Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz MaSzKa #9287 üzenetére

    Jaj már, tényleg muszáj ennyire hozzáragadni ezekhez a nyomorult százalékokhoz? Az én routerem és klienseim mind 30..35%-ot mondnak signal quality-re, oszt' mégis mennek a maximális fizikai linksebességen, 54Mbps-sel, és hozzák a 802.11g gyakorlati átvitelét is. Pedig esetenként nem kis távok vannak köztük.
    Mod: "nem lehetne e min2-őt növelni?"
    Nem! Hidd már el, ezek semmi értelmeset nem jelentenek, legfeljebb relatív visszajelzésre valók. Ha a sebesség izgat, akkor meg nézegesd a kapcsolódási (link-) sebességet, majd vedd a kb. 40%-át, és fogadd el, hogy a gyakorlatban akkora átvitelre lesz képes a kliensed. Ha végig 54Mbps-t mutat, akkor tényleg nincs más teendőd, csak örülhetsz..
    "és az általam felsorolt 1500ft- és 3000ft-os antennát nekem megéri megvenni?"
    Azt mi innen hogy mondjuk meg, hogy neked megéri-e? Ha van rá igényed, tedd meg, végülis anyagilag nem világvége egyik sem. Ha viszont a sebességed maximális, akkor felesleges. Igazából ezeknek a külső antennához való csatlakozóknak akkor van igazán értelmük, ha távoli / kültéri linket szeretnél, mivel kifejezetten beltérre nem létezik ultranagy nyereségű (erősen irányított) antennatípus.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák