Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • freemanone

    őstag

    válasz imrus112 #23863 üzenetére

    nekem van egy AE1000 és egy WUSB600N, valamint egy WN7200ND is.
    az AE1000 nagyon jó, korrekt tempóval, de a hatótáv nem túl acélos. ha arról az oldalról nézzük, akkor a tp adaptere jobb. 5ghz usb adapterből viszont nem találtam jobbat ezeknél. kinek mi a fontosabb.
    a tp távolabbról, több akadályon keresztül tud 150mbps-t fenttartani míg ezek a stickek csak rövid távra jók. 5-6m között teljes rálátás mellett van csak 300-as ratelink és max 210mbps efektív sebességre képesek nálam. ezt túllépve 10m-nél már csak 150-as a ratelink.... ki lehet találni nagyobb távnál mit teljesít. annyit el kell ismerni, hogy 3 falon keresztül ~25m-ről is hozza a ~3mbps-t, ahol a tp még ~20mbps-nél tart, de ugye az antenna sokat számít. cisco e4200 mellett, mielőtt a router képességeivel jönne valaki. :))
    spanyolban vagyok és eléggé papírból vannak a házak... panel szerű a kialakítás, de nagyok a lakások és iszonyat vékonyak a falak. az otthoni panelek ezekhez képest hangszigeteltek! Elvileg tégla építés, de van olyan fal amit ha egy kicsit erősebben megütsz tenyérrel beleremeg a fal és az ablak is. csak gondoltam leírom, hogy ne a vasbeton panelban várjátok ezeket az értékeket, hanem wifi számára is "átjárhatóbb" rétegről van szó.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák