Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bl4ze

    veterán

    válasz Gubek-Einste #40176 üzenetére

    Szia,
    Egy Magyar Telekom által adott végberendezés van a VDSL-en, saját router nincsen már, mivel ez egy kompakt eszköz, erről van szó : ZXDSL 931VII V2.0
    ZTE gyártmány, ez lenne az [link]

    A két okos "smart" eszköz ami lóg a wifin, hálózatomon az ez a kettő :

    [link]

    [link]

    Egy "Orvibo S20" wifi-s konnektor, és egy wifi-s ip camera "Xiaomi Yi Small Ants 720p"

    Ahogy írtam egy 30Mbit Magyar Telekom VDSL-em van, ezzel a ZTE wifi-s routerrel - ezt kaptam, külön routert nem használok, mivel ez VDSL végberendezés+router is egyben wifi-vel.

    A gond az, hogy távolról nagyon lassan, nehezen érem el ezt a két eszközt, ezért gondolom esetleg a routerben kéne nekik valami prioritást adni, vagy nem tudom mit ??! Furcsa, hogy egy normál mobil nettel vagy wifi kapcsolattal távolról lassan érem el, és pld. a wifi ip kamera esetében ilyen 1 - 8 kb/sec adatátvitel sebességeket látok, ami egy 30Mbit kapcsolat esetén viccesen kevés, ezért a kép lassú, megáll, szétesik a kapcsolat stb....

    A konnektornál annyi, hogy sok sok próbálkozás után lehet csak ki-be kapcsolni, konnektálni rá - ami szintén nem kényelmes.

    Saját internal network-ben ha itthon vagyok mindkettő hasít, távoli eléréssel az Androidos telefonról van gáz external network-ből.

    Ezért agyalok, hogy esetleg a ZTE routerben kell-e a két eszközt még külön engedélyezni, valami extra priorítást adni neki, biztosítani, hogy ne legyen egyik sem "idle" hanem 24/7 nem tudom , lehet ilyeneket egyáltalán ? ?

    Előre is köszönöm ha segítenétek ebben.....

    [ Szerkesztve ]

    .:. bl4ze .:.

Új hozzászólás Aktív témák