Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Smktrooper #41947 üzenetére

    Bármilyen kliens-módra képes (vagy custom firmware segítségével arra képessé tehető) AP megfelel, amelyiken van külső antennához csatlakozó és ismeri a neked szükséges wifi szabványt (egyetlen stream-mel működő, "150 Mpbs"-es 802.11n @2.4GHz).
    De úgy érzem, kicsit túldimenzionálod ezt a problémát: az antenna nem a ház legmagasabb pontján van, még a tető szintjét sem éri el, sokkal nem lóghat ki a fal síkjától, ezért egy azt érő közvetlen villámcsapás szinte kizárható. Ha pedig a tető más (fém-) részeibe vagy akár a szomszédos házakba beütő mennykő miatt kialakuló szekunder villámhatás éri a házat, akkor az lesz a legkisebb problémád, hogy külső antennád van: az elektromos hálózat felől sokkal nagyobb eséllyel károsodhatnak a berendezéseid, mint a wifi antennától (már ha a villamos hálózatod helyileg nincs megfelelően védve, és egy UPS vagy túlfeszvédős elosztóaljzat által nyújtott túlfeszültségvédelem önmagában egyáltalán nem jelent megfelelő / teljes védelmet).
    Mod: mellesleg ha a PC és az antenna közé teszel egy kliens-eszközt, attól még ugyanúgy tönkremehet a PC vagy alaplap a káros hatásoktól, mintha az antennakábelt közvetlenül a PC-be épített kliens kártyára csatlakoztatnád.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák