Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz csabyka666 #42113 üzenetére

    "Megnéztem InSSIDer-rel az étert, és akkor láttam, hogy totál lefedi egymást a kiterjesztendő és a kiterjesztett hálózat - mindkettő az 1-es csatornán volt."
    Ez azért nem valami nagy csoda: minden repeater így működik, az 'ismételt' hálózat kényszerűen ugyanazon a csatornán lesz (marad), mint az eredeti.
    "A kiterjesztendőt hagytam 1-esen, a kiterjesztettet átraktam a 6-osra, de ekkor nem tudtam csatlakozni rá."
    Furcsa, hogy ilyen beállítást egyáltalán engedélyez az AP. Ez olyan, mintha én beállítanám a kliensemet a 2-es csatornára, és várnám, hogy csatlakozzon egy bekonfigurált hálózathoz (AP-hez), amelyik a 8-as csatornán üzemel. Ilyen nincs. Bár klienseken is van lehetőség csatorna beállításra, annak strukturált (AP-t tartalmazó) hálózatban nincs jelentősége, csak két kliens közötti (ad-hoc) kapcsolódásnál.
    "Lehet, hogy alapjaiban rosszul tudtam, és ezeknek kötelező ugyanazon a csatornán lenni?"
    Lásd feljebb.
    "Akkor ezért nem volt jó havernál másfél nap után, mert a routere átállt másik csatornára, és a repeater nem tudta követni?"
    Eléggé nehezen képzelhető el a működési elvből követezően. Ismét AP <-> kliens analógia: ha egy kliensen be van konfigurálva egy hálózat (AP), és utóbbi csatornája megváltozik, akkor a kliens nem lesz képes arra csatlakozni? Dehogynem, egyszerűen utána megy, a csatornaszám nem egy lefixált paramétere a hálózatnak (bár biztos lehet ilyen eltoszott drivert / firmware-t is írni, azért ez nem jellemző). Egy repeater pedig - legyen akármilyen kialakítású, WDS vagy univerzális - alapjában mégis csak úgy működik, hogy van egy kliens, amely csatlakozik az ismétlendő AP-hez, és tartozik hozzá egy szoftveres / logikai AP, amely az ismételt hálózatot ugyanazon a csatornán létrehozza.

Új hozzászólás Aktív témák