Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz .:Secur:. #36029 üzenetére

    Ok. Eleve kétfelé kell választani a dolgot: két külön dedikált eszköz kell arra, hogy a kültéri linket létrehozd, és egy újabb ahhoz, hogy beltéren wifi-elérést biztosíts. Utóbbi eszközzel szemben nincsenek nagy követelmények, viszont a kültéri kapcsolatot biztosítókkal igen:
    - Legyen meg az optikai rálátás a felek között, ha ez nincs, vagy csak részleges, akár el is felejtheted az egészet.
    - A rádiófrekvenciás kábelveszteség minimalizálására PoE-képes kültéri integrált eszközök javasoltak, a krealon által javasolt TP-Link cuccokon kívül persze más is lehet (pl.: [link]), de én inkább az 5GHz irányában keresgélnék. Különálló eszközök: normális antenna + kábelezés + csatlakozók + beltéri wifi eszköz költsége meg is haladhatja egy integrált rendszer árát.
    Ugye nem valami távoli nyílt hotspot (amelyre neked semmi ráhatásod sincs) elérése a cél? Mert ha igen, vagyis a nagyobb távú linket biztosító eszközt csak a te oldaladon tudod felszerelni, akkor szintén vissza az elejére, vagyis felejtős.
    Így sem lehet garancia a sikerre, de tiszta sáv és rálátás megléte esetén azért jó eséllyel kivitelezhető egy ilyen kapcsolat, ha mindkét végpontban erre való eszközök vannak.

Új hozzászólás Aktív témák