Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65134656

    törölt tag

    Sziasztok!

    *** UPDATE***

    Kicseréltem a POE adapter interfészébe dugott LAN kábelt egy másik UTP kábelre,majd a linksys router internet portjába dugtam a kábel másik végét így érzékeli hogy van bedugva kábel villog az internet felirat alatt a led de nem folyamatosan kb 15másodpercenként villog 4másodpercig! Ha a POE adapter LAN interfészéből egyenesen egy számítógép LAN interfészébe dugom a kábelt ÚGY SINCS MÁR INTERNET felkiáltójeles lett,nincs internetkapcsolat! Ötlet?

    Az Én történetem ez lenne kérem aki tud segítsen sürgősen!

    Adott egy általános iskola vezetékes telekomos kapcsolattal itt kiválóan működik minden,be van kötve a ZTE speedport 724 router melyre egy POE adapter van rákötve (átjátszotta az iskolából a netet wifi antennán a könyvtárba kb 20m különbség a sulitól) ez is ment minden rendben volt! Ám jött a parancs a könyvtárba ne legyen net hanem az iskolával szemközti épületben legyen (2. osztályig itt vannak a gyerkőcök ide is kell e-napló).Leszereltük a könyvtárból az antennát az antenna végéről a POE adaptert majd átköltöztettük a szemközti épületbe és egymásra irányítottuk a két wifi antennát + a WRT54GL routert is a szemközti suliba áthoztam,mondván minek vezetékes kapcsolat ha vezeték nélkül is lehet.. Ma bekötésre került a cuccos két antenna egymással szinte szembe van, bekötések stimmelnek, ám ha a szemközti suliban a Linksys WRT54GL internet portját összekötöm a POE adapter lan interfészével NEM ÉSZLEL SEMMIT sem a Linksys és a lan portokba sem sehol! Ki lett próbálva ugyan olyan típusú eszközzel (Linksys WRT54GL) az sem észleli a kábeleket egyik portban sem... de ha más kábelt dugok rá az eszközökre egy másik helyen,például egy asztali PC lan kábelét a speedportos helyről akkor stimmel minden.. A beállítások mint leírtam nem lettek elnyomva át lett hozva csak az antenna meg a router, dhcp be van kapcsolva, vezeték nélküli hálózat bejön de net elérés nincs mert felkiáltójeles!

    Azonban ha "direktben" a POE adapter lan portjából a laptopom lan portjába dugom a kábelt úgy van internet... Nem hinném hogy a kábel a probléma mert egyszer valahogyan bejött az internet vezeték nélkül és teszteltem is ,szaladgáltam a laptoppal az épületben,hogy meddig van jel minden felé volt a szemközti épületben wifi elérés és ugye ha direktbe bejön a POE adaptertől akkor a routeren már miért nem jön át vezeték nélkül?

    Megoldás?

    Címek így vannak beállítva:

    Speedport router
    ip: 192.168.1.64
    maszk:255.255.255.0
    átjáró:192.168.1.254

    Linksys WRT54GL
    ip:192.168.2.100
    maszk:255.255.255.0
    átjáró:192.168.2.1

    Képeket mellékeltem,nagyon szépen köszönöm a segítségeket!

Új hozzászólás Aktív témák