Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz alienpapa #32864 üzenetére

    Én sem tudnék mást írni, mint Gubek-Einste kolléga: ha a kliens kártyádat összevissza árnyékolt helyre telepíted, akkor sok jóra ne számíts. Eleve hiba volt belső kártyát venni a géphez, ha ennyire eldugott helyen vannak az antennái. Valószínű, hogy egy kihajtható vagy eleve csatlakozós-külső antennával ellátott USB-s klienssel többre mentél volna, aminek egyszerűen a jobb elhelyezhetősége az előnye.
    "Ezért gondoltam rá, hogy veszek 5 méter kábelt, ráteszek egy 8dbi antennát. "
    Szerintem ezt kár erőltetni: valamelyest javíthat ugyan, de a fal csillapítása sokkal-sokkal többet nyomhat a latban, mint amit az enyhén megnövelt antennanyereséggel ki tudsz kompenzálni. Amúgy meg nem értem: ha 5m kábelt + antennát tervezel a routerre, akkor miért volna olyan nagy probléma, ha a kliens antennáját (legalább az egyiket, mivel azzal a routerrel MIMO-s kapcsolat nem jöhet szóba) kábeleznéd odébb?
    " Vagy vegyek inkább egy erősebb routert? Az a gyanúm, hogy ide valami komolyabb teljesítményű cucc kéne és az az igazság, hogy nem szeretnék rá sokat költeni."
    A szokásos csodavárás: sajnos nincs 'erősebb' router / kliens. Érzékenyebb lehet (de ez a vételképességére vonatkozik), meg szórás is lehet az adóteljesítményük között, de nagyságrendi különbségek nincsenek - mert a maximált EIRP okán nem is lehetnek - közöttük. Igen, léteznek nagyobb teljesítményű (nem mellesleg szabálytalan) eszközök, routerek és kliensek egyaránt, de hivatalos forrásból, soho-kategóriában nem nagyon szerezhető be ilyesmi, és amúgy sem arra vannak kitalálva, hogy a szándékosan rossz elhelyezés miatt csökkenő térerőt kompenzálják.

Új hozzászólás Aktív témák