Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rekop

    senior tag

    válasz MaCS_70 #56429 üzenetére

    Routerből a jelenlegi Edgerouter kínálatból bármelyik megfelel akár gigabites internethez is. Szerintem ár/érték arányban, átlagos otthoni felhasználásra egy ER-X is jó választás lehet. OpenVPN természetesen támogatott Edgerouter-eken.
    USG is nagyon jó eszköz, és abszolút nem elvetendő ötlet. Ami nagy előnye véleményem szerint az IDS/IPS és az Unifi rendszerbe integrálhatóság(közös menedzsment felület minden Unifi hálózati eszköznek, és ingyenes Cloud access). Viszont a mostani internet sebességekhez már kevesek a jelenlegi USG-k, ha használni akarjuk az IDS/IPS funkciókat(ez limitálja az inter-VLAN sebességét is). Enélkül viszont megfelelő lehet, még gigabithez is. (Személyes vélemény, én várnék most USG-vel, már folyamatban a hardverfrissítés új gateway-ek fognak érkezni, bár a járvány miatt biztosan csúszni fog a megjelenés)
    Tehát elég összetett a dolog, különböző igények és az anyagi lehetőségek szerint érdemes választani, vásárlás előtt alaposan tájékozódni. Volt már rá példa, hogy Unifi AP mellé Edgerouter lett vásárolva, majd jött a kérdés, hogy miért nem látja a kontrollerben a routert.
    De nem akarok itt feleslegesen offolni többet, ha kérdésed van Ubiquiti-val kapcsolatban, azt a topikjában tedd fel inkább, ott szívesen válaszolok, ha tudok persze. :)

Új hozzászólás Aktív témák