Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ilililililil

    csendes tag

    Üdv,
    tudna valaki segíteni egy kis wifi-problémában? Mert én kifogytam az ötletekből, és eléggé kínos e helyzet.

    Adott pár dolog:
    -Cisco EPC3212 típusú modem (szolgáltatótól)
    -NETGEAR WPN824 v3 típusú wifi router (szintén szolgáltatótól)
    -TP-Link TL-WR941ND típusú wifi router (ezt én vettem)
    Ami még fontos lehet, hogy mindegyik készüléket 2-3 hete kaptam vissza a szakszervizektől, miután kifizettem vagy 6ezer forintnyi vizsgálási díjat, mivelhogy hibátlanoknak bizonyultak.

    Ezeken keresztül szeretnénk használni a 80 megás UPC internetünket.
    Amikkel használnánk, azok 4 laptop, melyekből az egyik egy német ASUS (egy kis cola-problémával meglocsolva), plusz van még 1-2 androidos kütyü is.

    Ahol pedig használnánk, az egy pesti társasház 5. emeleti 2 szintes lakása (igen jól szigetelő födémmel felvértezve).

    Na akkor a porblémáról.
    Ha a Netgear-t használom, telepítési CD-vel belőve, akkor minden rendben megy, csak a fölső szinten gyenge nagyon a jel, és az nem képes a teljes sebességet átjátszani, mivel nem n-es a készülék.
    Ha viszont a TP-Linket használom, akkor fennt tökéletes a jelerősség, de egyre gyakrabban (óránként 10-15 percig) olyan szintre esik vissza az internet sebessége, hogy egy gmail-t is percekig tölt. (Ilynekor persze az összes gépen belassul, letöltés, játék, minden használhatatlan).
    Restart után általában megy egy 10 percig, és megint jelentkezik a probléma. A német ASUS ilyenkor bele is fagy az éppen futtatott dologba, és csak restarttal képes visszatérni az élők közé.

    Mivel a lakásban 4 albérlő él rajtam kívül, tőlem várják a megoldást, amit eddig nem sikerült megtalálnom, és engem zaklatnak, ha éppen laggol a WoW, vagy nem tölt a torrent, vagy befagy a gép online filmnézés vagy skype közben.

    Mivel nem vagyok egy rendszergazda, nekem megáll a tudásom ott, hogy a routerek CD-jéről feltelepítem néha az egyiket néha a másikat, és megy egy ideig.

    Tudna valaki segíteni megoldani a problémát? Eléggé kellemetlen már a szituáció, és nem tudok vele kihez fordulni.

    Előre is köszönöm :R

Új hozzászólás Aktív témák