Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    válasz And #41519 üzenetére

    Szerintem elbeszélünk egymás mellett. Afelől érdeklődtem, lehet-e gond abból, ha az AP-k és a Client-ek címe ugyanaz? Szerintem amúgy nem lehet baj, csak kérdem. Mindegyiket (mind a 4 darabot) a 192.168.100.252-es címen érem el, ez a gyári default, ez nem probléma, igaz?

    Itt a kép, hogy ne kelljen görgetni:

    A másik, hogy miért nincsenek egy alhálóban. Azért, mert valamiért nem működött. A TP-Link a FŐ router, innen jön a net, gyárilag 192.168.1.x a tartománya, de hiába állítottam be a másik két routert erre (DHCP kikapcs, IP-t manuálisan megadtam a "DHCP pool"-on kívülre, hogy véletlenül se ossza ki nekik a FŐ router), szakadozott a net, lassú volt - mindkét routeren. Ezért most a router-ek más-más tartományban dolgoznak, pontosan nem emlékszem, de az egyik talán 192.168.2.x, a másik 192.168.3.x. Internet a WAN-ba dugva, DHCP bekapcsolva, tartomány a fentiek szerint megválasztva. A tartományokra írtátok, hogy ne legyen a teljes hálózaton belül két egyforma tartomány, tehát ne legyen benne több eszköz is, ami mondjuk 192.168.1.x-en dolgozik. Így megoldódott a probléma, nem dobálja a netet - legalábbis a Client_1-hez kapcsolódó router teljesen stabil lett, a másik dobálja, viszont ott remélem, hogy az antennákkal és a csatornákkal lesz a baj, mert ha kis antennát teszek AP_2-re, akkor minden oké.

    Hú, lehet, hogy kicsit kusza, de talán értitek, mi itt a szitu.

    [ Szerkesztve ]

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák