Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz dvarga #32338 üzenetére

    Nem érthetetlen, amit szeretnél, hanem értelmetlen. Wifi-eszközöket nem kötünk össze antennakábellel az antennacsatlakozásaik között, főleg nem olyannal, ami vélhetőleg TV-antennához való, 75Ω hullámimpedanciájú, de egyáltalán semmilyennel sem. Több elméleti és gyakorlati problémát is felvet, kezdve azzal, hogy nem túl alacsony, hanem épp ellenkezőleg, túlságosan nagy jelet adna egymás felé a két eszköz, még az ilyen hosszú kábel csillapítását figyelembe véve is. Aztán folytatódna ott, hogy ha valóban TV-koaxról van szó, akkor illesztetlen lenne a rendszer, és a wifi-hez való RF-csatlakozókat sem nagyon tudnád rászerelni, ráadásul még 802.11n szabványú eszközök egyetlen jelfolyamánál is lassabb sebességet kapnál (hát még ha nem is n-es, csak b/g-s routerről és kliensről van szó), miközben egy cat5e UTP-kábel is gigabites átvitelre képes. De mindezektől függetlenül totálisan őrült ötlet ;]. Ilyet nem csinálunk.
    Lehetőségek:
    1.) A meglévő rendszer normális térerejűvé varázslása: irányított antennák a házfalon kívül, egymásra optikai rálátással. Szinte bármilyen kisebb nyereségű antenna megfelel, de mindenképpen kültérre kell azokat telepíteni. Ezekhez húzhatsz koaxot egyik oldalon a router, másikon a kliens-eszköz felé, de nem TV-rendszerhez valót, hanem 50Ω-os típust.
    2.) Helyi hálózat kábelezése, párezer forintból megoldható, és ha már úgyis van a két helyszín között kábel, akkor a nyomvonal is adott, esetleg be is húzható a régi kábellel az új (ha már a régi nem kell).
    De wifi-t úgy, ahogy te elképzelted, nem erőszakolunk meg.

Új hozzászólás Aktív témák