Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz masta_dry #40610 üzenetére

    "Két wireless router eltérő csatornán [..]"
    Ugye a különbség a csatornák között kellően nagy, nem szomszédos 2,4 GHz-es csatornákról van szó?
    "A wifi-t használó készülékeken nem automatikusan kéne választaniuk a két router közül a jelerősség függvényében?"
    Ez több dologtól is függ: firmware / driver / hálózatkezelő segédprogram, preferált hálózatok sorrendje, akármi. Alapesetben egy kliens (egy WDS nélküli hálózatban) nem vált át egy másik AP-re csak azért, mert az, amelyikre éppen kapcsolódik, gyengébb mint egy másik. Amíg az aktuális AP jele elfogadható, nem fog átmenni egy másikra, hiszen az a kapcsolat megszakadásával és újra felépítésével járna.
    "Újra kell csatlakoztatni a megváltozott helyzet miatt a közelebbi wifi-routerhez?"
    Ha az aktuális link a nagyon alacsony térerő miatt már nem csak gyengül, hanem meg is szakad, akkor lényegében igen, de ha a kliensen felkonfigurálták az összes környékbeli AP-t, akkor ez automatikusan (bár WDS vagy egyéb roaming-támogatás hiányában nem észrevétlenül) fog megtörténni.
    "Mi okozhatja a jelerősség-ingadozást?"
    Erre természetesen nem adható egyértelmű válasz, de lehet hibás működés (kliens részéről is) vagy az interferencia okozta hibás mérés eredménye is a látszólagos ingadozás.
    "A router maga változtathatja a jelerősséget?"
    Soho-routereknél az ilyesmi nem szokás, más kategóriában sem tudok ilyenről, de attól még előfordulhat :U. A wifi általában nem mobiltelefon, hogy a vételi viszonyoknak megfelelően változtassa - az amúgy sem túl nagy - teljesítményét.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák