ment az idiótának és közben kapott egy csomó találatot, ki is gyulladt, aminek külön örültem.

Félelmetes. hogy mik vannak. 600 won6-os titán volt. Tier8-ban, szép.

• dfsz34

őstag

válasz Stigma.HC #9691 üzenetére

Úgy látszik a sors kompenzált az előbbi buta vereség miatt

Győzelem!
    Csata: Prokhorovka 2013. szeptember 8. 14:23:58
    Jármű: Pz.Kpfw. III/IV
    Szerzett tapasztalat: 1 513
    Szerzett kredit: 71 293
    Csatában elért Achievement: Kiváló soför jelvény: "Tank ász"

• dfsz34

őstag

válasz Taragas #9687 üzenetére

Sikerült :)

Legalább megnyugodtam, mert ez tényleg nem emberi, hogy mennyi babuin játszik és ha sikerül végre nyerni, sikerülne, akkor meg kilövi a foglaló csapattagot, mert ő ölni akar még. Csak azt nem nézte, hogy az ellenségnek a komolyabb tankjai és játékosai nem a völgybe mentek, hanem körbe és pillanatok alatt kilőtték ezeket az idiótákat, akik ráadásul egyesével támadtak rájuk. Komolyan nem értem én ezt.

• dfsz34

őstag

Hogyan lehet valakinek üzenetet küldeni? Egy makákó agyú ARL kilőtte a foglaló csapattársunkat és én hiába áldoztam fel magam, hogy lelassítsam az ellenséget és egy biztos győzelem helyett csúfos vereség lett belőle. El szeretném küldeni a q anyjába az agyhalottat, de még nem csináltam ilyent.

• dfsz34

őstag

Kriminális ez a játék. Tegnap annyira durva sz.póágra tett, hogy 15-20 csatán keresztül 20-40% közötti nyerési esélyű csapatokba tett. Véletlen? Akkor érdekes az biztos.

Ma 8 csatából 7-ben 65% feletti nyerési esélyem volt és csak 5-t tudtunk megnyerni még így is. Félelmetes milyen gyökerek jönnek elő és játszanak akár tier9-ben is. A legszebb, hogy két retardált szakasz harcol középen egy ellenséges t54 meg oldalról lövi őket és nem reagálnak csak lesnek előre a nagyon "veszélyes" indien panzerre, és játszanak vele. Szólok nekik a chatban, mutatom, de semmi, mind az 5-t kilőtte.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés