Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz hjamal #24796 üzenetére

    akkor még próbáld ki normális titkosítással; wpa vagy wpa2

    jonasbrother; butaság! amúgy is felesleges mindenhol (csak) a linksys routert ajánlgatni, azon túl is van élet, csak érteni kell hozzá, tudni beállítani!

    Zewa; adott notebbok wifi modulja tudja azon szabványt, titkosítást...stb, amilyen hálózatra szeretnéd felcsatlakoztatni?

    oncsi; azért csak zavarjon, mert ha problémás oldalakat látogat a te eszközödre - ezáltal a te netedre - kapcsolódva, netán valami húzósabb gubancot is csinál, akkor először hozzád kopogtatnak majd be a hatóság emberei, neked foglalják le a cuccaidat, téged hallgatnak majd ki, és minimum hosszas procedúra lesz, amíg bizonyítható, hogy nem te követted el, hanem valaki más, aki felcsatlakozott a nyitott hálózatodra - ráadásul akkor is felelősségre leszel vonva te is, hiszen hanyag voltál, nem tettél meg mindent, hogy ezt elkerüld, te is köteles vagy védeni a hálózatodat, hogy ilyesmi ne történhessen meg!
    amit tenned kellene;
    - a router adminisztrációs felületére történő belépéshez szükséges (alapértelmezett) adatok módosítása
    - ssid módosítása
    - titkosítás beállítása (wpa vagy wpa2, a wpa2 - aes lenne a legjobb, ha minden ellenoldal kezeli)
    - wifi csatorna beállítása olyanra, amely érték nincs használatban, és lehetőleg a szomszédos értékei is szabadok - de legalább is a szomszéd által használttól távoli csatorna legyen, ha jelenleg az ővé az erősebb nálad is!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák