Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz aag #21996 üzenetére

    "Hogy pontosan micsoda azt én sem tudom, de az biztos, hogyha 1 méterre van a wifi, akkor 100-at ír ki. A 32-nél sajnos még szakadozik a Skype. El szeretném érni a 70-es értéket."
    De miért épp a 70-es értéket szeretnéd elérni, mikor a 32-ről sem tudjuk, hogy tulajdonképpen mit is takar? Valamilyen elfogadott egységben kellene tudni a vételi térerőt, mondjuk dBm-ben (abszolút vételi teljesítményszint), vagy legalább a vételi jel/zaj viszonyt dB-ben. Ezek jelentek valamit, minden más egység csak porhintés, amelyről egyedül a wifi-driver vagy az oprendszer készítőinek van fogalma. Az én routerem pl. jelszintet és a jel/zaj viszonyt is kiírja, e mellett pedig van egy nehezen értelmezhető "signal quality" mező, amelyben 28..30%-ot jelez, mégis működik kilométerekre a link.
    "Például a jelenlegi stickem résantennája és ez az antenna között hatásfokban mekkora lehet a különbség? "
    Résantenna (az valami egészen más) meg hatásfok? Na ezeket nem fogod megtudni. Egyedül a nyereségből (a 8 dBi nem hatásfok, hanem nyereség), annak várható növekedéséből lehetne kiindulni, csakhogy egy távoli AP és beltéri antenna esetén ez nem túl egzakt módszer, mivel beltérben (kültéri pont-pont összeköttetésekkel szemben) a jelszint nem számítható egyszerűen ill. helytől függően erősen ingadozik.

Új hozzászólás Aktív témák