Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Taru

    tag

    Sziasztok!

    Van egy kis problémám, csak rossz topikban kérdeztem. Előzmény eddig:

    Van egy Tplink WR741N v4-s routerem (a modem mellett, minden nap pár órára kikapcsolva/áramtalanítva) és egy Tengda N3-s routerem (WIFI bővítésre, éjjel nappal áram alatt), mind2 még garanciális, előbbi kb 2 éves a Tengda meg nagyjából 1 lesz de kb azonos hibát produkálnak. A Tplink néha ha rossz a kedve úgy indul reggel, hogy a WIFIre lehetettlen úgy fellépni, hogy használható net legyen (tehát mobil fellép de szürke marad a wifi jel és nem tudja használni, eközben gond nélkül fellép és használja a Tengda WIFIjét ami a TPlinkből kapja a netet), ezt kizárólag egy újraindítással (vagy 2) tudom rendbe hozni, de utána szépen megy (napokig, többnyire hetente 1x csinálja). A Tengda meg van, amikor nincs kedve és vezetékesen nem enged át internetet pedig elérhető sőt a mobil szépen csatlakozik és használja a WIFIjét csak a lanon lévő gép nem tudja használni (de a felülete elérhető, igaz nem tudtam belépni), ujraindítással ez is rendbe hozható, szintén kb heti 1x produkálja magát (csak másik napon mint a TPlink így a probléma igen gyakorinak érzik).
    Kérdés, elméletileg ez milyen hiba? SW vagy HW? Illetve ez mennyire mérhető be? Mármint, mivel garis, ha gariba beviszem elméletileg könnyen kihozható belőle és javítani tudják? Sokáig nem válhatok meg tőlük mert folyamatosan használatban vannak így jó lenne tudni, hogy hamar bemérhető hiba lehet-e, esetleg olyan hiba-e amit itthon tudok orvosolni (pl SW frissítéssel).

    mezis: A másik témában írtad, hogy a WIFIs gépre tegyem fel az inSSIDert. Felraktam, de nem igazán tudom mit nézzek. Az analyze alatt azt írja Channel 6 és Link score 24. Ezen a sávon 10 hálózat van és 5 átfedésben, állítólag jobb lenne az 1-s sáv, ott 6 hálózat van és csak 3 van átfedésben (köztük az én bővített hálózatom a Tengda routertől mivel azzal sajnos nem tudtam bővíteni csak újat létre hozni). Ha átteszem 1-re akkor nem akadnak össze? Rémlik, hogy akartam őket 1 sávba és a Tengda nem adott WIFI jelet csak ha eltérő sávon volt, persze lehet csak a sáv volt leterhelve (a 6-ra akartam tenni amin most a TPlink van).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák