Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fgabor87

    tag

    Sziasztok.

    Egy elég érdekes problémával találtam szembe magam. Van egy laptopom, ami néha vezetékkel, néha meg wifin csatlakozik a routerhez itthon.
    Tegnap kihúztam a kábelt, és bekapcsoltam a wifit, felcsatlakozott a hálózatra, viszont nem kap IP címet. Router szerint is fent van, de a DHC listájában szintén nincs benne. Renew parancs kiadására azt írja, hogy nem érkezett válasz határidőn belül a DHCP kiszolgálótól.
    Ezután manuálisan beállítottam egy IP-t, alhálózati maszkot, és alapértelmezett átjárót. Az érdekesség, hogy ilyenkor is nagyon sokat gondolkodik, sokáig forog a karika a wifi jelnél. Ilyenkor is felcsatlakozik, de azt írja, nincs internetkapcsolat. Pingeltem a routert, azt írja, a célállomás nem érhető el.
    Az összes többi wifi eszközöm, telefontól kezdve másik leptopig minden gond nélkül csatlakozik, és használja a wifi hálózatot. Akiknek lejárt a DHCP bérleti joguk, azok is simán csatlakoznak, tehát ez úgy néz ki, jól működik.
    MAC szűrés nincs bekapcsolva.
    1-2 hete gond nélkül működött, azóta nem telepítettem semmit, nem állítottam át semmit.
    Viszont egy ideje azt csinálta, hogy ha az egy szinttel lejjebb lévő mikrot bekapcsolták, akkor elment a net. Más wifi eszközöket ez nem igazán zavart, csak a laptopomat.

    Valami ötlet? Én már arra gondoltam, hogy megfeküdt a wifi kártya, de ilyen furán? Csatlakozik, de utána semmi.

Új hozzászólás Aktív témák