Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pendragon911

    aktív tag

    Üdv!

    Szeretném megoldani azt, hogy a lakásban lévő T-Home-os modem, ami egyben wifi router által biztosított hatótávot megnöveljem, tudom, hogy célszerű vegyek egy wifi router-t, amit hozzákapcsolok és már meg is van oldva, és ezzel nem is volna gond. A gondom az, hogy a modem az emeleten van, mert oda volt a legegyszerűbb bevezetni a kábelt, viszont így már a nappaliban és a földszinti rész bizonyos részein gyenge a jel, így arra gondoltam, hogy lentre veszek egy erősebb (2-3 antennás) router-t, az annyira már biztosan megfelel, hogy az egész lakásban és még a ház melletti teraszt is lefedné.
    A technika megoldással is felmerült egy kérdés. Mivel régebben már volt wifi router-em a modemhez kapcsolva, így azt tudom, hogyan kell működtetni. A kérdésem a következő:a nappaliban van egy STB, ami ugye a modemből kapja vezetéken a jelet. Ide szeretném beüzemelni az új wifi router-t, amit szintén a modembe kell bekössek.
    Megoldható-e az, hogy a STB-ba beérkező kábelt először a router-be kötöm, majd abba egy másik vezetékkel becsatlakoztatom a STB-ot. Ha ez így működne, akkor nem kéne másik kábelt levezessek külön a router-nek. Mondjuk az sem kizárt, hogyha fent üzemelem be a router-t, és van 2-3 antennája, akkor eleve annyira erősebb lesz a jel, hogy az egész házban jó lesz a vétel.

    A segítséget és a választ előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák