Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Gabesz87 #41051 üzenetére

    Az IPTV-hez nem tudok szólni, mert (szerencsére) nincs olyanom, pár éve nagy nehezen sikerült kisírnom, hogy csomagot válthassak a meglévő digitális kábeltévé szolgáltatásomon belül, és ne kelljen arra a sz@r IPTV-re váltanom. Nehezen adták meg magukat..
    "Vagy az is működőképes lenne, hogy a HGW-n is hagyom a DHCP-t, fix IP-t adok a routernek, azon is belövöm a DHCP-t, csak más tartománnyal? Csak mondjuk ezesetben hogy működne a hálózat/megosztás?"
    Hát épp ez vele a probléma, a címfordítás egy otthoni hálózaton belül, amivel csak szívathatod magad. Az azonos címtartományú kliensek gond nélkül látnák egymást, akár kábelen, akár wifi-n csatlakoznak, hiszen ebből a szempontból a kapcsolódás típusának nincs jelentősége. De a különböző routerekre csatlakozó gépeknek problémáik lennének ezzel, bár az internetet mindegyik elérné. Úgyhogy amíg valami különleges dolog nem indokolja ezt (például kifejezetten nem szeretnéd, hogy lássák egymást a kliensek), akkor otthoni körülmények között az ilyesmi kerülendő. Nekem sem tetszik, hogy a HGW-met (T-Home, EPC3825) nem lehet bridge-be tenni, mivel megszoktam a 3rd-party firmware-ek által nyújtott szolgáltatásokat, így a HGW sokkal butább, mint a korábbi (és azóta is mögötte üzemelő) majd' 10 éves routerem.

Új hozzászólás Aktív témák