Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz oleandro #40309 üzenetére

    A modem valóban csak modem, vagy valami modem/router (HGW), azaz tartalmaz-e routert és switch-et? Ha igen, akkor minden további eszköz a LAN-portjai felől legyen összekötve, azonos címtartományban, egyetlen engedélyezett DHCP-szerverrel. Ha csak modem, akkor az egyik router legyen megosztó routernek kijelölve, az csatlakozzon a WAN-portján a modem felé, annak legyen bekapcsolva a DHCP-szervere, és minden további eszköz a LAN-portokon illetve azok felől legyen összekötve, így a második router csak AP-ként funkcionál.
    "Másik: a kettő wifi router össze kell hangolni, vagy elég ha mind a kettő wifijele ugyan azon a néven és biztonsági kulccsal sugároz?"
    Ha nem képesek WDS-re, akkor végülis mindegy, milyen névvel / kulccsal konfigurálod azokat, mert azonos névvel is külön wifi-hálózatokat fognak létrehozni. Ilyenkor legjobb, ha jó távoli rádiócsatornákra (legalább 5 csatorna távolságra) állítod egymástól azokat. Ha össze tudod hozni közöttük a WDS linket, akkor akár egyetlen wifi részei is lehetnek, azonos névvel, kulccsal és azonos csatornán.

Új hozzászólás Aktív témák