Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • humigabi

    aktív tag

    válasz MaCS_70 #56415 üzenetére

    Kedves MaCS!

    Az OC200-on csak egy bemeneti és egy kimeneti port van. Az egyik jön egy routerről vagy switchről. A másik kimenet, én arra kötöttem a tv-t, mert azon is 100-as Lan van. Az OC200 nem wifi képes, csak Lan-on kommunikál az eszközökkel. A leírásában egyik variációban úgy ajánlják, hogy egy switchre van kötve az AP-kal együtt. Az, hogy maga a vezérlő 100Mbps, attól az AP-k még átviszik a Gbps-t, mert az OC200 csak a vezérlésüket intézi, az adatforgalomban nem vesz részt. Gondolj az Omada vezérlőprogramra, távolról egy mobilnetes kapcsolatról is lehet üzemeltetni, az meg nagyon messze van sokszor még a 100Mbps-től is.

    Azt az aggodalmadat meg nem is értem, hogy Asus routert akarsz használni. Miért ne tehetnéd? Én is ragaszkodtam a Synology RT1900-hoz. Mindent az intéz, az osztja az IP-ket, tűzfalat ellátja, támadásokat elhárítja stb. Az OC200 semmi ilyet nem csinál, (nem tud) csak az AP-kat vezérli. Asuson lelövöd a rádiókat és a wifit teljes egészében ellátja a Tp-link rendszer. Nem is akárhogy!

    Az EAP-kból meg elég nagy a választék, lehet válogatni. Csak egy dologra kell figyelni, milyen Lan port van rajta. Nem mind gigabites!

    Üdv:

    humigabi

Új hozzászólás Aktív témák