Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    válasz Cathfaern #32228 üzenetére

    Helló, hasonló problémám volt nekem is...

    ADSL-ről váltottam VDSL-re, ami hálózati (router) szempontból is jól jött, mivel nem kellett vennem 5 GHz-es és Gbps-os routert 25 000+ Ft-ért, mert a Telekom adott egy Speedport W 724V CI, router és VDSL modem kombót. Az eddig használt D-LINK 321B modem és az ASUS RT-N10+ ezen felállásban megszűntek szolgálni. A modem nyugdíjazva lett, de a routert beállítottam Repeaternek.

    A következő a felállás:
    1. Speedport W 724V CI

    Speedport W 724V CI

    Ez lefedi a szobámat, az előszobát és a fürdőszobát is. Ebből egy 15 méteres kábel megy át az előszobán keresztül a Nagyszüleim egyik szobájába ahol egy D-LINK DIR-600-ba fut bele. A D-Link-en természetesen a DHCP ki van kapcsolva. Mivel B5 rev.verzióról van szó, így IPv6 kompatibilis, de a dd-wrt helyett a gyári FW-t kell használni, ami AP módot enged csak.

    2. D-Link DIR-600

    A DIR 600 (AP módban) kapja az éteren keresztül is a jelet, és LAN porton keresztül is, ennek a LAN portjára megy a Sony Bravia tévé (Sony KDL-32EX650). Ezzel a szobával párhuzamosan van egy másik szoba, ahová már nem megy LAN kábel.

    3. ASUS RT-N10+

    Ide került át a dd-wrt-s ASUS RT-N10+ közel a falhoz, a TX power 71-ről 140-170 körül értékre állítva, és így van net, SD adásokra még elég. Repeaternek van beállítva, ha új dd-wrt-s FW jelenik meg, akkor áthozom, aztán felfrissítem. Antennát nem cseréltem egyiken sem, a szolgáltatóinak egyébként is beépített van.

    Szerk: A VDSL profilt várhatóan hétfőn fogják aktiválni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák