Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mezis

    nagyúr

    válasz lacuspapus #32982 üzenetére

    Nekem egy UPC kábel modemmel volt hasonló problémám. Sokáig kerestem a hibát. A modem, router teljes áramtalanítása - visszakapcsolása hol rendbe hozta az internet kapcsolatot, hol nem. Koax F-csatlakozó ? Talán. UTP kábel - csatlakozó ? Talán. Kábel csere. változatlanul időnkénti szakadás. Kábelek, modem rögzítése amennyire lehetséges ne mozduljon semmi. ÜFSZ hölgy javaslata: maradjon minden bekapcsolva, húzzam ki az UTP-t meg vissza. Az esetek többségében ez helyrehozza a kapcsolatot ! Aztán amikor naponta többszöri szakadás, újraforrasztottam a UPC modemben az UTP csatlakozó aljzat forrpontjait. Azóta atomstabil.

    De még így is előfordult, hogy megszakadt az internet, a telefon maradt újraindítások, áramtalanítások (egyszerre modem, router) nem segítettek talán még az UTP ki-be sem, csak amikor a routert magában áramtalanítottam és bekapcsoltam. Ezt ismét az ÜFSZ javaslatára. Bár lehet, ez idő alatt ők is reseteltek, csak azt nekem már nem mondták meg. (Minden reggel egyszerre indul a kettő, gond nélkül.)

    Csak azért írtam le ilyen hosszan, részletesen, hogy nem minden esetben elég egy újraindítás. (Vannak mav 30 m-ről távvezérelhető csatlakozó elosztók...)

    mezis

Új hozzászólás Aktív témák