Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz sanzi89 #26006 üzenetére

    Részben igazad van, de:
    1.) Valóban nem kell '220', mivel az AP-k és routerek kizárólag törpefeszültségről működnek. Némelyik közvetlenül szivargyújtóra is köthető, belső stabilizátorokkal rendelkezik (mások fix 5 vagy 3,3V-ot kérnek, ezek elé kell egy kis kiegészítés). Méretre nem feltétlenül nagy eszközök, és gyakrabban vannak ellátva antennacsatlakozással, mint pl. az USB-s kliensek.
    2.) A MAC változtatás lehetősége driverfüggő: az Intel pl. azt írja, hogy a ProSet Wireless 12-es főverziótól kezdve zárták ezt ki, tehát a korábbi verziókkal elvileg működik. Egy driver downgrade-hez pedig nem igazán kell hackernek lenni. Meg többféle segédprogramot is említenek fórumokon, amelyekkel - ha nem is teljesen szabadon, illetve nem minden oprendszer alatt, de - megváltoztatható a MAC-cím.
    Mellesleg régiókódot is át lehet ütni egy intel-kártyán, és tény, hogy ez nem megy Windows alatt, de még nekem is sikerült, pedig igazán nem vagyok egy Linux-szakértő. Ilyen alapon a MAC-címet is simán át lehet írni (maradandóan) a kártya konfigurációs eeprom-tárában.
    3.) Kérdés, hogy ki elől akarod védeni magad: ha valaki nagyon netezni akar a te wifiden, és a hálózatodat csak MAC-szűrés védi, az valóban semmit nem ér. Másrészt (és ez a gyakoribb) ha a hálózatot amúgy is erős jelszóval és WPA / WPA2-AES kulcsolással védjük, akkor e mellé plusz védelemként a MAC-szűrés meg az SSID elrejtése teljesen röhejes megoldás: mintha páncélajtó védené a lakásunkat, de még csak azért is tennénk rá egy riglit, meg spárgával felkötnénk a kilincset.

Új hozzászólás Aktív témák