Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    Na pont így raktuk össze, ahogy te is írtad. Leírom, most hogy áll a dolog. A hálózat ugye így néz ki:

    Az AP-k és a kliensek között irányított antennák vannak, tetőre szerelve, de a távolság amúgy sem sok (AP_1 és Client_1 között ~50m, AP_2 és Client_2 között ~250m), rálátás is van, jelerősség mindenhol 70% fölött, szóval nem itt lesz a gond.

    AP_2-ig eljut kábelen a teljes 10mbit, viszont ha az irányított antennán mérem a netet, akkor csak 2-3-5mbit-et mutat a speedtest.net, és gyakran el is dobja az internetet. Ahogy írtam is, le akartam szedni egy nagyobb fájlt, de 45 megánál egyszerűen 0kb/s lett, és megállt az élet. Próbaképp AP_2-re tettem egy SOHO routerről származó botantennát, és így már jött a 10mbit, tehát AP_2 is jó. Amint ráteszem az irányítottat, megint pár megabitet mérek csak.
    Arra gondoltam, rossz az antenna, de Client_2 76%-os jelet mutat, és ha az antenna rossz lenne, akkor nagyon kis jelerősséget látnék ott, de ehelyett stabilan 70% fölött van.

    Én már csak arra tudok gondolni, hogy Client_1-hez jövő (AP_2-ből menő) jelek lezavarják egymást (ezek az antennák ugyanazon az oszlopon vannak, csak eltérő irányba néznek). Itt gondoltam a csatornákkal variálni, és nagyon remélem, hogy az meg is fogja oldani, mert már kicseréltem az összes AP-t, ugyanabba az alhálóba raktam az összes eszközt (a FŐ router tartományában van mindenki), de még mindig nem oldódott meg a probléma.
    Arról sajna fogalmam sincs, melyik csatornán vannak most, lehet hogy az alapértelmezettet használja mindegyik.

    És igen, ahogy írod, a jelszint megvan, az átvitel mégis bizonytalan, szakadozik, lassú...

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Hozzászólok Aktív témák