Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gubek-Einste

    Topikgazda

    válasz z123456789 #40217 üzenetére

    Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél. Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1, TP-Link 743ND) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá. Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
    A repeater-t olyan helyre kell telepíteni ahol az eredeti hálózat jele még jól vehető mert, a repeater alapból felezi a vett link sebességet, ha gyengén vett jelet kell neki újra sugároznia akkor emiatt jelentős sebesség csökkenés követkehet be.
    Repeater alkalmazása esetén mindig az eredeti wifi hálózat nevén lesz az általa üzemeltettet is.

    Milyen hatósugarú?
    Előre nem lehet megmondani, minden környezet más és más, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy meddig és milyen sebesség lesz elérhető.

    Úgy is működhet esetleg hogy az UTP slotba bedugok egy x m hosszúságú ethernet kábelt, és a jelet nem wifin veszi hanem a kábelen? Mert van otthon pár száz méter UTP-m. Ebben az esetben lenne egy kihelyezett Wifi állomásom. Vagy erre már akkor más megoldás javasolt?
    Ezt hívják AP módnak, minden wifi eszköz alapból tudja. Jobb megoldás mint a repeater üzem mód mivel így nincsen alapból link sebesség felezés, elérhető lesz az eszköz teljes szabvány szerinti tudása.

    Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

Új hozzászólás Aktív témák