Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz masta_dry #40612 üzenetére

    "Ez nem történik meg nálam. A rendelkezésre álló hálózatok listájában a 2 wifi router nem különböztethető meg, mivel a megnevezésük és a jelszó is közös [..]"
    Ahogy mezis is említi: attól, hogy az SSID, kódolási algoritmus és a megosztott kulcs is azonos, még két külön hálózatról van szó, és ez mindaddig így is marad amíg az egyes különálló AP-k wifi-n nem kommunikálnak (erre való a WDS, azzal lehetne egy 'nagy' közös hálózatot kiépíteni, amelyet több AP is szór). Így lehet, hogy ugyanarra a LAN-ra csatlakozol, de két vagy több AP-n, azaz wifi-hálózaton keresztül.
    Úgyhogy hálózatkereséskor két külön hálózatnak kellene látszódnia ugyanazzal a névvel, ha éppen olyan pontból nézed a hálózatlistát, amelyet még mindkét AP lefed. Tehát valójában nincs jelentősége az egyforma névnek, ha nem offline konfiguráltad a hálózatot, hanem rácsatlakoztál az egyik éterben talált AP-re a kettő közül, akkor bizony a kliens által preferált / konfigurált wifi-hálózatok között csak az egyik szerepel, a másik az ő számára még nincs beállítva.
    Egyébként a -75 dBm ugyan elvileg nem olyan gyenge (bár általában már a 802.11g 54Mbps-es legnagyobb kapcsolódási sebességét sem lehet ezen elérni), az érték a szokásos tényezők miatt már problémás lehet: a mérés pontatlan, a jelszint pedig hordozható kliens (és hiányzó diversity) esetén elég gyorsan változhat.

Új hozzászólás Aktív témák