Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #68216320

    törölt tag

    válasz And #32674 üzenetére

    Természetesen a routerre szerelhető 3darab antennára gondoltam, nem 3dBi-re, mert azt hiszem jelenleg is az van rajta. Az eszközt áthelyezni nem tudom, jelenleg a lakás közepén a falra szerelve (magasan) van és be is van kábelezve fixen. Amúgy szerintem a lehetőségekhez képest jól van elhelyezve. Repeater nem játszik, mivel megfelezi az átvitelt. Jelenleg olyan 20-25Mbit/s az átvitel és -70-60dBm a csillapítás. (2.4GHz telefonon mérve) Az 5GHz-es sávban lényegesen kevesebb térerő mellett, - ugyebár minden tereptárgy árnyékol, hát még a vasbeton -, 65-70Mbit/s átvitelt tudok mérni. Tehát egyértelműen interferencia lép fel. Az alábbi képen is jól láthatóak a beesések és ahogy nézem másoknál is, bár szórt jelnél ebből csak töredéket érzékelek.

    A routerben 80mW-ot állítottam be teljesítménynek, de ez is felesleges igazából, mivel a vételi érzékenysége ettől nem nő meg és venni továbbra is gyengén tud csak, a laptopomban és más eszközökben pedig 25-35mW szokott lenni ez az érték, arról már nem is beszélve, hogy antenna helyett egy darab vezeték van. Szóval ezért gondoltam 3darab nagyobb nyereségű antennára. Így a Tx és RX is jobb lehetne.

    Wifi1 - 2.4GHz, Wifi2 - 5GHz. Érdemes megnézni, hogy a wifi2 bár gyengébb, de nagyon stabil. A routerben beállítottam egy interferencia csökkentési opciót is, de nem tökéletes.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák