Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz admin4911 #23206 üzenetére

    "az lenne a kérdésem hogy győződhetnék meg arról hogy tényleg 200mW a teljesítménye?"
    Erről a gyakorlatban egy egyszerű felhasználó nem tud meggyőződni. A szoftveres mérés / visszajelzés nem mérés, mint tudjuk. A valódi műszeres mérés pedig több okból (igen magas frekvencia, impulzusszerűen kibocsátott teljesítmény) is nehéz feladat, pontos adatokat laborkörülmények hiányában szinte lehetetlen kapni.
    Már az is jelenthet valamit, ha az a router, amelyre az adott klienskártya felkapcsolódik, nagyobb vételi térerőt jelez vissza az elvileg nagyobb teljesítményű kliensről, mint egy átlagosról (nyilván ugyanolyan körülmények között értve). De természetesen a router sem műszer, és a kimutatni kívánt különbség sem olyan 'nagy': a 200 mW ugyan háromszorosa a 65-nek, de a kettő között <5 dB az eltérés, és az ebből adódó javulás (nagyobb nyereségű antenna alkalmazásával ellentétben) továbbra is csak a link egyik irányában mutatkozhat meg.
    Mod. Soma01: A gyakorlatban elérhető sebesség teljesen független a sávtól. Az 5 GHz-en működő 802.11a szabvány sebessége (fizikai rétegben és TCP-n is) például teljesen megegyezik a 2,4 GHz-es g-eszközökével. A "150 Mbps-es" n-lite sem lesz attól gyorsabb, hogy 5 GHz-en használjuk, pont ugyanannyit (alkalmazásokban legfeljebb 40..50 Mbps nagyságrend) várhatsz tőle, mintha 2,4 gigán menne. Előnye esetleg a jelenleg jóval kevésbé telített 5 GHz-es sávból adódhat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák