Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Winne #41763 üzenetére

    "[..] a legkevesebb jelveszteseget ill. sebességveszteseget szeretném"
    Csakhogy olyan adat / fogalom, hogy jelveszteség meg hogy sebességveszteség wifi-eszközök esetén nem igazán értelmezhető. Van elérhető link- és gyakorlati átviteli sebesség, de ezek értéke nem konstans és sokkal inkább a körülmények függvénye, mint az eszközöké. A külső antenna mindenképp előnyös a vételi szint (közvetve az elérhető sebesség) szempontjából.
    "az USB-s vevő csak akkor fogyaszt valamennyit, amikor a gép is megy, a másik kettő pedig folyamatosan, csak nem tudom mennyit."
    Ilyen értéket nem igazán fogsz találni, mert nem katalógusadat. Ki lehet mérni, illetve a tartozékként hozzá adott tápegység terhelhetőségéből lehet következtetni a teljesítményfelvételre, fogyasztásra. Általában a routerek sem terhelik ki teljesen a tápegységüket, tehát egy 12V/1A-es (12W-os) táppal rendelkező router fogyasztása legfeljebb egy számjegyű, wattban értve. Ez éves szinten legfeljebb 2-3 ezer forint többletköltséget jelent, de amúgy senki sem akadályozza meg, hogy a routert is lekapcsold a géppel együtt, ha nem használod: közös kapcsolós elosztó, vagy kényelmesebbeknek master-slave vezérelt elosztó is megoldás lehet erre.

Új hozzászólás Aktív témák