Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    válasz spidersoft #42799 üzenetére

    Sajnos a WiFi elméleti sebessége tényleg csak elméleti, a 150Mbps-t soha sem fogja tudni a gyakorlatban. Emellett amit a géped kiír a WiFi sebességére, az csak a link sávszélessége, a tényleges ettől jóval el fog maradni.

    Ezzel én is szembesültem / szembesülök, hogy reklamálnak az emberek, mert nem tudja a ráírt értéket. Igen, valóban átvágásnak tűnhet, pedig nem az, laboratóriumi körülmények között rendben van, a gyakorlatban közel sem hozza az elvárt sebességet...
    A marketing szerintem az lehet benne, hogy gyakran csak 10-20Mbps-os netek megosztására használják az emberek ezeket a SOHO routereket, oda meg elég, sose veszik észre, hogy nem tudja a maximumot.

    Egy példa. 60Mbps internet, 54Mbps routerrel a routertől pár méterre 18-20Mbps-t mérek, de nagyon jó érzékkel kell rendelkezni ahhoz, hogy valaki böngészés közben (YouTube, Facebook, olvasgatás) észrevegye, hogy a netsebesség harmada jön csak át. Őszintén, egy 5Mbps-os net bőven elég mindenre, kivéve a letöltőhuszárokat, de azoknak a gigabites is kevés.

    Annyit még megtehetsz, hogy kicsit távolabb viszed az eszközöket a routertől, ne egy kupacon legyenek, mert az is egy tévedés, hogy ha 0 távolságra vannak, akkor gyorsabb lesz. A WiFi antenna tórusz alakban sugároz, látható, hogy közvetlenül az antenna mellett gyakorlatilag nincs is lefedettség.

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák