Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz GBRDVD #18672 üzenetére

    "Az lenne a kérdésem, hogy egy irányított bi-quad antennával, amit csak simán bedugnék a TP-link RPSMA csatlakozójába, és megcéloznám vele a szemközti Linksys-t (saccra), lényeges javulást lehetne elérni?"
    Lehetne, de nem annyira a nyereség növekedése miatt (bár annak alapján, amiket itt a fórumon lehetett olvasni, arról a TL-ANT2408C-ről akkor sem hiszem el, hogy 8 dBi-s, ha a TP-Link gyártja :U). A legjobban akkor járnál, ha azt a biquad-ot kültérre, a fal síkján kívülre telepítenéd. Ezt a fajta antennát viszonylag könnyű bedobozolni, a kültéri elhelyezés - fali tartókonzolra, tetőn elhelyezett árbocra, esetleg padlástérbe - pedig nagyon sokat számít, elvégre egy biquad sokkal többre is képes, mint vacak negyven méter.
    "Azt mondta valaki, hogy ha mindkét eszközt b/g mód helyett csak g-re állítom, az eredményezhet stabilabb működést. Ez mennyire igaz?"
    Jelminőség szempontjából stabilabb nem lesz tőle, de ha nincs b-only szabványú eszköz a hálózaton, akkor felesleges a mixed-mód. A b/g-mixed hálózat g-s eszközök felé biztosított sávszélessége jócskán lecsökken, ha b-s kliens is kapcsolódik, de csak akkor. Ha meg nem, és soha nem is szokott ilyen előfordulni (manapság azért a kizárólag 802.11b-s wifi meglehetősen ritka), akkor pedig eleve felesleges a mixed beállítás, maradhat a g-only.
    "További kérdésem: a Linksysbe egy 100Mbites net van beledugva. Ha ezt jobban ki szeretném használni, akkor milyen eszközöket ajánlotok a jelenlegi kettő 54-es helyett?"
    Ezt a sávszélt teljesen kihasználni csak 802.11n-es eszközök párosításával lehet, és azzal is csak a csillagok szerencsés állása esetén. Az n-es wifi pedig a több rádiófolyam okán több (vagy speciális elrendezésű) antennát kíván mindkét oldalra. Alternatíva lehet valamilyen készen kapható kültéri, antennával egybeépített n-es AP / kliens páros, de ekkora távra lehet, hogy ez már luxus kategória. Egyéb tekintetben lásd a Milyen routert? topikot.

Új hozzászólás Aktív témák