Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz volvoguy #23912 üzenetére

    Igen, egy univerzális repeater (repeater-híd, vagy hívhatjuk ezerféleképp) megfelelő lehet. Ilyesmire 3rd-party firmware-rel olyan eszköz is képes lehet, amely gyárilag nem támogatja a jelismétlő módot.
    "Elhelyezem a lakás bármelyik pontjában, veszi a router jeleit, és jelveszteség nélkül továbbítja a PC-m USB stickjéhez?"
    A repeater abszolút nem olyan, mint egy tévé átjátszó. Nem csak egyszerűen "veszi a jelet, felerősíti, majd tovább adja", hanem gyakorlatilag egy olyan eszköz, amely kliensként kapcsolódik az első (az 'ismétlendő') AP-ra vagy wifi-routerre, majd a további távoli kliensek szempontjából AP-ként viselkedik, így azok ugyanúgy tudnak rá csatlakozni, mintha az eredeti AP-hez csatlakoztak volna. Tehát egy meglehetősen összetett működésű eszköz, a jelveszteség kérdése pedig ugyanúgy érinti, mint egy hagyományos AP-t vagy klienst: olyan köztes helyre kell telepíteni, amelyből mindkét távoli végponttal (vagyis a messzebb lévő kliensekkel és az eredeti AP-vel is) megfelelő térerővel tud kommunikálni. Ha az első AP-t gyengén veszi, ugyanúgy szenvedni (a linksebesség lecsökken) fog, mintha egy kliens lenne. Ez a távoli kliensek szempontjából is igaz: ha azok gyengén kommunikálnak a repeaterrel, meg vagy lőve.
    A jelismétlés 'ára' pedig nem más, mint a távoli pontok (amelyeket a repeater úgymond összeköt) közötti hasznos wifi-adatsebesség minimum feleződése, amely a működés elvéből egyenesen következik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák