Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz dugynok #42136 üzenetére

    Úgy gondolom, ekkora hibát csak nem vétettek a tervezők (bár láttunk már hasonlót :U), hogy teljesen leárnyékolják az antennát. Én nem piszkálnám, ennek több oka is van:
    - Valószínűleg nem lesz szép, látszódni fog rajta, hogy gányolt, eddig csak esztétika.
    - Jó eséllyel nem lesz korrekt a kábelezés: az a belső antenna ki tudja, milyen impedanciára van illesztve, de nem feltétlenül 50Ω-ra, mint bármelyik csatlakozós példány, és akkor a kábel hullámimpedanciája sem lesz jó hozzá (ugyanakkor az is igaz, hogy a kis táv miatt ez nem okoz jelentős hátrányt, de azért többletcsillapítással járhat). Mod.: a kábel különben akármilyen lehetne, leginkább persze jó vékony, hogy könnyen lehessen szerelni, mert a rövid táv okán kevés plusz csillapítást adna (ha valóban illeszkedne az antenna és a meghajtás impedanciájához).
    - A plusz jelszint, amit "mértél", egyáltalán nem biztos, hogy valós adatot takar, és ez nem feltétlenül a te hibád. Tehát nem garantált, hogy annyit nyerj vele, hogy megérje a beavatkozást.
    A legfőbb probléma az utóbbi, vagyis hogy nem lehetsz biztos benne, hogy túl sokat nyersz majd vele. A kliensen 'mért' vételi szint inkább csak indikálás, nem valós mérés, nagyon nagy a bizonytalansága, simán átverheti a felhasználót, ezért nem lehet kliens / szoftver által indikált vételi szinttel antennanyereséget vagy bármi hasonlót normálisan meghatározni. Ráadásul itt már minden apró körülmény számít: pontos pozíció a szobán belül, mellette állsz-e, kézben tartod-e, hol fogtad meg, stb. Sajnos ezek a beépített nyákon kivitelezett antennák eleve eléggé limitált képességekkel és eredendően kis nyereséggel rendelkeznek, akárhová is teszed azokat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák