Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz Pr3s #34928 üzenetére

    A megoldás ugyanaz, mint bármely más szerver 'kívülről', a nyilvános internet felőli elérésekor: port forward. A fő routeren beállítod, hogy az adott külső TCP-portra irányuló kérés a belső hálózat mely IP-címére mutasson. Gondolom a belső hálózatban az AP-k fix IP-címmel rendelkeznek, és a webfelületüket szeretnéd kívülről elérni. Ez az internet felől a cég nyilvános fix IP-je (aa.bb.cc.dd) után kettősponttal elválasztott portszámokon tudod megtenni egy böngészőből: http://aa.bb.cc.dd:p, ahol p lesz a portszám.
    Ha a port forward megadásánál nincs lehetőséged arra (ez router- / firmware-függő), hogy a külső portszámot egy attól eltérő belső portszámra továbbítsd, akkor sajnos az AP-k konfigurációs webszerverét sem lehet az alapértelmezett 80-as porton hagyni, és át kell állítani, ha egyáltalán lehetséges.
    Mod.: egyébként borzasztóan gáz, ha egy AP-t kétnaponta újra kell indítani ahhoz, hogy normálisan működjön. Hát még ha kettőt. Vagy mindkettőt visszavinném garanciában, vagy kivágnám (főleg ha cégről van szó), mert ez nem normális állapot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák