Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jedster

    tag

    válasz Bitpalace #34983 üzenetére

    Most kezd csak érdekes lenni. :K

    Tehát van egy modem-router (Magnesp) és egy router (TEK). Mindkettő 2,4-es wifit használ, és a router AP-nek van beállítva. Te a TP-link routert használnád internetre (TEK), de néha ledobál. Ekkor átcsatlakozol a modem-router wifijére (Magnesp).

    Ez bizony akármi lehet, de leginkább a wifi kapcsolattal lesz gond. Captain Obvious ezt úgy érti, hogy frissíteni kéne a drivekeket a laptopon. Aztán megnézni a routert (milyen típus pontosan?), és keresni ahhoz is friss firmware-t. Aztán ha még mindig csinálja, akkor beállítani fixre a csatornákat. Sávszélesség is legyen fixen 20MHz. MagnesP wifi kikapcsol (eleve nincs rá szükség, mennie kell a router wifinek is gond nélkül). Ha még mindig ugyanúgy megszakad, akkor megnézni titkosítás nélkül. Ha nem akarod így használni, akkor másik titkosítással. Próbáld ki az összeset. WPA(1/2)/(AES/TKIP) és WEP-pel is. Aztán ha még mindig ugyanúgy csinálja, akkor custom firmmel okosítsd meg a routert. Ha még mindig, akkor szerintem valamelyik eszköz wifije döglődik. De lehet, hogy a táp a ludas. Le kell mérni, vagy kipróbálni másikkal.

    Más wifis eszközöket is ledobál, vagy csak a laptopot? Ha csak a laptopot, akkor abban halódik a wifi. Esetleg ha tudsz szerezni pár napra egy USB-s adaptert, azzal is ki lehetne próbálni. De csak akkor van értelme, ha a router más eszközökkel jól működik.

    Egyébként nekem is volt olyan régebben, hogy rendszeresen szakadozott a net. Ott a modem dobálta el a jelet, a router mindig elérhető volt. Ha router/modemed van, az lehet, hogy megakad egy jeleldobásra, így nem kapsz tőle címet sem, és nem megy a LAN-od sem. Ekkor nyilván nem érsz el semmilyen eszközt a hálón. Ezt próbáld fix IP-vel és saját DNS-szerver beállításokkal kikerülni, amíg rá nem jössz a hiba forrására. Ja, és nézz már rá légyszi, milyen jelszinteken kapod a netet a modemben. Feltételezem kábelen jön a net.

Új hozzászólás Aktív témák